Atatürk: "Yahu Bu Kız Beni Terletti"

marcusx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Atatürk: "Yahu Bu Kız Beni Terletti"

Atatürk batı müziğinin de hayranıydı.O dönemlerde balolarda, ziyafetlerde hemen hemen yapılan iki dans vardı.Biri Tango ve biri de Vals idi.Çarliston da vardı, ama onu daha ziyade hanımlar yapardı.
Atatürk tangoyu ve valsı müthiş güzel yapardı.Kendisine has ve özelliklerde,dönüşleri ve yürüyüş stilleri vardı.Balo ve ziyafetlerde hanımlar onunla dans etmek için adeta yarışırlardı.O da hiç kırmaz nazikçe kalkar ve dansı yapar ve damının oturmasına kadar beklerdi.O bir centilmendi.
Bir dans hatırası da vardır.Bir gece vapurda bir balodaydık.Adını tam olarak hatırlayamadığım güzel bir bayan da balodaydı.Atatürk'ün masasında neşeli neşeli konuşuyorlardı.Birden Atatürk bayanı dansa kaldırdı ve dansa başladılar, fakat bir müddet sonra Atatürk'ün durakladığını ve biraz da keyifsizleştiğini görür gibi olduk.Bayanla hem dans ediyor hem de bir yandan konuşuyordu, ama neler konuştuğunu tabii duyamadığımızdan bilemiyorduk.Birkaç dakika geçti, Atatürk tekrar eski neşesine döndü ve dansa ayrı güzellikle devam etti.Dansı bitirip yerlerine oturunca masadakilere döndü ve "Yahu bu kız beni terletti, dansta beni o idare etmeye kalktı.Ben de dansı erkek idare eder dememe, 'Bırakın da, bu gece ben sizi idare edeyim' demez mi?Şaşırdım, hoşuma da gitti ama baktım iş kötü,ona 'Bir milleti idare edeni bir kadın yönetmeye kalkarsa, o memleket batar, gel biz oturalım' dedim ve oturduk.Ne dersiniz, iyi yaptım değil mi?" diyerek kahkahayı patlatmıştı.Kızcağız da dinlemiş yüzü kıpkırmızı olmuştu.

KAYNAK:
ATATÜRK'ÜN YANI BAŞINDA - ÇANKAYA KÖŞKÜ KÜTÜPHANECİSİ NURİ ULUSU'NUN HATIRALARI
Derleyen:Mustafa Kemal ULUSU
Sayfa 222-223

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
yorum yaparım ama içeri alırlar diye endişelerim var atatürk heykelini çarparak yıktı diye bir ineği ( bildiğiniz inek süt veren möö diye bağiran inek) sürgün eden zihniyetin türkiyesi burası

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sanırım espri olarak yapmış bu hareketi tatlı bir anı olarak kayıtlara geçmiş.

orionuke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler dikkat edin içeri alırlar, fazla yorum yapmayın.

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Güzel bir hikaye var ortada ama hemen siyaset bulaşmış olaya.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
esas Atatürk'ün davranışı güzel dersek ergenekon'dan içeri alırlar saçmalamayın. aman atatürkçü olduğumu anlamasınlar şşş.

bu arada gayet esprili bir davranış. "Şaşırdım, hoşuma da gitti ama baktım iş kötü" kısmı da Ulu Önder'in kadınlara bakış açısını ve nasıl da komplekssiz bir insan olduğunu gösterir.

can_dostum1979

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Beyler dikkat edin içeri alırlar, fazla yorum yapmayın.

Ne alaka yaaa, ATATÜRK'çülüğümü kimseden saklamam.
hangi yorumdan içeri atacaklarmış.
ATATÜRK'e dil uzatanların dili kopsun beee