Atatürk'ün Cevap Veremediği Tek İnsan..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gorko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gorko

Asistan
Reaksiyon puanı
3
turquieataturkchm9.th.jpg

Tarihimiz sayısız savaşlarla doludur. Biz bu savaşlardan baş kaldırıp ne memleketi imar edebilmiş,
ne de kendimiz refaha kavuşmuşuzdur. Bunun sebebi, bizim suçumuz olduğu kadar düşmanlarımızın da suçudur.
Çünkü başta Ruslar olmak üzere düşmanlarımız hep şöyle düşünürlerdi:

-Türklere rahat vermemeli ki, başka sahalarda ilerleyemesinler...

Bunun için de sık sık başımıza belalar çıkarırlar, savaşlar açarlar, Balkan milletlerini "Istiklal" diye kışkırtırlardı.
Biz böyle durmadan savaşırken de o zamanlar askere alınmayan gayri müslimler zenginleşirlerdi.
onların neden zengin, bizim neden fakir kaldığımızı bir köylü, Atatürk'e verdiği kısa bir cevap ile çok güzel açıklamıştır.

Atatürk, Mersin'e yaptığı seyahatlerden birinde, şehirde gördüğü büyük binaları işaret ederek sormuş:
-Bu köşk kimin?
-Kirkor'un...
-Ya şu koca bina?
-Yargo'nun...
-Ya şu?
-Salomon'un...
Atatürk biraz sinirlenerek sormuş:
-onlar bu binaları yaparken ya siz nerede idiniz? Toplananların arkalarında bir köylünün sesi duyulur:
-Biz mi nerede idik? Biz Yemen'de, Tuna Boyları'nda, Balkanlar'da, Arnavutluk Dağlarında, Kafkaslar'da,
Çanakkale'de, Sakarya'da savaşıyorduk paşam...

Atatürk bu anısını naklederken:
-Hayatımda cevap veremediğim tek insan bu ak sakallı ihtiyar olmuştur, der dururdu

Not : alıntı

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7

Bunu Atatürk mü demiş yani,diyebilirde o hep en iyisini istediği için der,kendisinin cevap verememesi biraz garip yada anlamlı geldi bana
"Ben size Savaşmayı deil Ölmeyi emrediyorum"hesabında demiştir bence
(Daha iyisini yapmalarını istemiştir)

Bence: Hani Beşiktaşlılar diyoya;Topu kaptırdıysa bi bildiği vardır,yoksa kaptırmazdı

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
güzel bir hikaye gerçekten..ders verici anlayana çok şey verecektir.. teşekkürler.

gizem durmaz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bunu daha önce okumuştum; o zaman da çok etkilenmiştim

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Başlık itici olmuş Cevabı olmayan bir soru demek daha objektif olabilirdi.
Yinede içerikli birbirini tutmuş.
Fırsatçılar her zaman her yerde vardır,engel olmak,yok etmek zaman zaman kayıp vermekten geçer...

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hepsi huzurla uyusun...biz onların sayesinde..o yorgo ve papadopulos gibi ..pzvnk kılıklıları denize döktük...

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
cathlack dedi ki:
Hepsi huzurla uyusun...biz onların sayesinde..o yorgo ve papadopulos gibi ..pzvnk kılıklıları denize döktük...
aslına bakarsan pekte dökmedik bugün ege bölgesinde büyük oranda onlar yaşamakta ;) zenginlerde

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
emubaltaci dedi ki:
cathlack dedi ki:
aslına bakarsan pekte dökmedik bugün ege bölgesinde büyük oranda onlar yaşamakta ;) zenginlerde
Evet haklısın...kökünü kurutamadık kii... kökünün altına kibriti çakacan yaa

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
cathlack dedi ki:
emubaltaci dedi ki:
cathlack dedi ki:
Evet haklısın...kökünü kurutamadık kii... kökünün altına kibriti çakacan yaa
nereyi kibrit calcaksın simdide onlar evlerini egeye yapıyo, alıyo kim karsı cıkabiliyo!! dusunun ki simdi savasata da değiliz ama iste birileri uyuyo hala, yada uymak istiyolar....vatanımzı korumalıyız..

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
onun anıları unutulacak gibi değil...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
acı_gerçek dedi ki:
Bunu Atatürk mü demiş yani,diyebilirde o hep en iyisini istediği için der,kendisinin cevap verememesi biraz garip yada anlamlı geldi bana

Bence: Hani Beşiktaşlılar diyoya;Topu kaptırdıysa bi bildiği vardır,yoksa kaptırmazdı

Biraz acımasızlık olmuş be acı_gerçek? Bu millete tutup ulan yapabildiğinin en iyisi bu mu, demek gibi bir şey olmuş senin sözün.

Şuna da değinmeden edemeyeceğim; bizler özgür milletiz savaşçıyız diye gurur duyuyoruz, sonra da elimizin altında yaşamak mecburiyetinde bıraktığımız özgür olmayan topluluklar özgürlük istediğinde onları hor görüyoruz, alçak diyoruz, hain diyoruz, onları kışkırtıyor diyerek başkalarına köpürüyoruz.. Buna yapmaya hakkımız yok. Kendimiz de özgürlük istiyorsak en azından..

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Elmacik dedi ki:
acı_gerçek dedi ki:

Biraz acımasızlık olmuş be acı_gerçek? Bu millete tutup ulan yapabildiğinin en iyisi bu mu, demek gibi bir şey olmuş senin sözün.

Şuna da değinmeden edemeyeceğim; bizler özgür milletiz savaşçıyız diye gurur duyuyoruz, sonra da elimizin altında yaşamak mecburiyetinde bıraktığımız özgür olmayan topluluklar özgürlük istediğinde onları hor görüyoruz, alçak diyoruz, hain diyoruz, onları kışkırtıyor diyerek başkalarına köpürüyoruz.. Buna yapmaya hakkımız yok. Kendimiz de özgürlük istiyorsak en azından..
Hayır Atatürk bana göre bakmışki çokmu fazla şey istedim acaba diye düşünmüş,kendisi profesyonel olduğu için onların normal bi insan olduğunu bian unutmuş onlardan daha fazla birşey bekleyemem hesabında susmuş bence
Yani bunu ben millete demedim bu sadece Atatürkün ağzından halkı hırslandırma amacıyla söylenmiş bir söz bence,ama cevap umudun sarsılmasıyla ilgili olunca fazla üstelememiş

Hesabında bir söz,acımasızlıkla alakası yok,hırslandırma ile alakası var(bana göre) :)

gorko

Asistan
Reaksiyon puanı
3
acı_gerçek dedi ki:
Elmacik dedi ki:
acı_gerçek dedi ki:

Hayır Atatürk bana göre bakmışki çokmu fazla şey istedim acaba diye düşünmüş,kendisi profesyonel olduğu için onların normal bi insan olduğunu bian unutmuş onlardan daha fazla birşey bekleyemem hesabında susmuş bence
Yani bunu ben millete demedim bu sadece Atatürkün ağzından halkı hırslandırma amacıyla söylenmiş bir söz bence,ama cevap umudun sarsılmasıyla ilgili olunca fazla üstelememiş

Hesabında bir söz,acımasızlıkla alakası yok,hırslandırma ile alakası var(bana göre) :)

Zaten Atatürk Ben size savaşmayı deil ölmeyi emrediyorum demesydi o zaman o savaşkazanılmazdı çünkü onlarda silah bizde süngü vardı savaşa böyle gidilmez ancak ölüme böyle gidilir Atatürkte bu yüzden bu sözü demiş gibi geliyo bana