Avea'yı Sevmiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canon38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canon38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ay gelen fatura tutarım 67.50 lira.
Araştırdım Cepten internet Sadece topu topu 4mb download yapmışım gelen fatura 67.50 lira :mellow:
Konuşma hakkım var 300dk heryöne bu ay 100 150 dk konuşmam var yada yok..
25 lira karşılığında kamu300 tarifesi kullanmaktayım.Fazladan 42 lira fatura gelmiş.
4 gb değil sadece 4-5 mb.interneti kullanmışım detayları aşağıdaki resimleri var .
bu kadar soygun olmaz ya kardeşim avea olarak senin paketlerin var cepten internet
100 mb. 6-7 lira. Ben sadece 4 mb kullanmışım 100 mb değil.paket almadığım için
bana 10-15 lira fatura çıkar anlarım ama 4 mb. gprs kullanımı için
42 lira olurmu yaaa.Avea ya yazıklar olsun...

Not= download miktarları bayt olarak verilmiş.. toplam bayt/1024= toplam kb toplam kb/1024= toplam mb

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bu ay gelen fatura tutarım 67.50 lira.
Araştırdım Cepten internet Sadece topu topu 4mb download yapmışım gelen fatura 67.50 lira :mellow:
Konuşma hakkım var 300dk heryöne bu ay 100 150 dk konuşmam var yada yok..
25 lira karşılığında kamu300 tarifesi kullanmaktayım.Fazladan 42 lira fatura gelmiş.
4 gb değil sadece 4-5 mb.interneti kullanmışım detayları aşağıdaki resimleri var .
bu kadar soygun olmaz ya kardeşim avea olarak senin paketlerin var cepten internet
100 mb. 6-7 lira. Ben sadece 4 mb kullanmışım 100 mb değil.paket almadığım için
bana 10-15 lira fatura çıkar anlarım ama 4 mb. gprs kullanımı için
42 lira olurmu yaaa.Avea ya yazıklar olsun...

Not= download miktarları bayt olarak verilmiş.. toplam bayt/1024= toplam kb toplam kb/1024= toplam mb

arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam mb hesabı şöyle yapılır : toplam bayt/8= toplam kb /1024 = toplam mb.

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Senin dediğin biti bayta çevirirken olur muzaffer...

8 bit=1 bayt
1024 bayt=1 kb
1024kb= 1 mb

yok tam olarak bilmiyorum zaten yanlış hatırlamıyorsam demiştim. Uzun zamandır böyle küçük miktar verileri hesaplamıyorum anca o kadar hatırlayabildim :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Ben de sevmem, o ayrı mesele de, müşteri hizmetlerini arayıp sordunuz mu "bu fatura ne böyle?" diye?

canon38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neyse olur ufak tefek şeyler hepimiz unutuyoruz... önemli olan konunun içeriği Avea nın attığı kazık Yani bunu herkes bilsin sakın GPRS Kullanmaya kalkmayın...
Başıma gelen bana ders oldu sakın kullanmayın....

--- Mesaj Güncellendi ---

Ben de sevmem, o ayrı mesele de, müşteri hizmetlerini arayıp sordunuz mu "bu fatura ne böyle?" diye?

AVEA nın sitesinden standart tarifesine baktım ücretleri değiştirmişler 1 kb=0,0073 lira yazıyor
yani normal bir siteye girseniz ana sayfasını açmak için 200-300 kb tan az veri indirmez.
Oda 200kbx0,0073=1,46 lira yani 1 siteye bakmak ortalama 1,5 liraya denk geliyor resmen soygun...

Avea'yı aradım baya bi bekledim kapattım telefonu sitelerinden şikayet mesajı yazdım bana daha dönmediler...
ama diyecekleri şu; efendim 1kb veri şu kadar işte siz 4-5mb kullanmışsınız oda kdv ötv 42.50 tl yapar olay bu diyecekler yaniii...

