Atatürk ve Avrupa Birliği Süreci...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gizsin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kaydetmeyecektir de !!!! Atam ne güzel söylemişsin ..

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Konu Atatürk Köşesine taşınmıştır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bana öyle geliyor ki bu resmi sağa sola kopyalayanlar yarın Avrupa Birliği'ne girersek daha ilk günden "ver elini Paris" yapacaklar. :) Bu sadece bir his, yanılmayı ümit ediyorum, ama bunun boş bir ümit olduğundan da eminim.

Avrupa Birliği... Çok sıkıntılı bir konu, herkes kendi penceresinden bakıyor. Ben Türkiye'nin bu birliğe girmek yerine bu birliği kendine muhtaç etmesini yeğlerdim, buna potansiyeli vardı. Ama mahvettiler el birliğiyle. Kimse suçu tek başına son hükümette bulmasın, yıllar süren bir süreçten bahsediyoruz. Ve siyasetteki adamlar yıllardır aynı haberiniz yok. Sadece partilerin adı değişiyor, adamlar tamamen aynı. Kimisi var 40 yıldır siyasette!

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her konuya ön yargılı yaklaşacak değilim. Bu hükümetin ne kadar suçu varsa öncekilerinde bir o kadar hatta daha fazla suçları var demek yanlış olmaz. Fakat olay emir alarak yasa çıkartmakta bunu yapanlara(geçmişte günümüzde) bu söz ders olmalı diye bunu buraya kopyaladım.
Türkiye AB'yi elbette hedef olarak koymalıdır fakat o yolda yaplacak yasalar, reformlar emir ve telkinlerle olmamalı kendi öz çıkarımlarımızla ortaya konmalıdır. Bu ülkeyi ve insanlarını yine bu ülke insanlarından iyi hiç kimse tanıyamaz.
Öte yandan AB konusunda mevcut siyasi iktidarın çokta hevesli olmadığı aşikardır, sadece iktidara geldikleri ilk dönemin başlarında aktif göründüler sonrasında olay git gide geriye düştü. Bunu destekleyen yazarlar, akademisyenler vs.lerde böyle yorumluyor. Bir Ecevit hükümetinin son zamanlarını hatırlarım gece gündüz, hatta yazın bile açık tutup meclisi yasa çıkardılar yani bunun için çok didindiler. Şu an böyle bir hevesten eser yok.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Yani diyorsun ki AB'ye hevesli olsalar da suç, olmasalar da.. :) Zaten forza muhalefet olduğunuzu biliyorduk. :)

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
gizsin dedi ki:
Her konuya ön yargılı yaklaşacak değilim. Bu hükümetin ne kadar suçu varsa öncekilerinde bir o kadar hatta daha fazla suçları var demek yanlış olmaz. Fakat olay emir alarak yasa çıkartmakta bunu yapanlara(geçmişte günümüzde) bu söz ders olmalı diye bunu buraya kopyaladım.
Türkiye AB'yi elbette hedef olarak koymalıdır fakat o yolda yaplacak yasalar, reformlar emir ve telkinlerle olmamalı kendi öz çıkarımlarımızla ortaya konmalıdır. Bu ülkeyi ve insanlarını yine bu ülke insanlarından iyi hiç kimse tanıyamaz.
Öte yandan AB konusunda mevcut siyasi iktidarın çokta hevesli olmadığı aşikardır, sadece iktidara geldikleri ilk dönemin başlarında aktif göründüler sonrasında olay git gide geriye düştü. Bunu destekleyen yazarlar, akademisyenler vs.lerde böyle yorumluyor. Bir Ecevit hükümetinin son zamanlarını hatırlarım gece gündüz, hatta yazın bile açık tutup meclisi yasa çıkardılar yani bunun için çok didindiler. Şu an böyle bir hevesten eser yok.

Bu ne yaman çelişki?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Gökhan, sen bu ülkede mi yaşıyorsun? Biz uçağımızın tekerini bile ABD'den alıyorduk. Bu hükümetten önce her konuda ABD'ye daha fazla bağımlıydık. O günlerde aklınız neredeydi?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Gökhan, arkadaş ben önceki hükümetlerden bahsediyorum, bu AKP ne yapmış da bir türlü kurtaramıyorsun beynini. :)

Ben sana bir soru sordum; bundan önce daha fazla bağımlıydık o zaman neredeydi aklın?

Gerçi bana ne artık, umurumda değil. Yeyin birbirinizi.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Gökhan, hala İsrail'e yalvarıyoruz bize silah/araç/gereç satsın diye. Bağımlı olmak budur evet. Terörist avına çıkıyoruz, ama ABD desteklemiyor. "Bize ne" diyemiyoruz çünkü uçağın tekeri ABD'den geliyor. Uçak iki sorti yapınca tekerler cort. Sonra çık bakalım terörist avına çıkabiliyorsan.

Evet, bu kadar basit bazı şeyler. Bizi bu kadar "bağımlı" yaptılar önceki hükümetler. Bu hükümet de bazen isteyerek bazen istemeyerek devam ediyor bu bağımlılığa. Ne kadar basit sana göre değil mi? "Daha bağımlıydık ama memleket bizimdi".. Tapunun üstünde senin adın yazıyor diye "neyse en azından toprak bizim" deyip rahat mı ediyorsun? Adamlar sömürdüler zaten bugüne kadar yeterince. O zamanlar problem değildi tabi sana göre. Neden? Çünkü tapuda nasılsa bizim adımız yazıyordu.. Hayretlik bir düşünce tarzı. Neyse güzel kardeşim, bu toprakta senin de hakkın var, aç ağzını yum gözünü.

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tamam elmacık. Seni kusura bakma ama kunuşulacak tartışılacak insan statüsüne koyamıyorum yaptığpın bir yorumdan dolayı. Ne dersen he. hadi kendi yandaşlarınla takıl sen. sana göre değil burası!

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bir hayret daha, "nasılsa toprak benim" diyerek yağmaya göz yum, sonra da sözde vatanına sahip çıkıyor ol.. Sonra da "konuşulacak insan statüsüne koyama".. Bunu da "yandaş" meselesine çevirdin tüm diğer "yandaşların" gibi, o da başka bir hayretlik konu. Zaten ülkenin umurunuzda olduğu yok, tek umurunuzda olan "yandaşlarınız" aynı AKP gibi.

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bir akp li değilim ben ikincisi yandaş derken aponun asılmasına karşı çıkıyorsun o yandaşlar dedim şimdi sus biraz da ülkeyi savunmak aponun idamına yazık diyenlere kalmasın.!

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Asılmasına karşı çıkmıyorum akılsız kişi, bir kişiyi öldüren de otuz bin kişiyi öldüren de aynı cezayı almalı, asılmalı diyorum. Buradan "yandaşlık" mı anlıyorsun sen? Ne kadar bencilsin! Sadece kendine mi "insansın"? Sana kötülük dokundu diye asalım diyorsun, aynı kötülük başkasına dokunduğunda asmak isteyenlere "insanlık dışı" diyorsun. Hangisi insanlık dışı acep?