Atletizimde Büyük Şok.!

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
228
iaaf-ten-alptekin-ve-yanit-a-ceza--3249621.Jpeg



[h=1]IAAF'ten Alptekin ve Yanıt'a ceza![/h][h=2]Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt hakkında tedbir kararı verdi. IAAF doping şüphesiyle her iki sporcumuzun da kendilerini aklayana dek atletizmden men edildiklerini açıkladı.[/h]

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği IAAF'tan Türk atletizm tarihini değiştirebilecek bir açıklama geldi.

IAAF sözcüsü Nick Davies, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'ın doping yapma suçuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Davies 1500 metre olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in biyolojik pasaportunda dopingi işaret eden sapmalar olduğunu ve olimpiyat altın madalyasının elinden alınabileceğini belirtti.

Davies, mart ayında 60 metre salon Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt'a yapılan doping testlerinde de birden fazla bulguya rastlandığını söyledi.

IAAF sözcüsü test sonuçlarını Türkiye Atletizm Federasyonu’na ilettiklerini ve sporcuların kendilerini aklayana dek atletizmden men edildiklerini açıkladı. Her iki sporcu da ülkemizde düzenlenecek akdeniz oyunlarının kadrosuna alınmamışlardı.



Eğer Aslı Çakır Alptekin biyolojik pasaportundaki sapmalar dolayısıyla doping cezası alırsa, bu kendisinin ikinci doping cezası olacağı için ömür boyu spordan men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak ve olimpiyat altın madalyasını bir diğer Türk Atlet Gamze Bulut'a devredecek.

Alptekin 2004 yılında dünya gençler atletizm şampiyonasında da dopingli çıkmış ve 2 yıl pistlerden uzak kalmıştı.

Kariyerinde 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan Nevin Yanıt ise suçlu bulunması halinde mart ayında kazandığı Avrupa Salon Atletizm Şampiyonluğu’nu kaybedecek ve en az 2 yıl spordan men cezası alacak.

kaynak
 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
228
bunlarda'da doping çıktı.
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
228
Kesinleşen bir şey var mı? Yoksa kendilerini aklamaları mı bekleniyor?
 

Aretios

Profesör
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
218
arkadaş bızde sevındıydık madalyaları alınca aklanıncaya kadar denıldıgıne gore bı acık uc var sankı
 

Uranos

Profesör
Katılım
11 Nisan 2012
Mesajlar
3,845
Reaksiyon puanı
15
Puanları
0
Kollara bak sen kollara ve daha öncede sabıkası varmış genede günahını almayalım ama dopingli gibi.
 
Üst