topalsolucan
Rektör
- Katılım
- 25 Mart 2010
- Mesajlar
- 15,673
- Reaksiyon puanı
- 555
- Puanları
- 293
Al işte biz ne diyoruz sen ne diyorsun.
gereksiz tartışmak.
bu konuya son mesajımdır.
iyi düşün. tuğrul bey bak

Al işte biz ne diyoruz sen ne diyorsun.
gereksiz tartışmak.
bu konuya son mesajımdır.
anca laf. bu ülkenin atatürkten beri 1 adım bile ilerleyememesinin sebebinin kraldan çok kralcı olan ve ağzından atatürk adını hiç düşürmeyen sahte ve sözde kemalistlerin olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba?
Atatürk bundan 20-30 yıl önce ve günümüzde ayrı ayrı topraktan dirilseydi, acaba hangi Türkiye tablosunu beğenirdi? günümüz Türkiyesini mi, yoksa tüp kuyruğunda, yağ kuyruğunda halkının sefil olduğu öncesini mi? şüphesiz kendinden sonra gelen günümüze kadarki yönetimlerin ve ideoloji önderlerinin çoğunun boynunu vurdururdu.
en azindan borc bataginda degildik bu kadar gururumuz vardi kafamiz dikti .
Cumhuriyet bayramlari kivancla kutluyor sokaklar kirmizi beyaz bayraklarla doluyordu.
Simdi Turk oldugumuzu unuturmaya calisan Kurtlerin haklarini Turk yasalarini ezerek dusunen Cumhuriyet bayramlarini engelleyen. Onune gelen kurumlari amerikalilara ve israillilere satan
Topraklari parsel parsel satan Bir Turkiyeyiz.
sen bana gelipte kesinlikle daha iyiyiz o zaman gore diyemessin.
Keske Hala tup sirasi bekleyeseydik.
en azindan borc bataginda degildik bu kadar gururumuz vardi kafamiz dikti .
Cumhuriyet bayramlari kivancla kutluyor sokaklar kirmizi beyaz bayraklarla doluyordu.
Simdi Turk oldugumuzu unuturmaya calisan Kurtlerin haklarini Turk yasalarini ezerek dusunen Cumhuriyet bayramlarini engelleyen. Onune gelen kurumlari amerikalilara ve israillilere satan
Topraklari parsel parsel satan Bir Turkiyeyiz.
sen bana gelipte kesinlikle daha iyiyiz o zaman gore diyemessin.
Keske Hala tup sirasi bekleyeseydik.
sen ne kullanıyorsun? ciddi soruyorum, bu denli uçmaya acayip ihtiyacım var?
bayrak sallayacakmış![]()
anca laf. bu ülkenin atatürkten beri 1 adım bile ilerleyememesinin sebebinin kraldan çok kralcı olan ve ağzından atatürk adını hiç düşürmeyen sahte ve sözde kemalistlerin olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba?
Atatürk bundan 20-30 yıl önce ve günümüzde ayrı ayrı topraktan dirilseydi, acaba hangi Türkiye tablosunu beğenirdi? günümüz Türkiyesini mi, yoksa tüp kuyruğunda, yağ kuyruğunda halkının sefil olduğu öncesini mi? şüphesiz kendinden sonra gelen günümüze kadarki yönetimlerin ve ideoloji önderlerinin çoğunun boynunu vurdururdu.
