ATI çift ekran kartı problemi

fallasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar arkadaşlar

Dell Inspiron 5520 marka laptop kullanıcısıyım.

Intel Core i5-3210M 2.50GHz 8GB, 500GB, 1GB HD7670M, 15.6" W7HB (5520-S21B45C)
Bilgisayarın donanımı bu şekilde. (x64)

Bilgisayar 1.5 yaşında ve attığım ilk formattan beri bu işi çözemedim. Artık çoğu laptop ta olduğu gibi benimkinde de çift ekran kartı var.

1) İntel HD graphics 4000
2) Radeon HD7670M

Sorunum kısaca şu; Radeon ekran kartını kullanamıyorum. Bir kaç SS ile durumu daha açık hale getirmeye çalışayım.

24ean9y.png

Aygıt yöneticisinde herhangi bir sorun olmaksızın iki ekran kartınında çalıştığı gözüküyor.

GPU-Z ile yaptığım test sonuçları ise;

INTEL
fkb33d.png

AMD
2yx0hu8.png

Catalyst SS leri

30sinwy.png

71ld86.png

Sorun budur işte.
Tüm driverlarım güncel şimdiden yazayım. Ayrıca Bios ayarlarımda dynamic ve fixed ayarlayabileceğim bir sekme de bulunmamakta.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden hepinize teşekkürler.

fallasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okudum o post'u kardeşim. O yüzden böyle detaylı anlatma gereği duydum zaten. Farkındaysan ordaki seçeneklere ulaşamıyorum ben.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ayrıca bi çözüme ulaşan olmamış gördüğüm kadarıyla.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de aynı sorun var fakat çözüm yolu bulamadım yardımcı olabilir misiniz siz çözdüyseniz sorunu?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Düzeltemeyen arkadaşlar. Marka model, işletim sistemi ve mimarisi verebilir mi ?

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bu aslında sorun değil paylasımlı ekran kartı onboard olan intel kartı sistemimizin pasif yani nette gezerken film izlerken pcmizin bosuna sistem harcamaması ısınamaması için gereklidir. Ama oyunlara girerken yaşanan duruma gelince atiye zaten catalty center ile exe ataması imkanını var

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Exe ataması denedim olmuyor fifa 15 indirdim v3 patch attım oyuna giriyorum 8 ram 2gb(amd radeon 7640g+ amd radeon 7670m) ekran kartı var maç başlayınca donma yapıyor yüksek ekran kartını geçiş yapamıyor anladığım kadarıyla. Baya araştırdım bu sorunu aynı sorun başkalarında da varmış hp kullananlar biostan hallediyor fakat benim samsung biosta öyle bir seçenek yok.

hlkbkmzc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Marka samsung 8 gb ram 2gb amd radeon 7640g + 7670m ekran kartı var baya bi araştırdım ama herhangi bir çözüm yolu bulamadım hp'lerde bi çözüm yolu varmış biosa girip bi ayar değiştirmek lazımmış ama benim biosta o ayar yok. yeni fifa 15 yükledim v3 crack yaptım oyuna giriyorum fakat maça girince kasma donma yapıyor iyi olan ekran kartına geçiş yapmıyor muhtemelen yardımcı olabilirseniz memnun olurum

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Marka samsung 8 gb ram 2gb amd radeon 7640g + 7670m ekran kartı var baya bi araştırdım ama herhangi bir çözüm yolu bulamadım hp'lerde bi çözüm yolu varmış biosa girip bi ayar değiştirmek lazımmış ama benim biosta o ayar yok. yeni fifa 15 yükledim v3 crack yaptım oyuna giriyorum fakat maça girince kasma donma yapıyor iyi olan ekran kartına geçiş yapmıyor muhtemelen yardımcı olabilirseniz memnun olurum
ati catalty centerdan geçiş yapabilirsin exe ataması ile yada ordaki ayarları kurcalarsan bulursun sistemin donanım olarak gördüyse ekran kartını demekki yüklü intelden geçiş yapabilirsin sadece oyun için amd gecersin normal kullanımda ise intel işini görür

hlkbkmzc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün sorun acaba patchden mi diye anlamak için bf yükledim oyunu açıyorum video ayarlarından hepsini ultra yapıyorum çünkü kasmadan oynayabilmem lazım ultrada. Bu sefer de oyunu oynarken ses gidip geliyor ve bilgisayar kapanıyor anlamadım neden oluyor

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
pildeyken amd güç tasarrufu yapar ona dikkat edin catatly center acın ordan prizde yüksek performans yapın sonra sağ altta görev cubugunda ati radeon falan yazcak ordan 3 d ayarları dengelide olması lazım onu yüksek performans yaparsın exe de atarsan sorun kalkar diye umuyorum

hlkbkmzc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O seçenek güç sekmesinde mi acaba ben baktım bulamadım o seçeneği ama 3d ayarını yüksek performans yapıyorum yine bi şey değişmiyor exe atamasında da yüksek.performans seçtim sonuç aynı maalesef daha dün amd nin sitesinden son surum catatly center indirdim ama pilde veya prizde performans seçeneği yok