Atatürk'ün tc kimlik numarası

adrenalin760

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ATATÜRK'ÜN KİMLİK NUMARASI ''10000000146'' OLARAK BELİRLENDİ...

ANKARA, 29.05.2002

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, MERNİS Projesi hakkında ANAP TBMM Grubu'na bilgi sundu.

Projenin 2002 sonunda tamamlanacağını kaydeden Atış, şimdiye kadar 125 milyon kişiye Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verildiğini açıkladı.

Atış, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e özel bir kimlik numarası verildiğini bildirerek, Atatürk'ün numarasının ''10000000146'' olarak belirlendiğini söyledi.

Kaynak...: T.C. BAŞBAKANLIK BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. Kimlik No Doğrulama Sayfasından T.C. Kimlik Numarasını girince
"Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."
diye bir uyarı yazısı çıkıyor. Ancak aşağıdaki bilgileri girerseniz kayıt verilerine ulaşabilirsiniz...

http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx

T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri

İL......................: GAZİANTEP
İLÇE..................: ŞAHİNBEY

ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL
SOYADI..............: ATATÜRK

BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY
ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM
DOĞUM TARİHİ...: 1881
CİNSİYETİ..........: ERKEK

ATA'NIN KİMLİK NUMARASI 10000000146

Türkİye'de ölü ya da diri tam 126 milyon kişi numaralandı. 11 rakamdan oluşan "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları" içinde en prestijli numara Atatürk'e verildi. Bu aynı zamanda ilk numara: 10000000146.

Geçtiğimiz 29 Ekim'de Türkiye'de kimlik numarası verme işlemi bütün ilçe nüfus müdürlüklerinde aynı anda başladı. Bilgisayarlar yardımı ile 100 milyon 1'den başlayarak 999 milyon 999'a kadar herkese karışık olarak numaralar verildi. Numaralarda kimseye ayrıcalık tanınmadı. Atatürk için özel bir numara seçildi.

'YÜZ MİLYON BİR'İN ÖZELLİĞİ

'Merkezi Nüfus İşleri Sistemi' adı verilen projenin başdanışmanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Sistem 11 rakamdan oluşuyor. Ancak son 2 rakam numaranın güvenliğini sağlamak amaçlı konuyor. Dolayısıyla son iki rakamı devreden çıkardığımızda Atatürk'ün numarası sistemin ilk başlangıç numarası olan 100000001 (Yüz milyon bir). Sonundaki rakam 46 ise bir hataya sebebiyet verilmemek için kullanılan güvenlik numarası" dedi.

Kaynak

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Haber buralara bayaa çabuk gelmiş :D

Ayrıca kaynak belirtsen iyi olur.

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Fatih Sultan Mehmet'in de Tc Kimlik Numarasını bulunda görüm

adrenalin760

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
Haber buralara bayaa çabuk gelmiş :D

Ayrıca kaynak belirtsen iyi olur.

seninde belirttiğin gibi konu biraz eski bundan dolayı konunun asıl kaynağını bulamadım.bulursam eklicem.
yinede bu konuyu bilmeyen arkadaşlar olabilir. ben ilk gördüğümde çok hoşuma gitmişti.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Fatih Sultan Mehmet'in de Tc Kimlik Numarasını bulunda görüm

Fatih Sultan Mehmet T.C Vatandaşı değil ki.

adrenalin760 dedi ki:
İL......................: GAZİANTEP
İLÇE..................: ŞAHİNBEY

Cahilliğime verin ben bunun sebebini anlayamadım. Neden nüfusa kayıtlı olduğu yer Şahinbey/Gaziantep?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Fatih Sultan Mehmet T.C Vatandaşı değil ki.

Cahilliğime verin ben bunun sebebini anlayamadım. Neden nüfusa kayıtlı olduğu yer Şahinbey/Gaziantep?

Tarih 27 Ocak 1933...

Şeker bayramının birinci günü… Gazi Paşamızın üzerinde lacivert bir takım, ayağında siyah iskarpin var. Valilikte yapılan bayramlaşmadan sonra Belediyeye geçildi. Belediye Meclisi salonunda Gazianteplilerle buluşan büyük kurtarıcı, onların sorunlarını dinledi, ihtiyaçlarını saptadı. Halk vilayetimizde bir lise açılmasını istedi. Gazi hemen Başvekil İsmet İnönü’ye bir telgraf göndererek bu isteğin gerçekleştirilmesini buyurdu.

Gaziantep Lisesi hiç zaman yitirilmeden hemen 11 Şubatta açıldı.

Gaziantep Şehir Meclisi aldığı bir kararla Gazi Paşa’ya “Hemşerilik” belgesi verilmesini kararlaştırdı. Yapılan törende nüfus belgesi, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından büyük Ata’ya sunuldu. Bu belgede atanın kaydı şöyle yer almaktaydı:

Adı: Gazi Mustafa Kemal
Baba Adı: Ali Rıza
Ana Adı: Zübeyde:
Doğum Yeri ve Yılı: Selanik, 1881
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer: Gaziantep
Köyü veya Mahallesi: Bey Mahallesi
Hane No: 4
Cilt No: 96
Sayfa: 56

“Gazi M. Kemal Paşamız Gaziantepli”ydi artık.

