Atrix almayı düşünüyorum ne dersiniz??

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mediamarktta 600 tlye motorola atrix gördüm özellikleri de hoşuma gitti, bu fiyata şu telefon daha iyi diyebileceğiniz bir öneriniz var mı acaba?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Atrix güzel telefon, ben de 1 yıldır kulanıyorum. Bana göre tek eksisi android 2.3 te kalacak olması

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Custom romla versiyon meselesi çözülür de tegra'dan kaynaklı ısınma sorunu var ve ekranın pek beğenmedim ben. Onun haricinde her yönüyle güzel cihaz.

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ısınma olayını ben de duydum evet ama çok yüksek boyutlu oyunlarda ısınıyor diye de eklemişti kullananlar, fiyat konusunda ne diyorsunuz 600 tl iyi midir sizce? ha bir de ekran demişken tft sanırım o yüzden mi beğenmediniz?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
6 aydır Atrix kullanıyorum. Piyasadaki "her yere" götüren cihazlardan değil ama "bir çok yere" götürür kullanıcısını. Şu anlık 4.0 custom ROM kullanamıyoruz, biyometrik parmak izi sensörü ve Tegra 2 driverları yüzünden ama kernel yazılıyor. Yakın zamanda hem ICS hem de JB custom ROMlarını kullanabileceğiz. Forumda Motorola konusunda eksiklik görüyorum, Türkiye'de pazarının çok dar olmasından kaynaklı. Motorola konusunda tek başarılı Türk forumu MotoModTR. Aldıktan sonra her konuda danışabilirsiniz oraya ben her şeyi oradan öğrendim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekleme yapayım, ekranı AMOLED'lerden iyi ama Ghostling var, parlama çok. Kamerası çok iyi değil ve eski cihaz olduğu için WIFI bandı dar. Bunun dışında stock ROM'dan çıkınca ısınma sorunu falan kalmıyor, 1 saat Real Racing 3 oynadım dün, bana mısın demedi. 600 TL iyi bir fiyat, cihazın ederi 900 TL. Rakipleri de 900 TL civarından satılıyor.

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazdıkların beni tatmin etti açkçası ama anlamadığım bir yer oldu wifi bandı var yazmışsın o ne anlama geliyor ne gbi dezavantaj oluşturur?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
ısınma olayını ben de duydum evet ama çok yüksek boyutlu oyunlarda ısınıyor diye de eklemişti kullananlar, fiyat konusunda ne diyorsunuz 600 tl iyi midir sizce? ha bir de ekran demişken tft sanırım o yüzden mi beğenmediniz?

Kullanıcıların sayfalarca olumlu yorumu var cihaz hakkında. Ekran benim için önemli bir kriter o yüzden tercih etmedim

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kamerası iyi değil yalnız. Gün ışığı altında sorun yok ama karanlıkta ve spot altında kötü çekiyor. Alırken hesaba kat. Wifi çekim gücü çok yüksek değil, Galaxy Gio'dan kötü mesela.

Kullanıcıların sayfalarca olumlu yorumu var cihaz hakkında. Ekran benim için önemli bir kriter o yüzden tercih etmedim

Ekranın ghostling dışında ne sorunu var? Bir de pikselleri çok kolay görünüyor saçma bir şekilde :) Başka bilmiyorum ben.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Kamerası iyi değil yalnız. Gün ışığı altında sorun yok ama karanlıkta ve spot altında kötü çekiyor. Alırken hesaba kat. Wifi çekim gücü çok yüksek değil, Galaxy Gio'dan kötü mesela.

Ekranın ghostling dışında ne sorunu var? Bir de pikselleri çok kolay görünüyor saçma bir şekilde :) Başka bilmiyorum ben.

Ekranda piksel ve keskinlik sorunu var, kamerası da hd güya ancak karanlıkta çekim berbat.

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum bugün almak için gittim ancak teşhir ürünü kalmış yarın diğer mağazadan alıcam inşallah, tekrardan sağolun yardımlarınız için.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Fiyat, performans açısından her zaman düşünülmesi gereken bir cihaz.

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
inşallah yarın da ilk değerlendirmemi yazarım kısaca naçizane.

