'Avatar' bence çalıntı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eF.E
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Avatar'ın yönetmeni en büyük hırsızdır!

675944688750.jpg

Garfield'ın galasına katılan Okan Bayülgen vizyondaki filmleri eleştirdi: 'Avatar' tamamen çalıntı bir film. Hırsızlık yapılmış. Filmin yönetmeni Cameron James dünyanın en büyük hırsızıdır!

Çizgi dünyasından sinemaya aktarılan huysuz kedi Garfield'ın galası, filmin Türkiye'deki sesi Okan Bayülgen'in de katılımıyla önceki akşam Maçka G-mall sinemalarında yapıldı. Üç boyutlu izlenebilen filmin tanıtımına, çocuklar büyük ilgi gösterdi. Eşi Şirin Ediger ile geldiği galada, çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Okan Bayülgen, vizyondaki filmler ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bayülgen, dünyada izlenme rekorları kıran 'Avatar' filmini yarıda terk ettiğini belirterek şunları söyledi:

Filmde uyudum
"Filmin ilk yarısında uyudum. İkinci yarıyı izlemeden çıktım. 'Avatar' tamamen çalıntı bir film. Hırsızlık yapılmış birçok sahne var. Görsel efektler çok başarılı, onlara hiçbir sözüm yok ama 'Avatar'ın yönetmeni Cameron James, dünyanın en büyük hırsızıdır. Ona, 'Yılın En İyi Hırsızı' ödülünün verilmesi gerekir."

İki filmi karşılaştıracağım
Cem Yılmaz'ın son filmi 'Yahşi Batı'yı da henüz izlemediğini ifade eden Bayülgen, gerekçesini de şöyle açıkladı: "İzlemedim çünkü ısrarla 'Recep İvedik 3'ün vizyona girmesini bekliyorum. İkisini birlikte izleyeceğim. Çünkü mutlaka öyle bir karşılaştırma salaklığı vardır bizde. Bizim yazarlar filmleri karşılaştırıyor ya, ben de onun için Şahan'ın filminin vizyona girmesini bekliyorum. Önce birine sonra diğerine gidip karşılaştıracağım" dedi.

Kaynak

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
neyden çalıntı olduğunu söyleseydi daha iyi olurdu :)

viskon32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
buyrun işte buradan avatar ile ilgili (müdavimleri) bilir, birde şuradan izleyin. nette bulabilirsiniz. south.park.s13e13 eric cartman gereken açıklamayı yapmış :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
buyrun işte buradan avatar ile ilgili (müdavimleri) bilir, birde şuradan izleyin. nette bulabilirsiniz. south.park.s13e13 eric cartman gereken açıklamayı yapmış :)

O bölümü hala izleyemedim. :D

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Kendisinden zaten "avatarı" anlamasını beklemiyorduk...

viskon32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
büyük kayıp hemen bugün bulup izleyin hak vereceksiniz

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
viskon tam olarak neyle ilgili bu bölüm indiriyorum şuan

viskon32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
torrent üyeliğiniz varsa çoğu torrent sitesinde bulabilirsiniz zamunda vb. gibi

---------- saat 19:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:04 eklenmişti ----------

viskon tam olarak neyle ilgili bu bölüm indiriyorum şuan

filmin sonuna doğru tamamen avatar'ı yerle bir ettiğini göreceksiniz:thumbup:

hasanztr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kadar konunun arasından adam çıkmış muhteşem efektlerde bir film yapmış. Belki konu itibariyle kızılderelilere yapılan soykırımı ima etmiş olabilir ama netice de siz filmin ele aldığı konuya o açıdan da baksanız bence çok güzel bir konuya parmak basmış adam hem de milyonlar insanı sinamaya çekerek ders vermiş.bizde olsa efektleri geçtim konusu soykırım diye kimse gitmezdi, gidenlerde "şehitler ölmez vatan bölünmez" diye sinemayı inletirdi.

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ya bıraksın allah aşkına

adamın kaç tane filmi var dünya çapında

bir taneside benzeiyor diye adama hırsız denirmi ?

Türkiyede James Camerron'un yarısı kadar bir yönetmen varmıymış söylesin bakalım.

Çeke Çeke Recep ivedik çekiyoruz :D

Yalan mı ?