25.12.1936’da Gaziantep’imizin kurtuluş yıldönümü sebebiyle büyük kurtarıcımızın kente göndermiş olduğu mesaj şöyledir:

“Bu tek Türk şehri hiç bir yerden yardım görmeden kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı ve “gazi” unvanına layık olduğunu ispat etti. Gazianteplileri o gün olduğu gibi bugün de derin saygıyla takdir ederim. Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler. En eski çağlardan beri tarihi Türk yurtlarında, Türklüğün yüksek varlığını kahramanlıkla tespit etmiş olanlarla şahsen beraber olduğumu beyan etmekten duyduğum zevk ve saadet yücedir.”

alıntı

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Paylaşımın çok güzel sevgili Adrenalin760, teşekkür ederim.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
atatrknnfusczdanjb3dw9.jpg

Tarih 26 Ocak 1933...

Bu tarih çok önemlidir Gaziantepliler için. Çünkü Mustafa Kemal Paşa ilk kez bu kenti ziyaret edecekti.

15 Ocak 1933’te geniş kapsamlı bir yurt gezisine çıkan Gazi, aynı yılın 26 Ocak'ında kenti onurlandırmayı programına almıştı. O gün, Vali Akif İyidoğan, Cumhuriyet Halk Fırkası Reisi Ömer Asım bey, Alay Komutanı Mahmut Bey, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar’dan oluşan bir heyet en büyük Türk’ü karşılamak üzere Fevzipaşa Tren İstasyonu'na gelmişlerdi.

Heyetin de katılımıyla Gazi’nin treni Narlı’ya hareket etmiş, birlikte yemek yenilmiş, sohbet edilmişti. Tren saat 14.00’te Narlı’da durunca Gazi trenden iniyor. Karşılamaya gelenler onu: “Yaşa Büyük Gazi! Yaşa, var ol! ” sesleri ve yeri göğü tutan alkışlarıyla karşılarlar.

İki gazinin buluşmasıydı bu. Büyük Kurtarıcı Mareşal Gazi Kemal ile kendini kurtaran şehir Gaziantep...

6 Şubat 1921 günü, 93 nolu yasa ile Antep adı Gaziantep’e dönüştürülmüştü. *

Tarih 27 Ocak 1933...

Ramazan bayramının birinci günü… Gazi Paşa'nın üzerinde lacivert bir takım, ayağında siyah iskarpin var. Valilikte yapılan bayramlaşmadan sonra Belediyeye geçildi. Belediye Meclisi salonunda Gazianteplilerle buluşan büyük kurtarıcı, onların sorunlarını dinledi, ihtiyaçlarını saptadı. Halk vilayetimizde bir lise açılmasını istedi. Gazi hemen Başvekil İsmet İnönü’ye bir telgraf göndererek bu isteğin gerçekleştirilmesini buyurdu.

Gaziantep Lisesi hiç zaman yitirilmeden hemen 11 Şubatta açıldı.

Gaziantep Şehir Meclisi aldığı bir kararla Gazi Paşa’ya “Hemşerilik” belgesi verilmesini kararlaştırdı. Yapılan törende nüfus belgesi, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından büyük Ata’ya sunuldu. Bu belgede atanın kaydı şöyle yer almaktaydı:

Adı * * * * * * * * * * * * * * *: Gazi Mustafa Kemal
Baba Adı * * * * * * * * * * * : Ali Rıza
Ana Adı * * * * * * * * * * * *: Zübeyde
Doğum Yeri ve Yılı * * * * * : Selanik, 1881
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer : Gaziantep
Köyü veya Mahallesi * * * *: Bey Mahallesi
Hane No * * * * * * * * * * * *: 4
Cilt No * * * * * * * * * * * * *: 96
Sayfa * * * * * * * * * * * * * : 56

Gazi M. Kemal Paşa Gaziantepli'dir artık.

2547905080124fcf76a6if9.jpg

2003 yılında hayata geçirilen Mernis projesi kapsamında, yaşayan ya da vefat etmiş yaklaşık 130 milyon Türk Vatandaşına TC Kimlik Numarası verilmişti. TC Kimlik Numarası verilenler arasında çok özel bir tanesi var ki o da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk.

Mustafa Kemal Atatürk‘ün de bir TC Kimlik Numarası olduğunu biliyor muydunuz? Açıkcası ben düne kadar haberdar değildim. Bir arkadaşımdan duyunca hemen tckimlik.nvi.gov.tr adresine girdim ve Mustafa Kemal Atatürk‘e ait olan 10000000146 nolu Tc Kimlik Numarasını sorguladım. Ancak doğrulama sayfası şu hatayı veriyor.
Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz.

Fakat daha sonra kimlik bilgilerini girerek TC Kimlik Numarasını öğrenebildiğimiz sayfaya girip, ulu önderimizin bazı kimlik bilgilerini girince numaraya ulaşabiliyorsunuz.

Kaynak : Pandora'nın Kutusu

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok güzel ama niye onun TC Kimlik nosu 146 onu merak ettim. Hani 1 falan umuyor insan:)

cakir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben resimdeki gibi denedim ama tc kimlik no su çıkmadı. neden acaba? başka deneyeniniz varmı?