Autorun.inf Virüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byfaruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byfaruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bir virüsle başım belada yardımcı olur musunuz lütfen.

Harddiskimi laptobuma bağlıyorum ve Eset Nod32 Antivirüs 5 Bana tehidt bulundu diye uyarı veriyor.

Tehdit:INF/Autorun.K virüs

Uygulamanın oluşturduğu yeni dosyada bir olay oluştu C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

Zaten bir kaç kerede firefoxta bir site içindi sanırım uyarı vermişti. ama firefox.exeyi gösteriyordu yine tehdit olarak ben bu virüsü sistemime dosyalarıma zarar vermeden nasıl silerim acaba ?

Harddiskimi tarattım tehdit bulmadı.

Not:Harddisk harici taşınabilir

40nf0.png

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Harici yada flash bellek gibi birimler otomatik başlamaya meyilli oldukları için antivirüsler bunları tehdit gibi algılar sorun yok autorun.inf de.

byfaruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Harici yada flash bellek gibi birimler otomatik başlamaya meyilli oldukları için antivirüsler bunları tehdit gibi algılar sorun yok autorun.inf de.

önceden böyle bir uyarı vermiyordu ve resimdede var firefoxun yüklü olduğu dizinide gösteriyor onuda anlamadım

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Combofix ile temizleyebilirsin.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ne illet bi virusdur bu ya. Genelde okulda falan bulaşırdı bana hey gidi gunler hey. Ayrıca virusten kurtulduktan sonra Autorun.inf diye klasör oluşur harici hddn de her şeyi onun içine at bu sefer bulaşamaz.

byfaruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Combofix yanlış birşey silerse mavi ekranda görürsün,hatalarda almaya başlıyabilirsin uyarim dedim

e yani. şu virüs denen illet niye var ki sanki

--- Mesaj Güncellendi ---

40qzd.png
buyrun firefoxla ilgili böyle bir uyarıda verip duruyor

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben kullanıyorum Combofix'i. Şu ana kadar yanlış bir şeyi sildiğini görmedim. Zaten virüs kaynağı olarak tekrar yüklenebilir programı gösteriyor. Sıkıntı olursa tekrar yüklersin.

Emrys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiskini virus sarmis anti ile cozemiyosan format

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Size tavsiyem Combofix i indirin.Sonra pc nizi güvenli modda açıp combofix uygulayın.Ardındanda pcnizi açıp Malwarebytes antimalware ile hızlı tarama gerçekleştirin.Sorununuz büyük ihtimalle çözülücektir.Kolay gelsin

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dr web cruit kullan buradan indirebilirsin dr web cruit ve microsoft safenty scanner bunlarla tarat eminim silecektir ve cevabınıda bana yollarsın artık (Not:bunlar kurulumsuz setup üzerinden çalıştırılabilen antivirüs programlarıdır.Kullandığın antivirüs porgramı ile çakışma yapmaz sorun çıkarmaz ve uzun süredir kullanıyorum.)

Mati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Combofix win7 64-bit harici her sistemde muazzam çalışır. Ekstra olarak hiçbirşey silmez. Virüsleri yazılım hatalarını giderir ve onarır. Korsan Windows kullanıyorsan sadece bu sorun olabilir. Kopya yazılım uyarısı alabilirsin bir ihtimal

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Autorun Virus Remover ile temizleniyor. birçok bilgisayarda kullandım tavsiye ederim.

byfaruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi deneyeceğim bir an evvel kurtulmak istiyorum şu illetten

--- Mesaj Güncellendi ---

oh be görünüşe göre kurtuldum bütün bana yardım eden etmeye çalışan herkeze çok teşekkür ederim :)