Ata Hdd Sorunu(Harddiski Bilgisayar görmüyor)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hanxhanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar eski bilgisayarımda bulunan hdd de önemli verilerim vardı Bilgisayar kullanılmaz hala geldi ve içerisindeki bilgileri yedeklemek için hdd yi söktüm, Bir ata usb dönüştürücü harici kutu alarak bilgisayarıma yedekleme yapmak istedim fakat Harddiski bilgisayar görmüyor. Bilgisayara taktığımda yeni donanım bulundu diyor yüklüyor ama açılmıyor, yönetten depolamaya tıklıyorum sanal disk hizmetine bağlanıyor yazıyor ve o şekilde kalıyor. aygıt yöneticisine bakıyorum orda düzgün çalışıyor şeklinde görünüyor.
hdd yi çıkartıp yönet diyerek depolamaya tıklıyorum o sayfaadayken takıyorum hdd görüyor o şekilde özellikler dedğimde ise:
3111d.jpg

şeklinde bir hatayla karşılaşıyorum orda yazana göre ekranı yenilediğimde donup kalıyor hdd yi çıkarttığımda düzeliyor tekrar ve 2 tane j ve g sürücüsünü biçimlendir yazısı çıkayor.
Ürünü takıp pc yi yeniden başlatmak istediğimde ise kapatılıyor yazısında takılıp kalıyor kabloyu çıkarıyorum kapanıyor geri takıp bilgisayarın açılmasını beklerkende hoşgeldiniz yazısına gelmeden siyah bir ekranda donup kalıyor yine kabloyu çıkarınca açılıyor.

Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Ürünün içinde baya bilgim var kaybetmeyi kesinlikle istemem. Bu arada kabloyu alırken bilgisayarcıda denettirdim orada açıldı işin ilgiç tarafıda bu, şuan o bilgisayarcının 100 km uzağındayım perşembeye kadarda oraya gidemiyeceğim, Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan yardım edebilecek kimse varmı :crying:

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
HDD yi taktığın USB portu bozuk olabilir. Başka bir porta tak bakalım ne olacak.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
tüm portları denedim dahası 2 farklı bilgisayardada denedim sonuç aynı :(

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hmm birde linux altında ulaşmayı dene bakalım HDD ye.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
elimde yok hadi indirdim diyelimde daha önce hiç kullanmadımki :) nasıl yüklenir onu bile bilmiyorum :s

arachnid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kutuya koymadan direk bilgisayara taktığında da olmuyorsa ne yazıkki disk bozuktur. bilgisayar eğer hdd takılıyken bi şekilde açılıyorsa (direk veya kutuyla) . recovery yazılımlarıyla sabredip kurtarman. günlerini alabilir bu işlem.