Atatürk Hakkında Bilip de Bilmediklerimiz..

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ayhan
şu içki kısmına katılıyorum...
bir kısım kendini bilmezler direk rakıyla Atamızı birleştirme gafletine düşüyorlar(bknz: ata rakı , ve başka söylemler..)
sonrada kendini hiç bilmez birkaç insan müsveddeside Atatürk'e gider sarhoş der , içki komasında öldü der. (bu tip düşünce forum üyeleri arasında da var..)
masonlarada aman dikkat diyorum ;)

_________

Kemal Mustafa zamanın da En çok Kürt isyanı olmuştur yahuu bu orta iki Ders kitaplarında bile var yapma yaa atatürk olsa pekeke olmaz gibi laf atma yaa o zaman pekeke yoktu sait yada başka kürdi liderler vardı merve Sana bi kavonoz veriyim Evde turşu yap bee :)

ozamanki kürt isyanınıda senin büyük zatın kendisine örnek aldığı insna çıkaradımı?

ieee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah'ım, milletimize atatürkün yaptılarını anlayabilecek akıllar ihsan eyle...

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
olympus41; Atatürk'ü anlayabilse herkes, zaten şu anki PKK sorunu ortada olmazdı. Hiç de abartmadım. Az bile..

chatliam; BENİM ATAM'IN ADINI AĞZINA ALMA..

"Beni övme sözlerini bırakınız gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz."

Bu sözün gereğini yerine getirebiliyormusunuz? 80 küsür senedir Atatürk sadece övülüyor. Kendisi istememesine rağmen. Sizin yaptığınız gibi. Atatürk'ü anlamak burada başlar. Yani en başından yanlış yapıyoruz.

"ozamanki kürt isyanınıda senin büyük zatın kendisine örnek aldığı insna çıkaradımı?"

İşte bu kadar bilgi ile gelmiş burada laf salatası yapıyorsunuz. Şeyh Sait isyanını çıkaran Kürt Sait ile Said Nursi Hz. aynı kişi zannediyorsunuz. Bari cevap diye kasıp kendinizi rezil etmeyin.

bahsettiğin konu burada oku da cahil kalma.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeyh_Said_%C4%B0syan%C4%B1

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tek birşey diyeceğim
bunları bana sizin cemaatten abi diyeceğiniz okumuş bir büyük söyledi...

bu konuyuda kirlettiğiniz yeter..
tartışma ne konu nereye geldi?

O zaman her sakallıyı deden zannetme eray azıcık araştır.

chatliam

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Atatürk 'ün el yazısı ile kaynaklı bir yazı sunabilir miyim ?Ama içerik ne olursa olsun ama Atatürk yazdı ve el yazısı ile kaynakta sağlam ?

Hem siteler Hemde TR arşivi Ne dersiniz ?Söz verilecek silinmeyecek ama

Moderatör Notu: TR değil arkadaşım Türkçe. O kadar şey biliyorsun madem,TR yerine Türkçe yazabilirsin değil mi? Parmakların biraz fazla tuşa basacak ama, olsun.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ey Atam, şu yukarıdaki hainleri görme. Gözlerin onlara bakarken perdelensin. Onlar bizden biri değil...

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben de bir şey eklemek istiyorum. savaş esnasında hangi sebeple bilmiyorum ama haddat ustasının birinin olduğu mustafa kemal e iletiliyor. hemen yanına çağırıyor. ve de "yaz bakalım" diyor. o da hemen hünerini konuşturyor. mustafa kemal yanındakilerine "bu askeri hemen istanbula gönderin" demiş. asker şaşırmış bir an. "ama efendim savaştayız" demiş. o da askere "bize sanatkar insanlar lazım bir ülkenin var olabilmesi için sanata da sanatçıya da ihtiyacı vardır" demiş. müjdat gezen ustadan dinlemiştim.

jöl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
çok güzel paylaşım..

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ey Atam, şu yukarıdaki hainleri görme. Gözlerin onlara bakarken perdelensin. Onlar bizden biri değil...
güzel paylaşım, kötü sonlandırma.
Kusura bakmayın ama isteseniz de göremez. Onun gördüklerini de siz göremezsiniz. Onun gözleri değil sizin gözleriniz perdelenmiş, açın gözlerinizi ve anıtkabire bakın.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güzel paylaşım, kötü sonlandırma.
Kusura bakmayın ama isteseniz de göremez. Onun gördüklerini de siz göremezsiniz. Onun gözleri değil sizin gözleriniz perdelenmiş, açın gözlerinizi ve anıtkabire bakın.

Hayır, gördüğüne emin olabilirsin cems. Anıtkabir'den bizi izleyen o zaten. :)

Kötü sonlandırma olayına gelince ben asla bu konuyu şu aptal muhabbetler için açmadım. Ama adamlar o kadar kalite provaketör ki böyle bir konuyu bile çizgisinden saptırabiliyorlar.

Atatürk görüyor. Ama bunları görmemesi gerekiyor.. Çünkü kemikleri sızlıyor.. :(

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hayır, gördüğüne emin olabilirsin cems. Anıtkabir'den bizi izleyen o zaten. :)

Kötü sonlandırma olayına gelince ben asla bu konuyu şu aptal muhabbetler için açmadım. Ama adamlar o kadar kalite provaketör ki böyle bir konuyu bile çizgisinden saptırabiliyorlar.