Öncelikle Atatürk' ün kim olduğunu araştırın. Hatta size kısaca anlatayım. 1881 de Selanikte doğmuş biri. Askerliğe çok meraklı. Çeşitli okullarda eğitim gördükten sonra annesinden gizli olarak askeri okul sınavlarına giriyor ve başarılı oluyor. Çanakkale Savaşında bizzat Osmanlı Devleti tarafından görevlendirilip savaşa katılıyor. Savaş sırasında Anafartalar Komutanlığına atanıyor. Belki duymuşsunuzdur:"Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" diye bir sözü vardır. Sonra savaş bitiyor. Osmanlı teslim bayrağını çekiyor. Mondros Ateşkes Anlaşmasını imzalıyor. Bir süre sonra İstanbul işgal ediliyor. Osmanlı padişahı Vahdettin ingiliz mandasını savunarak işgallere tepki göstermek yerine destek veriyor. Ülkeyi işgal eden İngilizler öyle bir hale geliyorki koskoca sadrazamı bile yol ortasında tutuklayıp götürüyorlar. Sonra Vahdettin Sevr' i imzalıyor ve Avrupalılar yüzyıllardır beklediklerine kavuşmanın sevinci içerisinde zevkten dört köşe oluyor. Avrupa da gazeteler "Bu uğursuz Türk ırkını Orta Asyaya sürmeli" şeklinde manşetler atıyor. Fakat bu noktada Mustafa Kemal, çıkarlarına ters bir hareket yapıyor. Güçlünün yanında durup devletin kararlarını uygulayacağı yerde bu işgallere tepki gösteriyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde kongreler düzenliyor devletin ülkeyi koruyamadığını söylüyor. O çok sevdiği askerlik mesleğinden istifa ediyor. Sonunda hakkında idam kararı çıkarılıyor. Fakat direniş başarılı oluyor. TBMM ülkedeki tüm işgal güçlerini geri püskürtüyor ve Avrupalılar bu durum karşısında şaşıp kalıyor. "Biz bunları 1. Dünya Savaşında iyice yıpratmış, ordularını terhis etmiş, silahlarına el koymuştuk. Nasıl direndiler?" diye soruyorlar.
Kaynak:
Şu Çılgın Türkler/Turgut Özakman
Sevrden BOP' a Türkiye/Banu Avar
1984-2000 yılları arasında Avrupa ve Amerikalılar bir kez daha anladılar Türklerle savaşarak kazanamayacaklarını. Türkiye içten bölünmeliydi. Bunun için özgürlük, bağımsızlık, milliyetçilik kavramları silinmeliydi Türk halkının kafasından. Bunu gidin Avrupada istediğiniz generale sorun. Onlar hiç çekinmeden söylüyorlar: "Sorun Kemalizm" Bu ülke 1938 den bugüne Atatürk ilkeleriyle yönetildi ve bu ilkeler Türk halkının beynine işledi. Adeta 2. bir "İstibdat" dönemi yaşadığımız şu günlerde dahi 29 Ekimde yüzbinler elinde Türk bayraklarıyla meydanları dolduruyor, Cumhuriyet sevincini yaşıyor. Bugün ne yazıkki Atatürk düşmanı ve yobaz bir kesim gücü ele geçirmiş durumda. Fakat ne yaptılarsa da bir türlü silemediler şu "Atatürk" ü.
Türk halkı özellikle medya kullanılarak uyuşturulmuş durumda. Gazete niyetine fotomaç okuyan, belgesel niyetine Acun Firarda izleyen, kitap niyetine Metal Fırtına okuyan, müzik niyetine Serdar Ortaç dinleyen apolitik bir halk oluşmuş durumda. Türkiyeyi bu hale getirmede insanların aklını çelmek için din kullanılıyor. Gerçi türban takan kadınlara "Kuran hangi peygambere inmiştir?" diye sorduğunuzda "Hz.İsa" diye cevap veren insanların bulunduğu bir ülkede bu çokda zor olmasa gerek.
