Avira mı, avg mi, avast mı?

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Ya anlamıyorum sizin bilgisayara nasıl virüs giriyor :D Güvenlik duvarını bile deaktif ettim ben :D

narnia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Comodo varken bunlar değerlendirilmeye bile alınmaz derim ben.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
11 senedir bilgisayar tamircisiyim bütün antivirüs programları denedim içlerinden pc yi kasmayan ve hertürlü virüsü yakalayan birde ücretsiz olan tek bir antivirüs programı tanırım AVIRA...kesinlikle avira'yı seç sistemi yormaz diğer antivirusler sistemi kasar ve çok yanlış uyarılar verirler hatta sistem dosyalarını silerler.

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yalnız avira 64 bit desteğinde algılama yok biliyorum.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Normal kullanım için 3ü de iş görür. Sonuçta pc lerde pentagon un sırlarını saklamıyoruz.
diyelim virüs girdi açılmıyor pc. tak bir linuz cd si al dosyalarını yedekle. bas formatı gitsin.
Zaten normal bir pc kullanıcısı az biraz tehlike içerikleri farkeder. Kullandığı siteler ve programlar bellidir. Bu 3 programda zaten bunlara hayli hayli yetiyor. rahat olmak lazım ..:D sıralamam ise şu şekilde.
1.avast
2.avg
3.avira (3. çünkü zırt pırt reklam penceresi çıkarıyordu en son kullandığımda o sebeple silip diğerlerine yöneldim.)

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
En iyisi nortondur hepsiburada vatan satış ereyon teknosa norton ve daha saymadığım yerli yabancı firmalar norton kullanır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar,

Avira + Comoda Firewall kombinasyonu çok sağlıklı olacaktır.

Avast diyen arkadaşlar CPU kullanımına bir baksınlar, sömürüyü görsünler. AVG için bir şey diyemem, hiç kullanmadım

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
avg kullanıyorum mutluyum :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
neden benim kurduğum veya kullandığım sistemlerde avira ve avast ölümcül derecede kasarken avg kasmıyor ve neden sizde tam tersi oluyor anlamış değilim o.0

biri de 12 yıldır profesyonelmiş ben 20. yıla yaklaşıyorum ^^

S

SDN Okuru

SDN Okuru
AVAST gibi dandik virüs programı yok bende bu yazılanlara bakarak kurdum bir ay sonra pc icene yavaşladı avast kaldırım eset smart ı kurdum tam 15 tane virüs buldu bidaha bu avast virüs programını kulanmam herkes 1 sene ücretsiz olduguna kanıyor ama pc saglıda önemli...:hammer:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kullanmasını bildikten sonra, hepside iyidir. Kullanamadığın bir şey, uçabiliyorda olsa, bi işine yaramaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Herkese merhaba arkadaşlar

Avirayı kötüleyen arkadaşlar size tavsiyem bir deneme yapın...

Avastı ben 7 aydır kullanıyorum internet kalkanı olduğu halde pc ye virüs bulaştırıyor ve tarama yapmadığım sürecede uyarı vermiyor. Sürekli yanlış alarmlar veriyordu...

Avg bence beş para etmez zamanında onu da kullandım pc yi çok yoruyor + bazen sistemde virüs olsa bile sistem dosyalarını silebilir...

Kaspersky a ben pek güvenmiyorum çok yavaş + pc de mavi ekran hatasına yol açıyor yani windows 7 64 bitlik sistemlerde uyumsuzluk sorunu çıkarıyor nadir de olsa sistemde olan dosyaları virüs diye silebiliyor.

Eset iyidir normal bir kullanıcı için gayet iyidir fakat conficker gibi illet virüslerle baş edemeyen bir program sistemde performansı çok az etkiler hafif ve stabildir...

Avira ise şu an testlerimde 5 yıldız aldı diye bilirim avastın kaspersky ve diğer anti virüslerin göremediği pc min ücra köşelerine yerleşmiş olan zararlıları anında yok etti free sürümü de olsa internet kalkanı olmamasına rağmen anlık koruması bu açığı kapatıyor avira free antivirüslerin hatta ücretlilerin çoğundan daha iyidir.

Norton zamanında özellikle 2000-2006 senelerinde çok sorun çıkartırdı fakat 2010 dan sonra baya yol kat etti kaspersky ın üstünde hatta bitdefender ile yarışır oldu para verecekseniz norton para vermeye değerdir (internet security sürümünü alın rahat edin tavsiye ederim)

Bitdefender bazen nadir de olsa sistem dosyalarını silebiliyor fakat iyi bir yazılımdır sality conficker ve diğer illet virüslerle baş edebilir...

