Atatürk sözü ile kompozisyon

mylegend

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde oldğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık delilidir.

Mustafa kemal atatürk

Atatürkün bu sözü ile komposisyon yazmam gerek. bu konuda hiç iyi değilim. Arkadaşlar biraz yardım edebilirseniz çok sevinirim. herkes birkaç cümle yazarsa bu iş olur sanırım.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
eğitim tarafsız olamalı, fikir terbiyesi sözünden ben bunu çıkarıyorum. gerisi teferruattır.

Etkileşim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pek zor değildir arkadaşım benc ekendi cümleelerinle yazsan çok daha değerli olur.. sadece girişi yaparsan gerisi gelir kafanda ana hgatlarıyla pllan yap sonra ayrıntısını enile kalemi alınca yazarsın..

mesela...girişe eğitimin,ilmin ve sağlıklı bir zihin ile bedene sahip olmanın yaklaşık 1 asır önceden öneminim anlaşıldığını..bunda Atatürkün ileri görüşlülüğünün payının olduğunu yaz ...devamı gelir..

o kötü yıllarımızda daha ekonomisi bile olmayan savaştan yeni çıkmışş bir millet için böyle gelecek zamanları da içine alan bir söylemde ve hedefte bulunan bir lidere sahip olmak bir şantı de:)

ne bilim sonra gelişme bölümünde o yıllardaki imkansızlıkları yendik ama bugün de o yıllardaki heves ve azim yok..planlı bir politika yok.herşey kağıtta kalıyor hedefler vs....

bu gelişmeyi de gerisini sen yazarsın elini korkak alıştırma yazdıkça yazarsın emin ol:)

sonuç kısmında ise her yönden geleceğe yatırım yapacak poitikalarımız olmalı asıl yatırımı insana yani millete yapmamız gerektiğini söyle..ancak cumhuriyeytin ilk yıllarında ortaya konulan hedefin üzerinden 1 asra yakın süre geçtiği halde o hedefin hala geçerliliğini koruduğunu v.s....

hızlı bir tarama yaptım inşallah kendi cümlelerinin bol oldugu bir yazı yazarsınç.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
atatürkün su sözüyle bir komposizyon yazilsa meydana ne cikar dini ve namusu olanlar zenginlesemez ,atatürk zengin di demi :)

mylegend

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu kadar bilgi yeterli oldu. teşeşekkür ederim