Avea İle İlgili tüm sorularinizi cevaplayabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madmex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

POLİS-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dünyada hiçbir operatör veya firma sizi kendi kendine internete girdiremez :)
Anladığım kadarıyla telefonunuzun otomatik internete girmesi sebebiyle 2 fatura çıkmış , iptal ettirmek istemişsin tahhüdün hakkında bilgi verilmiş. Buraya kadar yanlş bir durum yok
Bence izleyeceğiniz yol ilk etapta interneti kapattırmanızdır. Marka modeli söyleyebilirseniz bende yardımcı olabilirim tel üzerindennasıl kapatabileceğiniz konusunda.
1 haftada cep telefonu ile 82 TL lik ne yapılabilir.(internetten)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
1 haftada cep telefonu ile 82 TL lik ne yapılabilir.(internetten)

paketsiz kullanım ücreti mb'ı 2.04 TL , yani ortalama 40mb kullanman çokta zor değil özellikle android veya ios kullanıcısıysan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[/QUOTE]şimdi neye göre geçerli değil mi ? hangi kurum için sormaktasın?

numara taşıma , hat iptali , devri gibi işlemleri yaptıramazsın. Sistem hata verir.[/QUOTE]

Sayın madmex ;

sözleşmede yanlış yazılan soyadımı telefonla güncelleyerek düzelttirdiğimi yazmıştım, siz de yanlış yazılan bilgi tek tuşla düzeltilebiliyor demiştiniz, bir sorun olmaz demiştiniz.

şimdi ise hat iptali, numara taşıma vs yapamazsınız diyorsunuz, kafam karıştı...

Özetle matbu sözleşmede yanlış yazım muhtemelen düzeltilmemiştir, ama AVEA'nın kendi siteminde ad soyad bilgileri düzeltilmiş..

Sonuç olarak sistemlerinde ad-soyad bilgilerinin doğru ve düzgün görünüyor olması numara taşıma, hat iptali vs için yeterli olmuyor mu ?

illa matbu sözleşmedeki yanlış yazımı da mı düzelttirmem gerekiyordu ?

açıklayabilirseniz sevinirim, iyice kafam karıştı

Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba, avea faturasız hatta sınırsız internet alınca 4 gb sonunda hız düşümü oluyor mu ve düşüyorsa kaç kb kadar düşüyor?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
şimdi neye göre geçerli değil mi ? hangi kurum için sormaktasın?

numara taşıma , hat iptali , devri gibi işlemleri yaptıramazsın. Sistem hata verir.[/QUOTE]

Sayın madmex ;

sözleşmede yanlış yazılan soyadımı telefonla güncelleyerek düzelttirdiğimi yazmıştım, siz de yanlış yazılan bilgi tek tuşla düzeltilebiliyor demiştiniz, bir sorun olmaz demiştiniz.

şimdi ise hat iptali, numara taşıma vs yapamazsınız diyorsunuz, kafam karıştı...

Özetle matbu sözleşmede yanlış yazım muhtemelen düzeltilmemiştir, ama AVEA'nın kendi siteminde ad soyad bilgileri düzeltilmiş..

Sonuç olarak sistemlerinde ad-soyad bilgilerinin doğru ve düzgün görünüyor olması numara taşıma, hat iptali vs için yeterli olmuyor mu ?

illa matbu sözleşmedeki yanlış yazımı da mı düzelttirmem gerekiyordu ?

açıklayabilirseniz sevinirim, iyice kafam karıştı

Teşekkürler[/QUOTE]

kimlik bilgilerinin doğruluğu önemli sadece ad soyad değil. Altı üstü bayiye gidip 5dk da çözdürebileceğin bir durum anlaşılmayan kısım nedir çözemedim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhaba, avea faturasız hatta sınırsız internet alınca 4 gb sonunda hız düşümü oluyor mu ve düşüyorsa kaç kb kadar düşüyor?

sadece faturalı hatlarda hız düşümü uygulanır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kimlik bilgilerinin doğruluğu önemli sadece ad soyad değil. Altı üstü bayiye gidip 5dk da çözdürebileceğin bir durum anlaşılmayan kısım nedir çözemedim.

sayın madmex;

Sanırım ben anlatamıyorum

kimlik bilgileri doğru yalnızca soyad sözleşmeye yanlış yazılmıştı, bu yanlışı da dediğim gibi müşteri hizmetleri yetkilisi ile telefonda düzelttirmiştim, AVEA'nın ekranında ya da sisteminde ad-soyadı ve kimlik bilgileri doğru. bunda bir sorun yok.

