Atatürk'çü Düşünce Dernekleri hakkında bilgi?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba Arkadaşlar son zamanlarda bir hayli gündeme gelen Atatürkçülük, Atatürkçü Düşünce Sistemi, Atatürkçü Düşünce dernekleri v.s gibi oluşumlar ve söylemler görüyorum. Samimiyetle sormak istedeğim bir kaç şey var;

1- Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD) ne iş yapar? Faaliyetleri nelerdir? Bu ülkeye ne şekilde hizmet ediyor ve ne kazandırıyorlar?

2- Bu oluşumun Somut eserleri varmıdır? Belgeli olmasına özen gösteriniz.

3- Mitingler Sadece "Laiklik elden gidiyor" diyemi yapılıyor? Başka Ne tür sosyal sorunlara karşı mitingler yapılıyor?

4- Derneğin yöneticilerinin birer çete mensubu olmasını nasıl hazmediyorlar ?

5- Web Sitelerden gördüklerim kadarı ile Atatürk ile ilgili çalışmalar sadece Kopyala/Yapıştır mantığı ile yapılan alıntı yazılardan ibaret, bu konuda özgün içerik olarak ne sunuyorlar kullanıcılara?

6-Şuan web Siteleri neden çalışmamaktadır?

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle sizede merhaba sorunuz çok güzel umarım vereceğim cevaplarla insanların bu tür derneklere olan önyargısınıda bir nebzede olsa kırarım.

1- Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD) ne iş yapar? Faaliyetleri nelerdir? Bu ülkeye ne şekilde hizmet ediyor ve ne kazandırıyorlar?

Öncelikle ADD yi baz alarak tüm kuruluşları anlatıyorum.

Atatürkçü Düşünce Dernekleri tamamen Sivil Toplum kuruluşları olup herhangi bir gizli veya illegal bir örgüt değillerdir ne yaptıkları açık nettir.
ADD 19 Mayıs 1989'da kurulmuş olup Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok şubesi vardır.

Bu dernekler Atatürk ilke ve inkilapları hakkında kitaplar bastırarak.Konferanslar düzenleyerek ve daha çeşitli yollarla insanların Atatürk hakkında geniş bir bilgi birikimine sahip olmasını amaçlar.

Ayrıca kendi tüzüklerinde
Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkıca bağlanmış olan kişiler tarafından dernek kurulup yaşatılarak bu ilke ve inkılapların sonsuza kadar yaşatılacağı, dernek kurucular kurulu tarafından tüzüğe derneğin kuruluş nedeni olarak eklenmiştir.

2- Bu oluşumun Somut eserleri varmıdır? Belgeli olmasına özen gösteriniz.

Bir önceki mesajdada yazdığım gibi o kuruluşa ait olan tüm konferanslar,mitingler somut birer eserdir.

3- Mitingler Sadece "Laiklik elden gidiyor" diyemi yapılıyor? Başka Ne tür sosyal sorunlara karşı mitingler yapılıyor?

Hayır,bu dernekler insan hakkı ihlallerine karşı ve terörü lanetleme gibi mitinglerede katılır.

Ayrıca;
Atatürkçü Düşünce Dernekleri her türlü sosyal hareketlerde baş göstermişdir.
Bazen içinde bulunduğum gençlik kollarıyla yoksul insanlara yardım edilir,okuyamayacak durumdaki başarılı çocuklara burs verilir.Bunları nette araştırırsanız görebilirsiniz

4- Derneğin yöneticilerinin birer çete mensubu olmasını nasıl hazmediyorlar ?

Çete mensubu dedinizde durakladım bir an :)

Evet doğrudur bazı yetkililer Ergenekon adlı oluşuma üye olmaktan suçlanınca gözaltına alınmıştır.
Bu tür olaylar ADD ye hiç yakışmamakla birlikte gerçek amacından saptırılmış görüntüsü vermektedir.Bu konuda size katılıyorum.

5- Web Sitelerden gördüklerim kadarı ile Atatürk ile ilgili çalışmalar sadece Kopyala/Yapıştır mantığı ile yapılan alıntı yazılardan ibaret, bu konuda özgün içerik olarak ne sunuyorlar kullanıcılara?

Gençlik kolları kitaplar dağıtır.Köşe yazarları vardır.Konferanslar verilir bunlar kopyala/yapıştır değil sanırım. :)

6-Şuan web Siteleri neden çalışmamaktadır?

Sanırım bir sorun var şu an.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hayır,bu dernekler insan hakkı ihlallerine karşı ve terörü lanetleme gibi mitinglerede katılır.

Ayrıca;
Atatürkçü Düşünce Dernekleri her türlü sosyal hareketlerde baş göstermişdir
.
..............

Bir soru; "Baş örtüsünün" yasalarda olmamasına rağmen, sadece başı kapalı diye eğitim hakkından mahrum bırakılması din ve vicdan özgürkleri açısından insan hakkı ihlali değilmidir? Bu konuda ADD neden bir eylem yapmamıştır? Bana cevap olarak laik ilkesini göstermeyiniz Çünkü şuan kamusal alan olarak tabir edilen çankaya köşkü'nün first lady'si başı kapalı.
+ Baş örtüsü ile devlet işlerinin alakası olmamasıda aşikar. Laiklik tanımını baz alırsak hiç bir bağlantısı yokturdur. Burada dürüstçe yazınız.