Şimdi iş yine son aşamaya geldi. Avrupalı ve Amerikalılar yine ellerini ovuşturuyor ve "Tamam bu sefer oldu" diyorlar ama cevabı yine Türk halkı verecek. 9 Eylül 1922 de olduğu gibi
Atatürk kendisine Paşa denmesini sevmezdi, nitekim videoda 2 saniye gözüküyor. Atatürk'ün görüntüleri deyince önemli bir şeyler beklemiştim açıkçası. Neyse geçelim. Atatürk'ün karizması liderliğinden ve dikta yönetiminden gelir. Dikta deyince de atlarlar şimdi Atatürk diktatör olsaydı cumhuriyeti getirmezdi diye. Tek kişinin yönetimi varsa o dikta yönetimidir bu kadar basit. Dönemin şartları onu gerektiriyordu zaten Atatürk'ü bu yönden çok takdir etmek gerek. Cumhuriyeti uygulasa ortalık karışırdı, yeni kurulmuş bir rejimden bahsediyoruz, REJİM. Devlet değil. O konuya girmeyelim bile. Şunu diyeceksiniz; bu kadar kanlı ve dayatmalı olmak zorunda mıydı? Hayır! Ancak yeni kurulmuş bir rejim, halkı toptan değiştirmeye, bina kitabelerindeki "Sultan" yazılarına kadar eskiden kalan her şeyi yok etmeye karar vermişsiniz ve şöyle de bir durum var bunu yaparken eskiyi kötüleyerek yapıyorsunuz. Ne olur? Eski yönetimin destekçileri yönetimi ele bir geçirirse neler yapar? Bunun korkusu insana neler yaptırır?
Nitekim Atatürk'ün doğrusu vardır yanlışı vardır. Kimine karizma gelir kimine gelmez. Her devlet dairesinde baş köşede resmi varsa bu da onun zekasının örneği. Bazı şeyleri görmezden gelmek çok kolay mesela ben de istersem çok güzel görmezden gelirim: "Komutan ne yapar ki ya, savaşı askerler kazanır komutan çadırında oturur anca." al bak bitirdim Atatürk'ü.
Neyse şimdi yazsam roman olur, ah pardon İstiklal Savaşı'nın romanını Turgut Özakman yazdı. Benimki olsa olsa akademik kitap olur. Neyse efendim sadede gelirsem ezbere konuşmayı bırakın, araştırın. Bu her görüş için geçerli. Bakın Atatürk ne diyor: "Gökten indiğine inanılan hurafelere inanmaya ihtiyacımız yoktur." Her dayatılana inanmayacaksın Atatürkçüyüm diyorsan, değilim diyorsan zaten bu söz seni bağlamıyor.
Sen biten herşeyi saklıyon galiba kardeşim..bişey biterse yok olursa yenisini koyarsın ortaya..kanlı olmasa nasıl olcaktı memleket alsana bomba diycektin herhalde..Allah sana askerde tek bir sefer bir komutan tarafından yönetilmek nasip etsinki adam bişey desede şu durumdan çıksak diye ağzının içine bakmak neymiş öğrenesin..Ve tarihi bu kadar cahilce bilmen yaşının ufakda olması okumadan bi okadar uzak olduğunu gösterir ki bu üzücü..Halifeliği bile kaldırmamış bir insandır Atatürk..ta ki şimdiki zihniyetin ataları ortaya çıkana kadar..
Atamızdan sonra en karizma ve en güçlü lider Adolf Hitler'dir.
ben ülkenin refahına bakarım. gaz kuyruğunda beklemediğim sürece hiç bir galeyan ve evham umurumda olmaz.
üç maymunu oynamaya devam et sen.. bakalım daha ne kadar refah içinde olacaksın.. evet gaz kuyruğunda değilsin; ama kömür ve erzak kuyruğundasın.. aaaa pardon ya, onlar evlere servisti değil mi??
üç maymunu oynamaya devam et sen.. bakalım daha ne kadar refah içinde olacaksın.. evet gaz kuyruğunda değilsin; ama kömür ve erzak kuyruğundasın.. aaaa pardon ya, onlar evlere servisti değil mi??
İnsanlar Atatürk ü sevmiyorlarsa bunun tek sebebi Atatürk'çüyüz diye geçinenlerdir. Siz değilmisiniz adam namaz kılıyor diye gerici diyen yobaz diyen? Bir tane Türk iyi birşey yapsa yok efendim Atatürk tekkeleri zaviyeleri kapatmasaydı böyle olamazdık diye laflar söyleyip geçmişine bağlı insanları rencide eden ?