Atatürk görüyor. Ama bunları görmemesi gerekiyor.. Çünkü kemikleri sızlıyor.. :(

Chester Merve,
Mustafa Kemal Paşa görmez, görmüyor.
Görmesi gereken görüyor. Atatürk'ü de gördüğü gibi görüyor.
Ama nesillerin beynine kazınan "atatürk ölmedi, anıtkabirden bizi izliyor" dayatması, onu tanrılaştıran yani putlaştıranları sonu tehlikeli bir uçuruma çekiyor. "görüyor, işte görüyor" diye diretmek bu açıdan çok sakıncalı. sonra millet atatürk'e değil, atatürkçülere zıt oluyor.
Atatürk'ten çok bu atatürk'çü'ler batırıyor işi.
Kelimeleri daha titiz seçmek gerek. Farkında olmadan putlaştırılmış olan Mustafa Kemal Paşa, herkes gibi bir faniydi. Onu fikren değil de böyle bedenen de Baki'leştirmek haddi aşmaktır fikrimce.

işte bu yüzden diyorum iyi paylaşım, kötü son. bırak iyi kalsın. diğerlerinin hiç mi kabahati yok? orası sonu itibariyle beni ilgilendirmiyor. en tehlikelisini en sonunda gördüm diyelim. Hâkim de değilim, ne seni ne başkasını yargılayayım, sadece son yanlışı gördüm, belirttim. hepsi bu.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kemal Mustafa zamanın da En çok Kürt isyanı olmuştur yahuu bu orta iki Ders kitaplarında bile var yapma yaa atatürk olsa pekeke olmaz gibi laf atma yaa o zaman pekeke yoktu sait yada başka kürdi liderler vardı merve Sana bi kavonoz veriyim Evde turşu yap bee :)

karışmayacağım dedim ama karışılmayacak gibi değilsin ki. Umarım hak adalet hukuk konularına sağdıksındır. Öteki tarafta çok ihtiyacın olacak gibi.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kişiden kastım Atatürk. Nedir yani gelip daha adını ağzına alırken hakaret ile başlaman. Ki sana göre hakaret olmayabilir ama onu sevenlerin kulaklarını tırmalıyor hitabın.

sonra her mesajının sonuna yarım yamalak biri ingilizce ile bişiler saçmalaman ya da daha kötüsü cevap veriyorum dediğin kişiye hakaret etmen.

nedir yani bu kadar sizin gözünüz karartan. sizin değerlerinize laf edildiğinde tam tabiri ile kişnemeye başlayan ( senin tarzın bu alınma hakkın yok ) ama başkasının değerine pervasızca hakaret eden. sorana da onlar da benimkine etti diye dert yanan.

uyanın ya uyanın bu kadar zor değil saygı !!!

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bu güzel konuyu kilitlemek istemiyorum.Ancak saygısız mesajlarla dolan konu bozulmuş içinden çıkılmaz bir hal almış.

Konuyla alakasız mesajlar silinmiştir.Lütfen bundan sonra daha dikkatli davranın.

cyrene

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yıl 1930…

Atatürk, çok beğendiği Yalova'da yaptırdığı köşküne doğru çıkmaktadır. Bir de bakar bir bahçıvan, koca bir çınar ağacını kesmek üzeredir.

Müdahale eder; "Yahu,.." der "…sen hayatında hiç böyle bir ağaç yetişdirdin mi ki kesmeye muktedir görüyorsun kendini ve niye ?"

Bahçıvan der ki; "Paşam çınar ağacının kökleri köşkün temelini kaldırdı, yaprakları da köşkün pencerelerine müdahale ediyor. Ya köşkü kaybedeceğiz ya ağacı keseceğiz. Onun için de kusura bakmayın ama biz ağacı kesiyoruz."

Atatürk, bir an düşünür; "Hayır gerekirse köşkü ağaçtan uzaklaştırırız" der.

Derler ki, "Bugün Mustafa Kemal bir hoş. Ne demek köşkü tutupta ağaçtan uzaklaştırmak?"

Bu görev İstanbul Belediyesi'ne verildi. O sıralarda Belediye Fen İşleri Müdürü Yusuf Ziya (Erdem) Bey'di. Onun direktifleri ile Fen İşleri Yollar Köprüler Şubesi sorumluluğu üstlendi. Başmühendis Ali Galip (Alnar) Bey, yanına aldığı teknik elemanları ile Yalova'ya gelerek çalışmaya başladı.

Önce bina çevresindeki toprak büyük bir dikkatle kazılarak temel seviyesine inildi. İstanbul'dan, köprü altından getirilen tramvay rayları, binanın temeline yerleştirildi. Santim santim yapılan çalışmalar sonunda bina, temelin altına sokulan raylar üzerine oturtuldu.Atatürk 1930 yılında, bir evi raylar üzerinde 4 m. 80 cm. kaydırarak bir ağacın kesilmesini engelledi.