Bir önceki mesajdada yazdığım gibi o kuruluşa ait olan tüm konferanslar,mitingler somut birer eserdir
...................

Derneğin Tüzüğü ve ismi itibari ile Atatürk ile ilgili çalışmalar olağandır, ancak benim öğrenmek istediğim Daha Elle tutulur bir çalışma olması, Yani Atatürk'ün Sözü ile açıklamak gerekirse "Vatan Sevgisi Ona Yaptığın Hizmetle Ölçülür" Sözünü ele alırsak Sadece Atatürk'ün kitaplar ile anlatılması veya konferanslar ile, Vatan'a hizmte noktasında yeterlimidir sizce?

Çete mensubu dedinizde durakladım bir an :)

Evet doğrudur bazı yetkililer Ergenekon adlı oluşuma üye olmaktan suçlanınca gözaltına alınmıştır.
Bu tür olaylar ADD ye hiç yakışmamakla birlikte gerçek amacından saptırılmış görüntüsü vermektedir.Bu konuda size katılıyorum.

..........................................................

İhraç kararı neden alınmıyor? Mesela Hablemitoğlu'nun eşi İstifa etti ? bunu nasıl karşıladınız?

Gençlik kolları kitaplar dağıtır.Köşe yazarları vardır.Konferanslar verilir bunlar kopyala/yapıştır değil sanırım
....................................................

Çoğu forumda, resimler şiirler şarkılar ve bazı yazarların yazıları alıntılama yapılmış, bunları gözümle gördüm, benim demek istediğim Atatürk ile ilgili çalışamalarda daha özgün günyüzüne çıkmamış belgeler neden ortaya konulmuyor? Mesela C.başkanlığı Son zamanlarda 2 tane yasaklı Video'yu ortaya çıkardı. Hatta birisinde Atatürk'ün amerika muhabbeti yer alıyor. Atatürkçü olupta Amerikayı sevmeyenler hükümeti ABD uşağı ilan edenler, bu konuda ne düşünüyor?

Kitap Dağıtımı hakkında bir gazetecinin Köşe yazısını Eklemek istiyorum;

Zır kapı. Biri kız biri erkek iki genç. “Biz Atatürkçü Düşünce Derneği’nden geliyoruz. Atatürk düşmanlarına karşı mücadele ediyoruz. Bütün Atatürkçüler’i ayağa kaldırıyoruz. Şu kitap neler yapmamız gerektiğine karşı bir rehber kitap. Almak ister misiniz?”
Süper bir zamanlamaları vardı. Tam da şu “bizim” laikler neden bu kadar haşin ve de alıngan mevzuunun ikinci bölümünü yazmaya hazırlanıyordum..
Fazla uzatmak istemedim “Hayır” dedim “teşekkür ederim.”
“ Niye?” dedi kız. “GERİCİ misiniz?”
O yeee.. Kitabı aldın “ilericisin”, kitabı almadın “gericisin”! “Evet” dedim “gericiyim. Saltanat geri gelsin istiyorum. Hatta hilafet de gelsin” “İnanmıyorum” dedi çok bilmiş ADD kızımız.
“Neden” dedim.
“Tipiniz öyle göstermiyor.”
Üzerimde askılı bluz vardı.
Bir çift bluz “askısı”mıydı benim bütün referansım? Askı var tamam, askı yok gerici. “Ah” dedim. “ Yobaz dediklerine karşı mücadele verirken ne kadar yobaz olduğunun farkında mısınız?” Sinirlenip gittiler..
Sorum hâlâ geçerli: Kim daha az şekilci? Kim daha az muhafazakar? Kim daha az dogmatik?
Tuğçe Baran/Vatan
28-05-2007

Ne diyorsunuz bu konuda?

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bir soru; "Baş örtüsünün" yasalarda olmamasına rağmen, sadece başı kapalı diye eğitim hakkından mahrum bırakılması din ve vicdan özgürkleri açısından insan hakkı ihlali değilmidir? Bu konuda ADD neden bir eylem yapmamıştır? Bana cevap olarak laik ilkesini göstermeyiniz Çünkü şuan kamusal alan olarak tabir edilen çankaya köşkü'nün first lady'si başı kapalı.
+ Baş örtüsü ile devlet işlerinin alakası olmamasıda aşikar. Laiklik tanımını baz alırsak hiç bir bağlantısı yokturdur. Burada dürüstçe yazınız.

Böşörtü meselesi veya türban meselesi artık gerçek türban meselesi olmaktan çıkmıştır.İnsanlar birtakım rant edinme telaşına düşmüştür.Türban konusuda bir takım çevreler tarafından islamın kilidi gibi görüldüğünden hassaslaşmıştır.Toplumu ikiye bölmeye kadar gitmişdir bu üzücü durum.Başı kapalı insanların eğitimden öğretimden mahrum kalmasını önlemek için yorum yapmak bana düşmez siyaset işini yürütenlere düşer.