Birde anlayamadığım olay Atatürk'ü neden peygamber gibi görüyorsunuz ?
Atatürk ne yaptıysa silah arkadaşlarıyla yapmıştır tek başına yapmamıştır. Hiçbir savaş tek başına kazanılamaz.
Unutmayın bugün bu coğrafyada yaşıyorsak bunun tek sebebi 80 90 yıl önce olan olaylar sayesinde değildir.
yine hep aynı ezber sözler. sizin mantıkla bakarsak selçuklulardan tuğrul beye de tapmamız lazım. anadoluya onların göçü olmasaydı hiç birimiz olmazdık![]()
friendly, topalsolucan, zertuna ve seckyn kardeşler, körler sağırlar birbirini ağırlar misali birbirinizin yazdıklarını beğenip durmuşsunuz..
kimsenin Atatürk'ü peygamber ilan ettiği yok.. birileri peygamber ilan ediliyorsa o da günümüz Türkiye'sinde başbakan için yapılıyor.. onun çıktığı televizyon yere konmazmış, ona dokunmak büyük sevapmış... örnekleri çok, görmek isteyene tabi ki. yandaş medya dışındaki haberlere de bakın biraz...
Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarında silah arkadaşlarının desteğini kimse görmezden gelmiyor. zira O her anıldığında "Atatürk ve silah arkadaşları" diyerek saygı gösterilir. siz o kısımları pek dikkate almıyorsunuz anlaşılan ya da işinize gelmiyor.. Atatürk'ü Atatürk yapan çok önemli şeylerden biri de o insanlara liderlik edebilmesi ve halkı bir araya getirebilmesidir zaten.. bunu yaparken de iktidar kaygısı ya da başka güçlere yaranma çabası içinde olmamıştır. ne yaptıysa vatanı ve halkı için yapmıştır.. siz önce bunun ayrımını yapın...
Arkadaş diyorum sana cahilsin diye daha üsteliyorsun..Düşünmek nedir bilmeden sallıyorsun gitsin miğdenden..Latin alfabesi dünyada en çok kullanılan alfabe olduğu için geçilmiş..Şapka devrimi ingiliz mandaterliğini kabul edilmeyişinin ve var oluşun simgesel göstergesidir tarihte..Okumak istiyorsan şapka nutku diye araştır oku sonra laf olsun diye yazmazsın belki burada..sana cahil demek için sıradan vasıfsız olmak bile yetebilir..Laikliğin ne zaman geldiğini bile bilmiyosun..Senin yetiştiğin ülkede geleceğimiz size emanet demek yalandır artık..Haydi tüm foruma iyi geceler...
Bizim birbirimizi desteklememiz zoruna gitmesin. Bizler birbirini gören ve tanıyan kişiler değiliz kıskanmana gerek yok. Aklın yolu birdir bizi burda Atatürk düşmanı gibi göstermeye çalışma.
Atatürk elbette gurur duyduğum büyük bir lider. Ama ben Atatürkün ismini kullanarak siyasi görüşüyle harmanlayıp kinlerinizi kusmanıza şiddetle karşıyım ve sonuna kadar da gereken cevabı veririm. Herkes haddini bilecek...
Hop ağam orada duracaksın. Bana cahil diyen adamın Murat Bardakçı falan olması lazım. Yaşım gençtir eyvallah ama okurum, araştırırım, dinlerim. Halifelik kaldırılmadı meclis bünyesine alındı. Bunu ben de biliyorum.
