Atı Mobility Radeon Hd 5650 Format sorunu

YusufCK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format attıktan sonra internete casper nirvana h36 atı ekran surucusu yazdım işte indirdim felan yükledim sonra bilgisayar açılırken bu hatayı aldım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Ekran kartının sürücüsünü Casperin sitesinden mi indirdiniz başka bir yerden mi ?

YusufCK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,

Casper nirvana h36 ati serisi laptoplarında ekran kartı AMD Mobility Readon HD5650 ekran kartı ve tümleşik intel ekran kartı bulunmakta bu iki ekran kartı sistem yanlış kurulduğunda siyah ekran hatasına neden olmaktadır.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle amd sürücüsünü kurmayın ati güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verir)
6. ati ana sitedeki en güncel sürücüyü indirin ve kurun
7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız kendim bizat kullanıyorum slim driver yükleyerek kalan sürücüleride güncelleyin.
8. eğer durduk yere update otomatik olarak ati sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden atiyi kaldırın bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile sadece ati sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz ati sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz kalan sürücüler için slim driver veya driver pack solution öneririm