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Ben de avea'lıyım ve cepten nete sadece wi-fi ile giriyorum nete. Zaten öğrenciyim okulda da var wi fi :D dershanede varda şifresini bulamadım daha %)

canon38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Git şikayet et 4mb 42 lira mümkün değil ara paranı iade etmez iseler tüketici hakem heyetine başvuracağını şöyle ve git başvur .

canon38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
33 liralık faturanın vergilerle 63 lira olması ise ayrı bir konu.Utanıyorum ülkemin bu halinden geçmişte de soydular hala soyuyorlar kimsenin gık dediği yok her gelen yönetim nabza göre şerbet veriyor herkes alışmış yaşıyor gidiyor kimsede demiyorki bu vergiler ne.Bir ülkenin eğitim seviyesini çok güzel özetliyor bence bu durum.Telefon vergilerinin neden bu kadar yüksek olduğunu araştırın göreeceğiniz şeylere inanamayacaksınız.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Faturalı hat paketsiz kullanım ücreti 1Mb 7,47 krş 'a denk geliyor , ya şunu söylim ücretlenme evet yüksek ama şunuda söylim keşke sorsaydın bir temsilciye.

Basit bir örnekleme veriyim. 5 mb 'lık paket var 5TL sadece, Paket aşımı Her Mb'ı 5kr oluyor (+100 Mb aşım 5 TL ye denk geliyor yani)

Dakikalar gibi düşün nasıl paketsiz her dakikasına 40krş ödüyorsan , 100dk 'sı 40tl gibi bir rakam olmakta , Ama 40 TL ye 1000 dk lık tarifler alabiliyorsun gibi..

canon38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Faturalı hat paketsiz kullanım ücreti 1Mb 7,47 krş 'a denk geliyor , ya şunu söylim ücretlenme evet yüksek ama şunuda söylim keşke sorsaydın bir temsilciye.

Basit bir örnekleme veriyim. 5 mb 'lık paket var 5TL sadece, Paket aşımı Her Mb'ı 5kr oluyor (+100 Mb aşım 5 TL ye denk geliyor yani)

Dakikalar gibi düşün nasıl paketsiz her dakikasına 40krş ödüyorsan , 100dk 'sı 40tl gibi bir rakam olmakta , Ama 40 TL ye 1000 dk lık tarifler alabiliyorsun gibi..

5MB lık Paket 5 lira ama paket almadan kullanmanın cezası bukadar olmamalı 8 katından fazla!
İşte bunlar avea nın abonelerine ne kadar taraflı, bencilce davrandığının ve yakaladımı ne yapacağının kanıtı....
İstedikleri kadar TV lerde reklam yapsınlar boş...
Yalan Yalan Türkiye'de Dumanla haberleşmeden başkası Yalannnn...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Avea gördünmü kaçacaksın; ama gel gör ki hangi firmaya sırtını dönsen o sana bir bıçak saplıyor. Ne olacak bu işin sonu merak ediyorum.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
5MB lık Paket 5 lira ama paket almadan kullanmanın cezası bukadar olmamalı 8 katından fazla!
İşte bunlar avea nın abonelerine ne kadar taraflı, bencilce davrandığının ve yakaladımı ne yapacağının kanıtı....
İstedikleri kadar TV lerde reklam yapsınlar boş...
Yalan Yalan Türkiye'de Dumanla haberleşmeden başkası Yalannnn...

Sitesinde yer alan bilgi , aslında yeni bir uygulama yapmıyorlar çok uzun zamandır bu şekilde sanırım bilgi açısından biraz eksiğin var.

ama çok haklısın paketsiz kullanım ücreti yüksek , türkiyede internet ücretleri yüksek ama birşeyi kullanmadan bilgi sahibi olmak gerek kanımca.