Senin Türkçe'n bile kıt, anlayışın kapalı, algıların zayıf. Orada kanlı dediğim şey savaş değil. Devrim! İstiklal Mahkemeleri! Kan! Asılı bedenler! Sen düşün ki şimdi; savaş oldu bir komutan çıktı, bütün yandaşlarından sıyrıldı, savaş kazanıldı. Sonra dedi ki; durun hele ne bu Latin alfabesi, Çin alfabesine geçelim. Şapka da neymiş herkes kefenini başında taşıyacak. Erkekler de kadınlar da uzun entariler giyecek. Bunlara uymayanların başı alınacak. Şu verdiğim örnekti olay ne kadar yanlışsa o da o kadar yanlıştır. Ben tarafsız bir insanım. Allah hem cahil hem de taraflı insanlardan korusun.
He bir de "Halifeliği bile kaldırmamış bir insan" breh breh. Din devlet işleri ayrı ya hani, devlet başkanı dinin liderine niye dokunur ki zaten?
Bazı şeyleri görmezden gelmek çok kolay mesela ben de istersem çok güzel görmezden gelirim: "Komutan ne yapar ki ya, savaşı askerler kazanır komutan çadırında oturur anca." al bak bitirdim Atatürk'ü.
@cleet memleket kuran benim ülkemi kurtaran tek bir kişi var oda ATATÜRKfriendly, topalsolucan, zertuna ve seckyn kardeşler, körler sağırlar birbirini ağırlar misali birbirinizin yazdıklarını beğenip durmuşsunuz..
kimsenin Atatürk'ü peygamber ilan ettiği yok.. birileri peygamber ilan ediliyorsa o da günümüz Türkiye'sinde başbakan için yapılıyor.. onun çıktığı televizyon yere konmazmış, ona dokunmak büyük sevapmış... örnekleri çok, görmek isteyene tabi ki. yandaş medya dışındaki haberlere de bakın biraz...
Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarında silah arkadaşlarının desteğini kimse görmezden gelmiyor. zira O her anıldığında "Atatürk ve silah arkadaşları" diyerek saygı gösterilir. siz o kısımları pek dikkate almıyorsunuz anlaşılan ya da işinize gelmiyor.. Atatürk'ü Atatürk yapan çok önemli şeylerden biri de o insanlara liderlik edebilmesi ve halkı bir araya getirebilmesidir zaten.. bunu yaparken de iktidar kaygısı ya da başka güçlere yaranma çabası içinde olmamıştır. ne yaptıysa vatanı ve halkı için yapmıştır.. siz önce bunun ayrımını yapın...
sen bu cümlenle Atatürk'ü bitirmiş mi oldun??![]()
![]()
vay arakdaş ya, hakikaten bu neyin kafasıdır? Atatürk'ün katıldığı savaşları ve ne şartlar altında savaşlar yönettiğini ve cephede "savaştığını" ilkokul çocukları bile biliyor artık.. yazık gerçekten bu bilgili bilgisizlere...
Romanı da kaynak diye veren insanlar varmış.
Arkadaş diyorum sana cahilsin diye daha üsteliyorsun..Düşünmek nedir bilmeden sallıyorsun gitsin miğdenden..Latin alfabesi dünyada en çok kullanılan alfabe olduğu için geçilmiş..Şapka devrimi ingiliz mandaterliğini kabul edilmeyişinin ve var oluşun simgesel göstergesidir tarihte..Okumak istiyorsan şapka nutku diye araştır oku sonra laf olsun diye yazmazsın belki burada..sana cahil demek için sıradan vasıfsız olmak bile yetebilir..Laikliğin ne zaman geldiğini bile bilmiyosun..Senin yetiştiğin ülkede geleceğimiz size emanet demek yalandır artık..Haydi tüm foruma iyi geceler...
O romanın kaynakçasında da başka romanlar var. Kendiyle çelişen bir adam Turgut Özakman. Nasıl kitaplarsa yazdıkları, Milli Güvenlik dersine giren albaylar tarafında zorla öğrencilere okutulup sınavda soruluyor. Tuhaf.okumuş olsaydın zaten o romandaki ve burada alıntı yapılan bilgilerin resmin kaynaklara dayandığını bilirdin.. ha okuyup da hala bu yorumu yapıyorsan keşke okumasaymışsın...