Autorun.inf Virüsü Hakkında

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
USB diskimde windows kurulum dosyaları var ve Avira her USB diskimi taktığımda Autorun.inf var diyor.

Fakat Kaspersky yüklediğimde Kaspersky alarm vermiyor.

Windows Kurulum dosyalarım orjinal olmasına rağmen bu Avira neden habire ötüyor acaba ?

Yanlış alarmmı değilmi anlayamadım br türlü. Bir çok yöntem denedim ama sürekli uyarı veriyor...

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
combofix ile bir dene.

Yanlış hatırlamıyorsam avira dışında diğer anti virüs yazılımları autorun u yakalamıyor. Nedeni ise bir herhangi bi yazılımı otomotik başlatmasını sağlaması ama tabi sonradan kötü amaçla yazıldı. alternatif olarak usb disk security kullanabilirsin.

Temizledikten sonra flaş belleğinde autorun.inf diye bir dosya oluştur. Bir daha bulaşa çalışmaz:wink:

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tamam siliyorum ama

windows 7 nin autorun dosyasına virüs diyor habire

---------- Post added at 08:08 ---------- Previous post was at 07:50 ----------

tamam siliyorum ama

windows 7 nin autorun dosyasına virüs diyor habire

Daha doğrusu CD deyken bişey demiyor . Usbye atarsam Autorun diyor

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Her autorun virüs değildir. Avira her autorun'a virüs olabilir dikkat et diyor, her uyarıya takılmayalım.. :)

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Her autorun virüs değildir. Avira her autorun'a virüs olabilir dikkat et diyor, her uyarıya takılmayalım.. :)

Dostum bak şimdi şöle bir olay var ....

USB disc securityde virüs dedi ... USB disc security ile sildim şu anda temiz avirada ötmüyor

ama sorun şöyle oluşuyor

CD de autorun dosyasına virüs diye ötmüyor ..... CD yi usbye kopyaladığımda (autorun dosyasını kopyalarken) .... USB de virüs var diye cıyaklıyor

Usb ye bişey yüklemden önce taratıyorum herşey temiz diyor ....

Gizli bir virsü mü var nedi anlamadım gitti

HERŞEYİ DENEDİM böle bişey oluyor tekrar tekrar

scorpionso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende her autorun nın virüs olmadığına katılıyorum geçen gün harici disk aldım onda da autorun.inf vardı usb security virüs diye yakaladı.

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şimdi kendim autorun. inf diye dosya yaptım ve flash diske attım onada virüs dediler

:D

---------- Post added at 10:06 ---------- Previous post was at 09:33 ----------

Temizledikten sonra flaş belleğinde autorun.inf diye bir dosya oluştur. Bir daha bulaşa çalışmaz:wink:

İyide silinirse ?

Salt okunur yaptım yine siliniyor

hadi virüste bunu silerse ?

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Dostum bak şimdi şöle bir olay var ....

USB disc securityde virüs dedi ... USB disc security ile sildim şu anda temiz avirada ötmüyor

ama sorun şöyle oluşuyor

CD de autorun dosyasına virüs diye ötmüyor ..... CD yi usbye kopyaladığımda (autorun dosyasını kopyalarken) .... USB de virüs var diye cıyaklıyor

Usb ye bişey yüklemden önce taratıyorum herşey temiz diyor ....

Gizli bir virsü mü var nedi anlamadım gitti

HERŞEYİ DENEDİM böle bişey oluyor tekrar tekrar
Şimdi kendim autorun. inf diye dosya yaptım ve flash diske attım onada virüs dediler

:D

avira virus derse remove ve datails diye seçenekler çıkar ama sadece ok çıkınca autorun.inf çalışması durdurulmuştur demek istiyor yani illa virüs diye o uyarıyı vermiyor. bence aktarırlen aktarım sırasında avirayı devre dışı bırak aktarımdan sonra aktifleştirirsin tekrar.