WAP APN üzerinden gerçekleştirilen veri kullanımı için standart ücretlendirme 0.0073 TL / KB, Internet APN üzerinden gerçekleştirilen veri kullanımı için standart ücretlendirme 0.0021 TL / KB'dir.

kaptan_07

Asistan
Reaksiyon puanı
5
hocam tuttuğunu öpüyor avea bende avea dan Vodafone a geçtim fatura dönemini 7 gün geçirmişim 1,93 tl lik görüşme yapmışım diye 39 lira tam fatura kestiler.
Ama vodafone 8 günlük kullanım için 8 tl aldı fark burada herhalde.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
33 liralık faturanın vergilerle 63 lira olması ise ayrı bir konu.Utanıyorum ülkemin bu halinden geçmişte de soydular hala soyuyorlar kimsenin gık dediği yok her gelen yönetim nabza göre şerbet veriyor herkes alışmış yaşıyor gidiyor kimsede demiyorki bu vergiler ne.Bir ülkenin eğitim seviyesini çok güzel özetliyor bence bu durum.Telefon vergilerinin neden bu kadar yüksek olduğunu araştırın göreeceğiniz şeylere inanamayacaksınız.
bence hiç utanma alsın devlet vergisini adsl vergi %15 den %5 düştü aradaki farkı bir senede zam yaparak kapattılar ne değişti devlet vergi alacağına adsl firması yani ttnet ve türk telekom kazandı.

Fatura içinde geçmiş olsun kardeşim vodafone burda baya baya kalitesini ortaya koyuyor günde faturalı hatta isen 5 tl internete girdiğinde sana mesaj geliyor ve 5 tl üstü ücretsiz oluyor faturasızda da 7 tl başıma geldi ordan biliyorum.Turkcell nasıl bilmiyorum.

Aveada kullandım ama çok sinir oluyorum avea ben sürekli farklı operatörden gelenlere özel indirim yapıyorlar avea kullananlar aynı tarifeye geçse bile daha fazla ücret talep ediyorlar son örneği yeni nesil tarifeler işte.

Avea ile çok konuşmuyorsan bence vodafone genç avantaja geç 5 tl fark verirsen aylık 30 tl her yöne 1000 dakka ve 5000 sms oluyor.

dauutt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vodafone fiyat/performans anlamında en iyi seçenek şuan için. Kullanıyorum ve ziyadesiyle memnunum.
Sana da geçmiş olsun kardeşim.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bence hiç utanma alsın devlet vergisini adsl vergi %15 den %5 düştü aradaki farkı bir senede zam yaparak kapattılar ne değişti devlet vergi alacağına adsl firması yani ttnet ve türk telekom kazandı.

Fatura içinde geçmiş olsun kardeşim vodafone burda baya baya kalitesini ortaya koyuyor günde faturalı hatta isen 5 tl internete girdiğinde sana mesaj geliyor ve 5 tl üstü ücretsiz oluyor faturasızda da 7 tl başıma geldi ordan biliyorum.Turkcell nasıl bilmiyorum.

Aveada kullandım ama çok sinir oluyorum avea ben sürekli farklı operatörden gelenlere özel indirim yapıyorlar avea kullananlar aynı tarifeye geçse bile daha fazla ücret talep ediyorlar son örneği yeni nesil tarifeler işte.

Avea ile çok konuşmuyorsan bence vodafone genç avantaja geç 5 tl fark verirsen aylık 30 tl her yöne 1000 dakka ve 5000 sms oluyor.
Olur mu abi öyle şey bırakalım soysunlar mı..Zamla kapatma olayıda millet alışmış o parayı ödemeye zaten sen vergi indirimi yapınca adamlar direk fiyatı yükseltip dengelerler tabi herkes yine normal devam eder.Zaten benim kızdığım noktada bu biz alışmışız fahiş fiyatlandırmaya ,dünyanın en pahalı benzinini ,giyim ürünlerini,elektronik eşyalarını kullanıyoruz kimsenin umurunda değil yaşamaya devam ediyor millet. doğru düzgün bi tepki gösterilse hiçbir yönetim bunu göze alamaz oy kaybedeceğiz diye direk vergi indirimi yapar,koyun gibi yaşıyoruz,kaz gibi soyuluyoruz.

canon38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlara hepinize teşekkür ediyorum.Kısaca 5 mb internet için 40 lira ücret ödemek insanın zoruna gidiyor açıkçası.
Haklısınız ne zorunluluğum var ki avea ya...2001 yılı sonlarında Aria firmasıyla başladığım avea yolculuğuma bu olay sonrası
nokta koyup hat taşıma olayı ile sizinde tavsiyelerinizle Vodafone firmasına ilk defa geçiş yapma kararı almış bulunmaktayım.
Avea artık kendisi kullansın cepten internetini...Belki cepten internetle bu yazdıklarımızı okur...

