Autorun.inf virüsü değil autorun.inf klasörü [ Çözüldü ]

taylocan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya abi 2 türlü tehdit algılanıyo 1. si C:/autorun.inf ve D:/autorun.inf sürekli geliyor ne yapmam lazım lütfen acele edin

flashdisinfectorı kur.kurarken de tüm usb veya harici disklerin takılı olsun bu program tüm bu takılı birimlere cede tabiiki C: ye bir formatlık autorun.inf virüsünü tamamen siliyor yani kalıcı! olarak

Mariposa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımda aynı sorunu yaşadığım için KintaRo tarafından önerilen ComboFix programını yükledim ve çalıştırdım, şimdilik sorun çözülmüş gibi görünüyor ilerleyen zamanda tekrarlamaz umarım, üye olmadan da sorunun çözümünü buradan buldum ve bu yüzden siteye üye olmak istedim şimdiden teşekkürler...

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
c'de ve d'de autorun.inf diye klasör olması neden bu kadar rahatsız ettiki sizi. Cafedeki bütün makinelerimin d sinde vardır. usb den virüs kapmasından iyidir kendi koyduğum autorun.inf :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
EMUT diye ücretsiz bir program var, bence çözüm bulamayanlar bir de bunu denesin. Programın resmi sitesi kapatıldığı için ben kendim upload edip koyuyorum isteyenler indirebilirler.

İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz

Programı 7-8 aydır kullanırım, gerçekten çok faydasını gördüm.

-----------------------------

Ek olarak Dracula da iyi bir çözümdür.Dracula Virüs Temizleyici

esars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slmlar.ben dracula2010 indirdim ve sildi autorun u.tavsiye ederim..

PhoenixGRM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyvallah dostlar durduk yere çıkması garip hep kullandığım bellek kartı 3 aydır yatıyor içinden virüs çıkıo anlamadım valla

PcHealth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş, sen şansa kurtulmuşsun, senin bilgisayara bulaşan virüs yat kalk dua et ki uzun zaman önce yapılmış bir virüs dosya. Şimdiki kodu değiştirilmiş autorun.inf dosyalarında şöyle bir şey var, bazıları bunu geliştirip özellikle windows için geçerli olacak şekilde dosya yedeklemeyi engellemişler. O sana önerilen combofix'in çalışma yöntemi ilk olarak windows dosyalarını yedeklemek sonra da hepsini silmek, ne var ne yoksa... İşte şimdiki bu geliştirilmiş autorun.inf dosyası az önce dediğim gibi yedeklemeyi engelliyor, combofix yedekleyemeseydi tüm windows'u yedeği olmadan silmiş olacaktı ki bu senin bilgisyara yeniden format atıp yeniden windows'u oluşturmanı gerektirecekti... Bu virüsten korunmanın en iyi yollarından biri usb lere dikkat etmek. Çünkü en çok usb ile yayılan bir virüs dosyadır bu autorun.inf. Bunun için de USB Disk Security programını indir, normalde kapalı dursun ama flash takmadan önce çalıştırmanı öneririm, böylece o autorun.inf dosyalarından flash'ı arındırır ve bilgisyara da sızmasını önler ama internetten de indirdiğin dosyalarda olabileceği için ona da senin dikkat etmen lazım..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yukarıdaki yazıyı santra için yazmıştım ama düzenleyemedim, zamanı dolmuş...
Arkadaşlar, öncelikle söylemem gerekir ki bu virüs dosyası daha şimdi başıma geldi, farklı bir siteden aldığım bilgilerle sorunu çözdüm. Öncelikle, autorun.inf dosyalarının hepsi zararlı dosyalar değildir; örnek verecek olursak çoğu kişi google chrome, mozilla, opera falan kullanmıştır. Bu programlarda, google chrome simgesine tıklayınca tak diye çalıştığını görüyoruz, ya da need for speed mostwanted falan oynayacağız ve simgesine tıklayıp oyunu çalıştırıyoruz ama aslında bu programların çalışmasını sağlayan program files'te ya da programları kurarken nereye kurulmasını istediyseniz orada bulunan dosyalardır, yani sizin tıkladığınız sadece bir autorun.inf dosyasıdır. Kısayol falandır anlayacağınız. combofix kullanacaksanız windows'u kendiniz yedeklemeyi deneyiz ama yedeğini alamazsanız combofix o windows dosyalarını kurtaramaz...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim flash'a bulaşmıştı sıkıntım yoktu cafede kullandığımdan o flashı taaki flash'ın içieriğini göstermiyene kadar flash dolu görünüyor ama içeriği görünmüyor nasıl halledebilirim.
içindekiler işime yarıyacaklar olduğu için biçimlendirmek vs. istemiyorum..