Derneğin Tüzüğü ve ismi itibari ile Atatürk ile ilgili çalışmalar olağandır, ancak benim öğrenmek istediğim Daha Elle tutulur bir çalışma olması, Yani Atatürk'ün Sözü ile açıklamak gerekirse "Vatan Sevgisi Ona Yaptığın Hizmetle Ölçülür" Sözünü ele alırsak Sadece Atatürk'ün kitaplar ile anlatılması veya konferanslar ile, Vatan'a hizmte noktasında yeterlimidir sizce?

Bence yeterlidir,sizce ne gibi eklemeler yapılabilir?

İhraç kararı neden alınmıyor? Mesela Hablemitoğlu'nun eşi İstifa etti ? bunu nasıl karşıladınız?

O konuyu konuşmak benim haddim değildir.O soruya en doğru cevabı konunun muhattabı verecektir.

Çoğu forumda, resimler şiirler şarkılar ve bazı yazarların yazıları alıntılama yapılmış, bunları gözümle gördüm, benim demek istediğim Atatürk ile ilgili çalışamalarda daha özgün günyüzüne çıkmamış belgeler neden ortaya konulmuyor? Mesela C.başkanlığı Son zamanlarda 2 tane yasaklı Video'yu ortaya çıkardı. Hatta birisinde Atatürk'ün amerika muhabbeti yer alıyor. Atatürkçü olupta Amerikayı sevmeyenler hükümeti ABD uşağı ilan edenler, bu konuda ne düşünüyor?

Doğrudur,birtakım belgeler göz önüne çıkarılmalıdır ki Atatürk ün ne denli büyük bir lider olduğu anlaşılabilsin.

Atatürk ün amerikaya konuşmasını dinlediyseniz orda zerre amerikan uşaklığı belirtisi bulamazsınız o video Amerikaya bir çağrıdır,uşaklık değil şimdiki hükümetle nasıl karşılaştırdınız hala anlayamadım :)

Kitap Dağıtımı hakkında bir gazetecinin Köşe yazısını Eklemek istiyorum;

Ne diyorsunuz bu konuda?[/QUOTE]

Bu olay ancak ADD nin artık eski ADD olmadığını gösterir eğer böyle bir olay yaşandıysa bunun gerçek Derneğin kuruluş amacıyla ve görüşüyle uzaktan yakından alakası yoktur.Tüzüğü okumanızı öneririm.

Saygılarımla...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tüzüğü okumanızı öneririm. Saygılarımla...

Diğer kısımlarada yazacak çok şey varda siyasi bir tartışma olmaması için yazmıyorum. Sadece son kısıma değineceğim.

Daha önceki bazı konularda da yazışmıştık waterboy, Chp ile alakalı olanlar. O zamanlarda da Tüzüğe inanırım, Tüzük önemli, Tüzüğü okuyunuz gibi söylemlerde bulunmuş ve kestrip atmıştın. Şimdi yine aynısını söylüyorsun. Seni Gerçek Dünyaya davet ediyorum. Tüzüklerin sadece kağıtlarda kaldığını, gerçeklerin tamami ile farklı olduğunu sende bende biliyoruz. Bu yüzden Gerçek Atatürkçülük adına (Candan erçetin'in ki gibi olmayan) inandığın değerleri gözden geçirmeni diliyorum. Saygılarla...

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Partiler,Sivil toplum kuruluşları,sosyal sorumluluk projelerinin tüzüğü bu tür alanların özüdür,çekirdeğidir.

Şahsen ben bir işe kalkışacaksam o işin çekirdeğine bakarım kabuğuna değil ki kabuklar dezanformasyona uğrayabilir kırılabilir,şekli değişebilir,rengi değişebilir ama çekirdek hep aynı kalır.

Umarım anlatabilmişimdir.Saygılarımla...

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bizim burada da ADD var. Üyelerden aidat toplar. Şimdiye kadar bazı aktivitelerini gördüm; mesela bazı öğrencilere kurs verdiler (içeriğini bilmiyorum, arkadaşlar "kursa gidiyoruz" diyorlardı). Yalnız, Ankara'da yapılan Cumhuriyet mitingine kamyonlarla insan götürdüler, ki çoğu çevre köylerden "gelirseniz .. para veriyoruz" çağrısına gelen insanlardı. Bu olay üzerine birçok tanıdığım üyeliğini geri çekti.

Yaşadığım, (okuduğum yer değil, yaşadığım, okulum bittiğinde geri geldiğim yer) küçük bir yer, kimin ne yaptığı daha üst kurumları bağlamaz burda, yani en azından ben şimdiye kadar öyle gözlemledim.

Ayrıca şöyle bir söz vardır.
Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

Bunu küçük bir değişiklik ile şöyle yapabilir miyiz?
Ayinesi iştir kurumun, tüzüğe bakılmaz.

Saygılarımla.