Öğrenmek istediğim şu;

AVEA'nın sistemlerinde düzeltilen kısım matbu sözleşmede yanlış olarak duruyordur tahminimce...Eğer öyleyse matbu sözleşmede de mi düzeltilmesi gerekiyor ?

Herhangi bir iptal, devir gibi işlemlerde AVEA'nın sistemlerinde (ekran ya da kayıt sistemi) yazılı olan bilgiler mi dikkate alınıyor yoksa matbu sözleşme mi..?? Yani tekrar gidip bilgi güncelleme formu doldurmama gerek var mı ??

Mesele gidip 5 dk'lık bayi işlemi yaptırmak değil, eğer AVEA'nın sistemlerindeki güncel bilgiler dikkate alınıyorsa, gidip bayiye boşuna kimlik fotokopimi vermek istemiyorum...

Derdim sizinle münakaşa yapmak değil, böyle anlaşıldıysa kusura bakmayınız

Umarım anlatabilmişimdir

Saygılar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba güzel bir sayfa, ben de bir soru sormak istiyorum

avea kamu hattı kullanıyorum, 15 gün sonra kamudan istifa edeceğim. 15 gün sonra artık memur olamayacağıma göre;

1 ) avea kamu hattı kullanmaya devam edebilir miyim ? eğer memur olmadan kamu hattı kullanmaya devam edersem ileride cezai bir yaptırımla karşılaşır mıyım ?

2) memurluk görevim sona erdikten sonra tarifemi Müşteri Hizmetleri aracılığıyla normal faturalı tarifeye geçirirsem ekstradan Avea'ya bir belge vermeme gerek var mı ?? ( su faturası, internet faturası... gibi), yani normal faturalı tarifeye geçersem ilk kez faturalı abone gibi mi işlem görürüm, yoksa telefonla yaptığım tarife değişikliği yeterli olur mu ??

Cevap için şimdidden teşekkür ederim

Not: her iki durumu için de ayrı cevap verirseniz evinirim, iki tercihten birisini seçeceğim de buradan gelen cevap için

İyi geceler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yeni nesil 500 tarifesindeyim 500dk +2000sms + 2gb internet... net 2 gbyi geçince hız düşüyor, ek 5gb gibi bi reklam görmüştüm 19 tl ye onu alabilrmiyim ? ve faturum aylık 12,5 tl geliyor bende anlamadım ilkin ama sesimi çıkarmıyorum gayet güzel bi tarife :D tabi 3g net alıp şehrin orta yerinde çekmemesi de ayrı bi saçmalık:scared:

tunga35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben android işletim sistemli bir telefon aldım bana 4 gb internet paketi normal bi facebook kullanıcısı olarak yeter mi ?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sayın madmex;

Sanırım ben anlatamıyorum

kimlik bilgileri doğru yalnızca soyad sözleşmeye yanlış yazılmıştı, bu yanlışı da dediğim gibi müşteri hizmetleri yetkilisi ile telefonda düzelttirmiştim, AVEA'nın ekranında ya da sisteminde ad-soyadı ve kimlik bilgileri doğru. bunda bir sorun yok.

Öğrenmek istediğim şu;

AVEA'nın sistemlerinde düzeltilen kısım matbu sözleşmede yanlış olarak duruyordur tahminimce...Eğer öyleyse matbu sözleşmede de mi düzeltilmesi gerekiyor ?

Herhangi bir iptal, devir gibi işlemlerde AVEA'nın sistemlerinde (ekran ya da kayıt sistemi) yazılı olan bilgiler mi dikkate alınıyor yoksa matbu sözleşme mi..?? Yani tekrar gidip bilgi güncelleme formu doldurmama gerek var mı ??

Mesele gidip 5 dk'lık bayi işlemi yaptırmak değil, eğer AVEA'nın sistemlerindeki güncel bilgiler dikkate alınıyorsa, gidip bayiye boşuna kimlik fotokopimi vermek istemiyorum...