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dünyada milyonlarca kişi filmi nefes almadan izlerken Okan efendi yarıda uyuyorsa ya hap almıştır yada filmden anlamıyordur demektir. Filmin çalılntı olduğunu söylerken bu fikre nereden kapıldığını delilleriyle söylemeliydi ama tabiiki Okan gibi kendini beğenmiş zır cahil bir laf ebesinden bunu beklemek haksıozlık olurdu.
Yahşi batı ve Recep ivedik 3ü karşılaştıracakmış. HAH, Avatarda uyuyan birinin film kritiğini hiç merak etmiyorum. WCde kağıt olarak bile kullanmam...

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
sansasyon laf edip farkli olma , fark edilme , dikkatleri uzeri cekme cabalari , uyumusmus ,uyuduysa kendi *ok yemesidir , cektigi oynadigi filmlerde sanki cok bir gorsel solen varmis gibi , banane kardesim calindiysa ben bana sunulan gorsel solenle ilgileniyorum orasi produksiyoncularin isidir , isteyen calsin calan boyle sunabiliyorsa ne harika

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
IMAX'te 3. boyut deneyimini yaşayarak izledim, mükemmeldi. Normal olarak izleseydim, öyle fazla sevmezdim herhalde.

Hangi filmden çalıntı olduğunu söyleseydi daha iyi olurdu.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Şu an Okan, dediğini kanıtlamaya çalışıyor.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Çok biliyorsa kendi yapsın böyle bir film görelim.Eminin filmin konusunu verseler gene yapamaz...

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Avatar kendini 1. olarak kanıtlamıştır diğer herşey boştur.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
İmax olmasa, birde soluk benizli kızılderili olayını ele almasa filmde pek kayda değer bir şey yoktu.Zaten imaxta sinir oldum zırt pırt önümden biri geçiyormuş gibi :D Paranoyak oldum kardeşim :D He birde matrixteki gibi diğer tarafa bağlanma olayı var.Tek farkı düğmeye basınca ölmek yerine gerçeğe merhaba diyorsun.Bir de koca ağaçtan kaç ton odun çıkar sorusu yedi bitirdi beni :D

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
tv programında avatar la ilgili açıklama yaptı disco kralı'nda

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
bir filmi eleştirmek için filmin tamamının izlenmesi gerekir

bir insanı arkadan görüp güzel ya da çirkin diye bi varsayımda bulunmaya benzer bu..

avatar çalıntıdır değildir bu beni ilgilendirmez ama ben beğenmedim 1. yarısını izledim uyudum çıktım gibi bir cümle saçmadır söylenemez bu filmi izlicek olanları yanıltır.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bencede çalıntı. :D Hem de GORA'dan çalıntı, Cem Yılmaz'dan çalmışlar. :)

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tv programında avatar la ilgili açıklama yaptı disco kralı'nda

Oradaki resimleri benzettim.Belki benzerliktir dedim ama birlikte çalışıyorlarmış :huh: çalıntı olma ihtimali yüksek.

Herkes bir yerlerden esinlenebilir fakat diğer adamada bi teşekkür etsin :D

WebMedia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dun gece disko kralında açık açık söyledi,görüntüleri filan gösterdi. Ben de ilk başlarda inanmamıştım. Ama söyledikleri doğru gibi...

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
İmax olmasa, birde soluk benizli kızılderili olayını ele almasa filmde pek kayda değer bir şey yoktu.Zaten imaxta sinir oldum zırt pırt önümden biri geçiyormuş gibi :D Paranoyak oldum kardeşim :D He birde matrixteki gibi diğer tarafa bağlanma olayı var.Tek farkı düğmeye basınca ölmek yerine gerçeğe merhaba diyorsun.Bir de koca ağaçtan kaç ton odun çıkar sorusu yedi bitirdi beni :D

Bir film ancak bu kadar güzel espri bir dile anlatılabilirdi. En son soru beni de yiyip bitirecek: koca ağaçtan kaç ton odun çıkar?:laugh::laugh:
Bu aradaSlokr arkadaşımız sağ olsun South park'ı izlemem için link göndermiş bende 15-20dk kadar izlemiş, hiç bir bağlantı kurmadığım içinde silmiştim. Yoksa her şey finalde mi belli oluyordu?:huh: