Autorun.FXT.gen ve isya.pif virüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gorko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gorko

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Harddiskime Autorun.inf diye bi virüs bulaştı isya.pif wsxtr.pif unqh.pif diye bir sürü dosya oluşturuyor bu dosyalar arada bir görev yöneticisinde işlemler bölümünde çalışıyor sonra gidiyorlar bunları sonlandırıp siliyorum ama tekrar oluşuyorlar Nod32 bunları virüs olarak görüp siliyor ama ne kadar silerse silsin virüs okadar çok sistemime bulaşıyor antivirüs programım o kadar çok bilgisayarımı kasmaya başladı ki bende antivirüsü kapatmak zorunda kaldım tekrar açtıgımda ise Nod32 "Çekirdeğe Ulaşılamıyor" diye bir hata vermeye başladı bilgisayarıma format atıysamda olmuyor tekrar bulaşıyor ve antivirüs programını kurdurmuyor.Bu virüs Harddiske bulaştı bu virüsten kurtulamıyorum :cursing::cursing::cursing:yardımcı olurmusunuz?:

sahipemrah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba harddiskin içindeki önemli verileri bir yere kopyala. Sonra acronis disk director tarzı bir programla bütün diskleri sil. Wipe özelliğini kullanarak 1 veya 2 katman olarak sil. Yani low format yap. Yedeklerini sağlam bir antivirüs programı ile taratıp sonra geri kopyala. Kolay gelsin.

gorko

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aynı virüs benim flashdan arkadaşa bulaştı format atmadan kurtarabilirmiyiz????

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
internetten live linux sürümleri indirerek flash belleğine boot et :)

arkadaşlarından taşınabilir HDD bulabilirsen dosyalarını yedekle harddiski biçimlendir
pis.png
pis.png
kesin çözüm
pis.png
pis.png

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Live cd ile hdd ye format atabilir mi?