Derdim sizinle münakaşa yapmak değil, böyle anlaşıldıysa kusura bakmayınız

Umarım anlatabilmişimdir

Saygılar

Sözleşmedeki bilgiler değilde sistemdeki bilgiler baz alınıyor. Tekrar geriye dönük check edileceğini sanmıyorum.

Ek olarak sistemde olan bir yanlşlıkta kimliğe bakılıp düzeltiliyor. Yani sözleşmenizde yanlış bile yazılmış olsa kimliğe bakılıp düzeltiliyor.

Bu konuda sorunyaşamazsınz düzeltildi ise sistemde.

Merhaba güzel bir sayfa, ben de bir soru sormak istiyorum

avea kamu hattı kullanıyorum, 15 gün sonra kamudan istifa edeceğim. 15 gün sonra artık memur olamayacağıma göre;

1 ) avea kamu hattı kullanmaya devam edebilir miyim ? eğer memur olmadan kamu hattı kullanmaya devam edersem ileride cezai bir yaptırımla karşılaşır mıyım ?

2) memurluk görevim sona erdikten sonra tarifemi Müşteri Hizmetleri aracılığıyla normal faturalı tarifeye geçirirsem ekstradan Avea'ya bir belge vermeme gerek var mı ?? ( su faturası, internet faturası... gibi), yani normal faturalı tarifeye geçersem ilk kez faturalı abone gibi mi işlem görürüm, yoksa telefonla yaptığım tarife değişikliği yeterli olur mu ??

Cevap için şimdidden teşekkür ederim

Not: her iki durumu için de ayrı cevap verirseniz evinirim, iki tercihten birisini seçeceğim de buradan gelen cevap için

İyi geceler...

Tam emin değilim ama yüksek ihtimal kamu tarifesinden çıkartılmazsınız. Ödemenizi kurum yapıyorsa o zman çıkartılırsınız.

Ama sadece kamu tarifesi kullanıyor ,faturalarını kendiniz ödüyorsanız çıkartmazlar büyük ihtimal.

Nnormal tarifeye geçebilirsin ekstradan evrak vermene gerek yok.

Normal tarifeye direk geçersin, yeni abonelik vs gibi bişi olmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam ben turkcell faturalı kullanıcısıyım hattımı vodafona tasımak istiyorum ancak hemen her hangı bı cıhazı faturaya ek kampanyası ile alabılıyormuyuz

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
selam ben turkcell faturalı kullanıcısıyım hattımı vodafona tasımak istiyorum ancak hemen her hangı bı cıhazı faturaya ek kampanyası ile alabılıyormuyuz

%90 alırsın ,vodafonedeki prosedürü tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla değişmemiş ise en son tcellde kulalndığın faturalı hattın faturası bilmem kaç tl olması gerekiyor diye şartları vardı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba
aveadan 24 ay kontratlı cihaz aldım(tarifeye ek ödüyorum) . bazı sebeplerden dolayı numaramı değiştirmek istiyorum. şimdi bende bi tane de türkcell hat var. o numaramı avea ya taşısam , kontratımı tarifeyle beraber turkcellden taşıdığım numarama aktarabilir miyim herhangi bir mağduriyet yaşar mıyım? yani aveanın kaybettiği hiçbişey olmayacak o yüzden yapılabiliyor olması lazım bence. cevap için şimdiden teşekkürler.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
merhaba
aveadan 24 ay kontratlı cihaz aldım(tarifeye ek ödüyorum) . bazı sebeplerden dolayı numaramı değiştirmek istiyorum. şimdi bende bi tane de türkcell hat var. o numaramı avea ya taşısam , kontratımı tarifeyle beraber turkcellden taşıdığım numarama aktarabilir miyim herhangi bir mağduriyet yaşar mıyım? yani aveanın kaybettiği hiçbişey olmayacak o yüzden yapılabiliyor olması lazım bence. cevap için şimdiden teşekkürler.

Ne yazık ki böyle bişi olmuyor , şöyle yapabilirsin 24ay kontratlı cihaz aldığın hattında numara değişikliği yapabilirsin istersen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ne yazık ki böyle bişi olmuyor , şöyle yapabilirsin 24ay kontratlı cihaz aldığın hattında numara değişikliği yapabilirsin istersen
aynı kapıya çıkmıyor mu? mantığını anlayamadım bu işin. kontratlı hattım 0535'li. bunu 0532'li numarama aktaramaz mıyım

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Bana bir mms geldi. İndir diyorum ama inmiyor.

