Avustralya’da Ebola şüphesi

aloisnebel

Profesör
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
2,523
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de görev yapıp Avustralya’ya dönen hemşirenin ateşinin yükselmesi, ülkede Ebola virüsü korkusuna yol açtı.

25808244.hmedium.jpg


Sierra Leone’de Kızılhaç görevlisi olarak bulunduktan sonra Avustralya’ya dönen hemşirenin ateşinin yükselmesi, ülkede paniğe neden oldu.


Siera Leone’de bir ay çalıştıktan sonra Cairns kentine dönen 57 yaşındaki hemşire, evinde gözlem altına alındı. Avustralya medyası, hemşirenin evinde ateşinin yükselmesini ilk haber olarak verdi.


Avustralya yasalarına göre, salgın hastalıkların görüldüğü ülkelerde görev yapan sağlık personeli ülkeye döndüğünde 21 gün gözlem altında kalıyor.


Queensland eyalet sağlık şefi Jeannette Young, gönüllü hemşirenin de kurallar gereği Siera Leone’den döner dönmez gözlem altına alındığını, hemşirenin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak biraz ateşinin yükseldiğini bu yüzden de hastaneye kaldırıldığını bildirdi.


Gönüllü hemşirenin tüm kuralları doğru uyguladığını ifade eden Young, "Kendisi bu sabah yetkilileri aradı ve ateşinin 37,6 derece olduğunu söyledi. Şu anda Cairns halkının sağlığını tehdit eden bir risk yok, başkasına bulaştırma ihtimali de çok çok düşük. Hemşire şu anda hasta da değil, sadece ateşi var" dedi.


Young, ismi açıklanmayan gönüllü hemşireden alınan kan örneklerinin tahlil için Brisbane kentine gönderildiğini, sonuçların en geç bir gün içinde açıklanacağını belirtti.


ABD DENİZ PİYADESİ GÖNDERİYOR


Bu arada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ebola salgınıyla mücadele kapsamında 100 deniz piyadesini Liberya’ya gönderiyor.


Pentagon Sözcüsü John Kirby, düzenlediği basın toplantısında, donanmaya ait 100 deniz piyadesinin ölümcül Ebola virüsüyle mücadele kapsamında Liberya’ya gideceğini bildirdi.

ntvmsnbc
 

aloisnebel

Profesör
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
2,523
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de görev yaptıktan sonra Avustralya’ya dönen hemşirenin ateşinin yükselmesi ürerine yapılan kan testlerinde Ebola virüsüne rastlanmadı.

194300.hmedium.jpg


Kızılhaç görevlisi olarak Sierra Leone’de bir ay gönüllü hemşirelik yapan Sue-Ellen Kovack (56), Avustralya’nın Cairns kentinde bulunan evine döndükten sonra kurallar gereği ikametinde gözlem altına alındı.

Avustralya yasalarına göre, salgın hastalıkların görüldüğü ülkelerde görev yapan sağlık personeli ülkeye döndüğünde 21 gün gözlem altında kalıyor.


Hemşire, ateşinin 37,6’ya yükselmesi üzerine sağlık ekiplerini aradı. Hemşireden alınan kan örnekleri Ebola virüsü şüphesi ile teste gönderildi.


Avustralya medyasında ilk haber olarak verilen olayın ardından hemşireden alınan kan örneklerine yapılan testlerde Ebola virüsüne rastlanmadığı açıklandı. Ancak hemşirenin yine de 24 saat gözlem altında tutulacağı belirtildi.


Queensland eyalet sağlık şefi Jeannette Young, yapılan testlerde hemşire Kovack’ın kan örneklerinde virüse rastlanmamasının iyi bir gelişme olduğunu belirterek, ''Bu aşamada hala net bir şey söyleyemeyiz. 21 günlük kuluçka dönemini beklemek gerekir'' dedi.


Hemşirenin kendisini biraz hasta hissettiğini anlatan Young, toplumun Ebola riski altında olmadığını vurguladı.


AVUSTRALYA'DA 11 EBOLA TESTİ TEMİZ ÇIKTI

Avustralya Sağlık Bakanı Peter Dutton da Avustralya’da şimdiye kadar yapılan 11 Ebola testinin temiz çıktığını duyurdu. Ebola virüsünün ülkeye sıçramaması için yoğun çaba harcayan Avustralya, virüsün görüldüğü ülkelerden gelenler için havalimanlarında sağlık taraması uyguluyor.

ntvmsnbc
 
Üst