Comodo ise saçma sapan bir program pc de ram ve cpu dan yer kaplamaktan başka bir şeye yaramadı avast ve avg ninde altında benim gözümde çöp...

Benim kombinasyonum şöyledir arkadaşlar... :thumbup:

Avira Free Anti-virüs -----> Zemena Anti-keylogger -----> Malwarebytes Anti-malware (ücretsiz)

Zemena anti virüs değildir dolandırıcılık programları ve trojanların pc de yaptıklarınızı hacker a göndermesini engeller uyarı vermez mesela klavye de yazdıklarınızı pc de trojan olsa bile zemena sayesinde trojan yazdıklarımızı algılayamaz ve kamera açık olsa bile trojan gibi yazılımlar bunları algılayamaz ve güvende kalırız...

Malwarebytes ise Spy yazılımları bulur adware gibi yazılımları bulur yeri gelince trojan bile bulur pup up saldırgan çerez yani küçük zararlı yazılımları bulur...

Avira ise benim ordumun bel kemiğidir baya sağlam bir programdır herkese tavsiye ederim...

Bu arada bu programları indirirseniz kendi sitelerinden indirin tam indir gibi sitelerden indirmeyin virüs yiyebilir yada indirdiğiniz programlar pcnize zarar verebilir hatta programın dosyaları zarar görmüş olabilir...

Herkese tavsiye ederim avirayı...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
artık var yeni çıkarmışlar ama bence en iyi anti-virüs programı Eset Smart Securty ve eğer Eset in yeni çıkan Eset Smart Securty 7 yi indirirsen senin için iyi olur bilgisayarı hızlandırıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Avast yeni şeylerle en iyisi oldu avg yi kesinlikle tavsiye etmem kurdum kendinde virüs buldu program çöktü. :D Bilgisayar neredeyse bozulcaktı avira yı yükledim bir çok virüs buldu. Sonra bi sabah bilgisayarı açtım o da çökmüş Avast yükledim sonra bilgisayar düzeldi neredeyse format atmayı unuttum kaç zamandır :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Avast içlerinde en kullanışlı ve en performanslı olanıdır fakat en iyi virüs bulanı değildir, AVG'nin ise şifre koruma özelliği yok o sebeple PC'nin başına geçen bir kişi istediği gibi antivirüsü devredışı bırakıp istediğini yapabilir, hatta keylogger yükleyip antivirüsün filtresinden keyloggerı virüs olarak görmemesini sağlayabilir ve siz bilgisayarınızda keylogger olduğunu farketmeden uzun bir süre kullanırsınız, aviranın ise 2014 yılına gelmemize rağmen hala 64 bit desteği yok ve maalesef son 4-5 yıldır kendini fazla yenileyemedi, hala basit windows penceresi şeklinde arayüzü ve hantal virüs tarama motoru kullanıyor. Avast'ın son 4 yılda katettiği yol belkide bütün antivirüsler içerisinden en inanılmaz gelişimi gösteren antivirüstür. Avast'ın en iyi yönü kolay ve kullanışlı olması, bütün ayarlarını gerekli şekilde yaptığınız zaman fazlasıyla yeterli bir koruma sağlayacaktır. Fakat tavsiyem ücretsiz sürümü değilse internet security olanını kullanmanız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
karspersky internet ecurty yoksa içinde hep bir uhde kalacaktır:dirol:

S

SDN Okuruyum

SDN Okuru
Bence McAffe iyi değil. Sistrmi ultra kasıyor. Ultra demek bile az. McAffe ile Eset'i kullanmayın. Çünkü sistemi çökertiyor. Bence tek bir güvenlik programı kullanın daha iyi. Windows'ta en iyi antivirüs programı Avira ve Avast'tır. Ben yüksek koruma istiyorum diyorsanız Avira Antivirüs Free'yi kullanabilirsiniz. Ancak Avast'ın ücretli sürümleri iyi. Avast kendini yeniliklere çok hızlı adapte edebiliyor. Mesela Windows 10'a geçebilen ilk antivirüslerden bir tanesidir. Eğer sisteminiz eski ise Avira, yeni ise Avast kullanmanızı tavsiye ederim. AVG'yi fazla önermiyorum. Hele hele McAffe'yi. Ben Android telefonumda Avast kullanıyorum.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
avira varken... başka arama...