Ayarlarım yüklü. 3G açık, veri bağlantısı açık ama bi türlü inmiyor neden olabilir

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aynı kapıya çıkmıyor mu? mantığını anlayamadım bu işin. kontratlı hattım 0535'li. bunu 0532'li numarama aktaramaz mıyım

Bazı şeylerde mantık arayamıyorsun ne yazık ki , yani aynı örneği TTNET , Super online , tcell , vodafone şeklinde geliştirebilirsin.

Hiçbir servis sağlıyıcısı mevcut tahhüdünü farklı telefon üzerine devam ettiremiyor. Vardır sistemlerinde bir uygunsuzluk. Düzeltilmesi epey maliyet gerektiriyordur, birde çokfazla müşteri şikayeti alınmadığı için dikkate alınmıyor olabilir. Bu şekilde birçok fikir yürütmek mümkün.

Bana bir mms geldi. İndir diyorum ama inmiyor.

Ayarlarım yüklü. 3G açık, veri bağlantısı açık ama bi türlü inmiyor neden olabilir

mms ayarlarına bakmak gerekir ,cihazının markası nedir ? modeeli ?

PAŞA TORUNU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullandığım hatta önceden "E" "H" "3G" ibareleri çıkardı. Şuan çıkmıyor.
Napmam gerek ?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İnternetin kapalıdır derken veri aktarımı açık olduğunda da olmadığında da "e" çıkmıyor..

İnternet kapalı olduğu zaman ekranda ne E işareti görürsün nede 3G/H işaretleri.

Veri aktarımı açıldığı zaman işaretler ekranda belircektir.

mu86

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Gsmobile 12 ay taahhütlü vardı 26 sında bitecek eğer son gün gitsem bayiye o gün hemen iptal ettirebilirmiyim avrat ile aynı mantıkla çalışıyorlar..?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Gsmobile 12 ay taahhütlü vardı 26 sında bitecek eğer son gün gitsem bayiye o gün hemen iptal ettirebilirmiyim avrat ile aynı mantıkla çalışıyorlar..?

yok hayır yeni BTK kararı gereğince iptal talepleri en fazla 7 gün sürmekte. Bu mantıkla 19-20 si gibi bir bayiye yazılı başvurman gerekir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba, telefonumun cagrı yonlendır bölumunun, ulaşılamadıgında yonlendır kısmında bır numara yazıyor.. bu numara aynı operator kullanan bır başkasının telefonunda da rastladım, bu numara nedir ? bu numara için ucretlendirilir miyim ?
(bu ayarı ben yapmadım, bılgınıze)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
merhaba, telefonumun cagrı yonlendır bölumunun, ulaşılamadıgında yonlendır kısmında bır numara yazıyor.. bu numara aynı operator kullanan bır başkasının telefonunda da rastladım, bu numara nedir ? bu numara için ucretlendirilir miyim ?
(bu ayarı ben yapmadım, bılgınıze)

numarayı söylemende fayda var ama arayanıbil numarası olabilir ,

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ama numara kapalı, yani aradığımda aradığınız kişiye ulaşılamıyor diyor

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
yahu numara açıkmı diye sormadım ki numarayı sordm:)

Ya Hocam benim soruyu atlamışın. :D Samsung S4, mms geliyor ama açamıyorum. "Şu anda indirilemiyor daha sonra tekrar deneyin" diyor. Ayarlar normal, 3G açık ama yine olmuyor.

Ya da ayarları ben normal sanıyorum

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ya Hocam benim soruyu atlamışın. :D Samsung S4, mms geliyor ama açamıyorum. "Şu anda indirilemiyor daha sonra tekrar deneyin" diyor. Ayarlar normal, 3G açık ama yine olmuyor.

Ya da ayarları ben normal sanıyorum

hocam onunda ayarlarına bakmak lazım ama androidlerde bazen sıkıntı oluyor. Bidliğim kadarıyla s3lerin çoğunda bu sorun varmış(forumlarından okuduğm kadarıyla)