Ati ekran kartı sorunu...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan angoren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

angoren

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ben ati nin 1 gb lik bir ekran kartını aldım. taktıktan birkaç gün sonra videolarımı üzerine yeşil şeffaf bir perde çekilmiş gibi göstermeye başladı. bilgisayarımda kayıtlı videoları örneğin (full codec de yüklü olmasına rağmen) winamp'ta açıyorum yeşil perdeli, windows media player'da açıyorum gene aynı. sadece gom playerda sorun çıkmıyor. mesela mynet'in videolarını izleyemiyorum. yeşil perdeli ama izlesene de ve youtube'da herhangi bir sorun yok. umarım birisi beni anlamıştır ve tez elden yardımcı olur. şimdiden teşekkür ederim.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
1. Ekran kartı driverını güncelle
2. Codeclerini güncelle
3. Kartının yerine oturduğundan emin ol

Son olarak eğer ki ekran kartını aldığında format atmadıysan at yoksa sorun yaşaman normal.
Sorun çıkarmasa bile performans düşüklüğüne neden oluyor.

Keşke bütün bileşenlerini model model yazsaydın :(

ladomi90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle belirteyim ,birine yardımcı olmak için zamanımı çalıp saçma sapan bir üyelik işlemi yaptıran sitelerden nefret ediyorum. bu benim kişisel fikrim.

sorununa gelicek olursak , ekran kartınla ilgili bir problem değil. ama yinede bilgisayarının biosuna girip gerekli ayarlarını yaptırman gerekir. ati kullanıyorsan , bilgisyarında oluşan yavaşlama problemini çözmen için küçük bir yazılım var , ismi aklımda değil. oldukça yaygın olan o programın bilgisayarında da yüklü olması gerekir. sonrasında wmp ye gir. araçlar sekmesinden , seçenekler kısımına tıkla.. başarım(performans) sekmesini bul , gelişmiş butonuna tıkla. yuv döndürme kullan kutucuğu disable olucak(kullanım dışı) ayarları kaydet ve çık. hepsi bu kadar.. iyi seyirler.