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlara hepinize teşekkür ediyorum.Kısaca 5 mb internet için 40 lira ücret ödemek insanın zoruna gidiyor açıkçası.
Haklısınız ne zorunluluğum var ki avea ya...2001 yılı sonlarında Aria firmasıyla başladığım avea yolculuğuma bu olay sonrası
nokta koyup hat taşıma olayı ile sizinde tavsiyelerinizle Vodafone firmasına ilk defa geçiş yapma kararı almış bulunmaktayım.
Avea artık kendisi kullansın cepten internetini...Belki cepten internetle bu yazdıklarımızı okur...

bize de hayirli olsun demek duser :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
8 yıldır avea kullanıyorum, ama kontörlü hat :) O yüzden böyle sıkıntılarla karşılaşmadım.

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
girmiceksin kardeşim. adamlar isterse mb başına 1 milyar dese. ödemek zorundasın. sözleşmede yazıo. ama geçmiş olsun faturadan dolayı. bende turkcell den avea ya gectim. gayet mutluyum. hic kesintiye rastlamadim köyde olmama rağmen. yani anlicagin. faturalı hatta gecmiceksin. belki bi dahakine cebinde gircek internete. avea turkcell vodafone olsun. faturalı hat işkence :)

girmiceksin kardeşim. adamlar isterse mb başına 1 milyar dese. ödemek zorundasın. sözleşmede yazıo. ama geçmiş olsun faturadan dolayı. bende turkcell den avea ya gectim. gayet mutluyum. hic kesintiye rastlamadim köyde olmama rağmen. yani anlicagin. faturalı hatta gecmiceksin. belki bi dahakine cebinde gircek internete. avea turkcell vodafone olsun. faturalı hat işkence :)

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence
avea ya sitesinden mesaj atarak durumu anlatacaksın artık avea kullanmak istemediğini, çevrendeki herkesi vazgeçirmek için elinden geleni yapacagını ,forum sitelerinde,sosyal medyada durumu anlatarak aveayı sonuna kadar kötüleyeceğini bildireceksin ve bunları gerçekten yapacaksın ki öyle milleti dolandırmak kolay olmasın

gidip numaranı da taşıyacaksınki bir daha 1 kuruşun nasip olmasın onlara

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
tamamıyle katılıyorum benım kullandıgım etkılı bır yontemdır...cezalandırıyorum...onları...
bence
avea ya sitesinden mesaj atarak durumu anlatacaksın artık avea kullanmak istemediğini, çevrendeki herkesi vazgeçirmek için elinden geleni yapacagını ,forum sitelerinde,sosyal medyada durumu anlatarak aveayı sonuna kadar kötüleyeceğini bildireceksin ve bunları gerçekten yapacaksın ki öyle milleti dolandırmak kolay olmasın

gidip numaranı da taşıyacaksınki bir daha 1 kuruşun nasip olmasın onlara

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bir şey öğrenmek istiyorum eğer e faturaya geçersem e posta adresime konuştuğum ve mesajlaştığım numaralar gelirmi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı durumu kardeşimin telefonunda yaşadık. o 19mb kullanmıştı(android telefonu aldığı ilk günlerde). 85 lira fatura gelmiş, müşteri hizmetleri bu durumda pek tınlamıyor, bundan dolayı direk avea ceosuna mail attık. 45 liralık internet ücretini iade ettiler. Sizde bu yolu deneyebilirsiniz.

Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim ceoya mailden sonra süt dökmüş kedi gibilerdi. :biggrin: