Audi q5

berk evliya

Asistan
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
146
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ikinci el 2010 model Q5 almayı düşünüyorum ancak daha tam bir geniş ölçekli bir araştırma yapmadım bu segmmentte bu araç hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ya da test sürüş deneyimi yaşayan arkadaşlarımız varsa yorumlarını bekliyorum :)
 

thekillingroad

Profesör
Katılım
10 Eylül 2012
Mesajlar
1,510
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Klasik bir orta sınıf Alman SAV'ı diyebiliriz.
Öncelikle tavsiyem, bu sınıf araçların çoğunda olduğu gibi, olabildiğince donanımlı bir araç alman olacaktır. Netice olarak kaliteli bir baza sahip bir otomobil alıyorsun ve güzel de bir para ödüyor olacaksın. O nedenle geçenlerde alan arkadaşım gibi aman deri koltuk olmasa ne olur deme, sonradan ulan niye almadım'a geliyor iş, gerçi ikinci el alacaksın ama, ona göre seç bence araçlar arasından. :)

Genel olarak çok başarılı bir arazi performansı beklememelisin öncelikle, tabii burada arazi dediğimde ciddi arazi. Yoksa Türkiye'nin 3-4 büyük şehrinden birinde yaşıyorsan genel olarak sana sıkıntı çıkartacak yerler çok fazla olmayacaktır karşında, ama bir off-road arazi aracı kullanmadığını bilmelisin. Genel olarak şehirde, yüksek sürüş pozisyonunu seven kişiler için yapılıyor artık bu araçlar.

Sürüşünün tok ve biraz hissiz olduğunu söyleyebilirim. bu tip bir araçta çoğu kişinin tercih ettiği bir olgudur biraz hissizleştrilmiş sürüş zira daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşamanı sağlar. örneğin bir X3 daha sert daha direkttir, bu örneğin benim tercihime daha yakındır ama biraz daha yorucu bir hale getirir. yoldaki problemleri daha çok hissedersin.

aslında tam olarak öğrenmek istediklerini söylersen belki daha net cevaplar verilebilir. yoksa Q5'le ilgili konuşalım dersek sayfalar da sürer :)
 

__L__

Asistan
Katılım
6 Şubat 2010
Mesajlar
264
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
SUV konusunda en iyi marka Land Rover, kesinlikle..

SUV konusunda en iyi marka Land Rover, kesinlikle..
 

hamza5806

Profesör
Katılım
17 Ağustos 2012
Mesajlar
3,671
Reaksiyon puanı
22
Puanları
38
bence bmw x5 x6 takılsan daha iyi:)
 

JBoND

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
324
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Land Rover arazi araçlarının ilk mucidi olabilir ama bugün kullandığı teknoloji ile Audi'nin gerisinde kalmıştır. İnternette bununla ilgili testler var inceleyebilirsiniz. X5 ve X6 konu itibariyle Q5'in sınıfı değil kıyaslama yapılacaksa X3 ile yapılır. BMW xdriveve Audi Quattro karşılaştırıldığında arazi koşullarında BMW 'nin elektronik tabanlı xdrive teknoloji Audi 'nin mekanik tabanlı (dünyanın ilk dört çeker binek aracının mucidi) Quattro teknolojisi yanında hem zayıf kalıyor hemde arıza riski artıyor.

Kısacası Audi Q5 2.0TDI Quattro S-Line güzel bir tercih olur ve memnun kalırsın.
 

kulman

Öğrenci
Katılım
10 Ağustos 2012
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
donanimina motoruna yilina bisey demiyorum sen bilirsin ama o arabayi alcaksan beyaz al... baskada bisey demem.
 
Üst