Yıl 1930 Atatürk köşkü yaklaşık 4 m. 80 cm. yerinden oynatıyor bir ağacın kesilmesini engellemek için ve Amerikalılar ise aynı yöntemi 1996'da uyguluyorlar bir müzikholü 2 metre kaydırmak için, ilk defa yaptıklarını sanarak ( Atatürk'ten feyz almış olabilirler diye düşünüyorum )Ve bizim Türk kanallarımız 96 yılında haberin reklamını alt yazı ile yaklaşık altı dakika kadar dünyada ilk kez başlığıyla vermiş inanabiliyor musunuz ?

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Böyle bir video izlemiştim . Teşekkürler gerçek Atatürkçü ' ler Teşekkürler Merve .

cyrene

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
izlediğim video ''İçimizden Biri Atatürk'' çok keyifli bir video herkeze tavsiye ederim

bu linkte de videoda ki konuşmalar kelimesi kelimesine yazılı

www.bayar.edu.tr/ataturk/MustafaKemal.pdf

cyrene

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkeze tavsiye ediyorum.Gerçekten sıkı bir araştırma sonucu çok güzel bir iş çıkarmış İlknur GÜNTÜRKÜN KALIPÇI. Video 2005 yılına ait ve yanlış hatırlamıyorsam videonun sonunda ''Esprileriyle Atatürk'' adında yeni bir projesinden bahsediyordu.Acaba bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı bitirebildi mi ve izleme şansı bulabilen oldu mu ? Onu da çok merak ediyorum ve izlemeyi çok istiyorum.

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıl 1930…

Atatürk, çok beğendiği Yalova'da yaptırdığı köşküne doğru çıkmaktadır. Bir de bakar bir bahçıvan, koca bir çınar ağacını kesmek üzeredir.

Müdahale eder; "Yahu,.." der "…sen hayatında hiç böyle bir ağaç yetişdirdin mi ki kesmeye muktedir görüyorsun kendini ve niye ?"

Bahçıvan der ki; "Paşam çınar ağacının kökleri köşkün temelini kaldırdı, yaprakları da köşkün pencerelerine müdahale ediyor. Ya köşkü kaybedeceğiz ya ağacı keseceğiz. Onun için de kusura bakmayın ama biz ağacı kesiyoruz."

Atatürk, bir an düşünür; "Hayır gerekirse köşkü ağaçtan uzaklaştırırız" der.

Derler ki, "Bugün Mustafa Kemal bir hoş. Ne demek köşkü tutupta ağaçtan uzaklaştırmak?"

Bu görev İstanbul Belediyesi'ne verildi. O sıralarda Belediye Fen İşleri Müdürü Yusuf Ziya (Erdem) Bey'di. Onun direktifleri ile Fen İşleri Yollar Köprüler Şubesi sorumluluğu üstlendi. Başmühendis Ali Galip (Alnar) Bey, yanına aldığı teknik elemanları ile Yalova'ya gelerek çalışmaya başladı.

Önce bina çevresindeki toprak büyük bir dikkatle kazılarak temel seviyesine inildi. İstanbul'dan, köprü altından getirilen tramvay rayları, binanın temeline yerleştirildi. Santim santim yapılan çalışmalar sonunda bina, temelin altına sokulan raylar üzerine oturtuldu.Atatürk 1930 yılında, bir evi raylar üzerinde 4 m. 80 cm. kaydırarak bir ağacın kesilmesini engelledi.

Yıl 1930 Atatürk köşkü yaklaşık 4 m. 80 cm. yerinden oynatıyor bir ağacın kesilmesini engellemek için ve Amerikalılar ise aynı yöntemi 1996'da uyguluyorlar bir müzikholü 2 metre kaydırmak için, ilk defa yaptıklarını sanarak ( Atatürk'ten feyz almış olabilirler diye düşünüyorum )Ve bizim Türk kanallarımız 96 yılında haberin reklamını alt yazı ile yaklaşık altı dakika kadar dünyada ilk kez başlığıyla vermiş inanabiliyor musunuz ?

ağzına sağlık . tv den izlemiştim bu olayı. baya etkilenmiştim. sonra bahsi geçen köşke yürüyen köşk adı verilmiş.

cyrene

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yürüyen köşk adı verildiğini bilmiyodum paylaşımın için teşekkürler ;)

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Atatürkü ve Humeyni yi aynı kefeye koyanları kınıyorum...

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar. Gecenin bu saatinde (03:30) bilgisayarımın başına geçip, forumda neler olmuş diye bakmama fırsat kalmadan, bu hafta 2. ikazımı yapıyorum. Daha önce söylediklerimi okumuş olduğunuzu varsaydığımdan dolayı burayada aynı şeyleri yazmıyorum. Konu kilitlenmeyecek. Kilitleme çabasında olanlarda boşuna uğraşmasınlar. Konuyla alakasız mesajlar ben ve Waterboy moderatörüm tarafından silinmiştir ve yazıldıkça silinmeyede devam edecektir.

Dilek ve şikayetlerinizi üst moderatörlerimize iletebilirsiniz.

Teşekkürler.

Onair
SDN Atatürk Köşesi Moderatörü