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende atrix kullanıyorum 8 aydır. Telefon seni fiyat/performans konusunda tatmin eder.
Ekranı diğer telefonlara kıyaslarsak biraz sönük kalıyor ama gözün alışır. Rahatsız olmassın.
ısınma sorunu bende yok denecek kadar az. 1 saat aralıksız oyun oynarsan 40 derecelere gelir. Ben şuana kadar en fazla 45 dereceyi gördüm. Sıcaklıkta rahatsız etmez.
Tek sorunu bence güncelleme gelmemesi. Rom, root işlerinden benim gibi korkuyorsan sorun var :)

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
rom ve roottan korkmuyorum desem yalan olur hiç yapmadım işin ehli değilim, ısınma konusuna gelince de 5 6 ay kadar oyun yükleyemem sonrasına da bakarız zaten çabuk sıkılıyorum oyundan :)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
2.3 yeter dersen hayırlı olsun :D iyi bir karar

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2.3 ile diğerleri arasında kaç tane uygulamada destekleme sorunu var bilmediğim için henüz bişey diyemiyorum, en olmadı yaparız bir rot room bişeyler :D

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
O fiyata Samsung Galaxy S3 Mini bulabilirsin,onu alman çok daha iyi olur.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Mini sadece güncel, Atrix ezer onu. Kernel çıkarsa ben buradan yardımcı olurum ROM konusunda :)

Mini sadece güncel, Atrix ezer onu. Kernel çıkarsa ben buradan yardımcı olurum ROM konusunda :)

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0

atrixin kafama takılan tek sorunu güncel olmaması ama ona da sen yardımcı olurum dedin tamamdır bitti o zaman o iş, ne işim diğerleri :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
atrixin kafama takılan tek sorunu güncel olmaması ama ona da sen yardımcı olurum dedin tamamdır bitti o zaman o iş, ne işim diğerleri :)

Sıkıntı yok her türlü hallederiz. Ben yönlendirme yaparım tabi, kendim gelip kuramam ama çok kolay iş kafada bitiyor :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
artixe rom geleceği mechul kaç senedir gelemeyen rom.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
artixe rom geleceği mechul kaç senedir gelemeyen rom.
Sene? Şimdi kendim bizzat kullandığım için çok daha yakından takip ediyorumdur diye tahmin ediyorumdur. Ekim gibi official ICS gelecek denildi, sonra Ekim gelince cihazı güncelleme tablosundan çıkardılar. Sonra developerlar olaya el attı ve sıfırdan kernel yazmaya başladılar. Atrix Tegra chipsetli olduğu için GB kerneliyle ICS ve JB'de HWA(Donanım hızlandırma) çalışmıyordu. Video kaydı yapamıyordunuz ve oyunlar adam akıllı çalışmıyordu. Sonra bir ROM sızdırıldı sorunlu bir kernelle, o da minik bir heyecan yarattı sonra göçtü gitti. Son olarak mmontuori ve krystianp önderliğinde çalışan developerlar 3.1 kerneli önce boot etmeyi başardılar, şimdi de bir bir bütün driverlarını yazıyorlar, en fazla 1 ay veriyorum da ben, garantiye alarak söyleyeyim 2 ay sonra ICS ve JB Atrix kullanıcılarına sunulacak. Hatta ben kerneli kullandım biraz, daha kullanıma sunulmadı alpha ya da beta yayınlanmadı ama sağolsun bir arkadaş toplamış kerneli, gelecek var kesinlikle. Başka soru? :P :)

Kernelin xda konusu

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
iyi de Atrix le mini yi neden kıyaslıyorsunuz ben onu anlayamadım. Atrix i tek geçerim. Siz siz olun kırpılmış telefon almayın :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
atrix güzel cihaz eğer elinizde varsa tabiki rom olayı beklenebilir ama ben şimdi sıfırdan bir cihaz alacak olsam artrix almam. Resmi güncelleme gelmeyecek rom gelecek deniyor onunda ne kadar doğru çalışacağı tamamen şansınıza kalmış doğal olarak, custom romdan bahsediyoruz üstelik kerneli bile tamamen custom diyorsunuz. Ayrıca herkes rom yüklemekten anlayacak mecbur yükleyecek diye birşey yok yani nasılsa rom yüklerim diye telefon alınmaz, bu zamanda alınacak telefonda JB hadi onuda boşver en azından İCS olmalı ki rom olayına isterseğe bağlı girersin yada girmessin. Hadi rom geldi diyelim Android 5 geliyor artık, yani bu zamanda telefon alınacaksa ileriye doğru önü açık alın diyorum ki ilerde pişman olmayın. Ha benimkisi sadece öneri ve benim düşüncem isteyen istediğini alsın tabi:) Ben olsam biraz fiyatların düşmesini bekler az daha para toplardır yada 2. ele yönelirdim, arkadaşa tavsiyem bu.
İyi forumlar. Ayrıca her gördüğünüz konuyu da kıyaslama sidik yarıştırma zannetmeyin artık, hangi telefonun daha iyi yada daha kötü olduğu mesele değil herkes cebine göre zevkine göre tercih yapar.