ASUS'tan gelen maile göre fikir verebilir misiniz

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Asus x542ur model notebook sahibiyim. Ssd takmak istiyorum bunun için asusa mesaj attım gelen mailden teknik bilgim zayıf olduğu için sizin yorumlarını bekliyorum. Bu arada 240 GB düşünüyorum ona göre fikir verirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200428_212540.jpg
    Screenshot_20200428_212540.jpg
    63.3 KB · Görüntüleme: 475

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Asus x542ur model notebook sahibiyim. Ssd takmak istiyorum bunun için asusa mesaj attım gelen mailden teknik bilgim zayıf olduğu için sizin yorumlarını bekliyorum. Bu arada 240 GB düşünüyorum ona göre fikir verirseniz sevinirim.
Laptobunda m.2 Desteği bulunmadığı için sata önermişler . Fakat montajını kendin yaparsan garanti kapsamının dışına çıkacağını belirtmişler .
Yetkili servise gönderip (ssd ile birlikte) garanti kapsamı içerisinde montaj yapılması gerektiğini belirtiyorlar :)
İyi Forumlar

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptobunda m.2 Desteği bulunmadığı için sata önermişler . Fakat montajını kendin yaparsan garanti kapsamının dışına çıkacağını belirtmişler .
Yetkili servise gönderip (ssd ile birlikte) garanti kapsamı içerisinde montaj yapılması gerektiğini belirtiyorlar :)
İyi Forumlar
Sadece gelen cevaba göre söylüyorum pek anlamıyorum ama orda harici HDD çıkarılmadan da m2 takilabilecegini söylüyor bu anlamda desteklemiyor mu

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Sadece gelen cevaba göre söylüyorum pek anlamıyorum ama orda harici HDD çıkarılmadan da m2 takilabilecegini söylüyor bu anlamda desteklemiyor mu
Haklısınız az önceki mesajım için affola orayı görmemişim ürünün tam modelini verirseniz ben tam olarak bilgi verebilirim çünkü çoğu arkadaşımın ssd takviyesini ben yapıyorum hdd söküp ssd yi oraya takıyorum cd romu çıkarıp hdd yi de kızakla oraya takıyorum fakat sizin laptopbunuzda m.2 girişi varsa çok rahat bir şekilde yükseltme tapabilirsiniz tam bir model verirmisiniz ?

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Takmak için 118 çok.
Kaç ay daha garantisi var?

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Haklısınız az önceki mesajım için affola orayı görmemişim ürünün tam modelini verirseniz ben tam olarak bilgi verebilirim çünkü çoğu arkadaşımın ssd takviyesini ben yapıyorum hdd söküp ssd yi oraya takıyorum cd romu çıkarıp hdd yi de kızakla oraya takıyorum fakat sizin laptopbunuzda m.2 girişi varsa çok rahat bir şekilde yükseltme tapabilirsiniz tam bir model verirmisiniz ?
Tabi model ASUS x542ur GQ277T
Mesaj otomatik birleştirildi:

Takmak için 118 çok.
Kaç ay daha garantisi var?
Garantisi yok hocam dışarda taktırmayi düşünüyorum

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Size iki seçenek sunmuşlar. Biri hard diski çıkartarak ssd takmak, diğeri çıkarmadan. Yani destekliyor. Ondan yana bir sorun yok. SSD takviyesinin garanti dışına sokması garip. Monster kullanıyorum, ürüne fiziki zarar vermediğiniz sürece garanti dışı kalmıyor ne yaparsanız yapın. Dışarda taktırırsınız hocam madem öyle rahatça, merak etmeyin. Garantisi de yokmuş zaten.

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Size iki seçenek sunmuşlar. Biri hard diski çıkartarak ssd takmak, diğeri çıkarmadan. Yani destekliyor. Ondan yana bir sorun yok. SSD takviyesinin garanti dışına sokması garip. Monster kullanıyorum, ürüne fiziki zarar vermediğiniz sürece garanti dışı kalmıyor ne yaparsanız yapın. Dışarda taktırırsınız hocam madem öyle rahatça, merak etmeyin. Garantisi de yokmuş zaten.
Zaten garantisi bitti cihazın dışarda taktıracağım zamanda termal macun değişimi temizliğini falanda yaptıracam asusa yaptırmaya kalksam baya bı fiyat isteyecekler heralde. Destek konusunda nvme m2 değilde normal M2 mi destekliyor o konuyu anlamadım hocam

Reaksiyon puanı
6,396
Kısaca dışarıda taktırmayacaksanız 118 tlye Ssd yi ve pcyi gönderin takalım diyor ama Ssd yi dışarıda takdırcaksan Garantiden çıkar diyor

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kısaca dışarıda taktırmayacaksanız 118 tlye Ssd yi ve pcyi gönderin takalım diyor ama Ssd yi dışarıda takdırcaksan Garantiden çıkar diyor
O konuda zaten göndermeyecegim kesin. Benim sorum hangi model M2 destekliyor nvme m2 mi normal m2 mi yani aldığım zaman sisteme uymazsa sorun yaşamamak için soruyorum.

Reaksiyon puanı
6,396
O konuda zaten göndermeyecegim kesin. Benim sorum hangi model M2 destekliyor nvme m2 mi normal m2 mi yani aldığım zaman sisteme uymazsa sorun yaşamamak için soruyorum.
M2 desteklemiyor

Normal HDD gibi olan Ssd yi destekliyor
Yani şöyle ssdleri

M2 desteklemiyor

Yani şöyle ssdleri
Yani hiçbir şekilde m2 desteklemiyor sadece sata

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
M2 desteklemiyor

Yani şöyle ssdleri

Yani hiçbir şekilde m2 desteklemiyor sadece sata
Hocam üstteki üyeye yazdım ama tekrar yazmakta fayda görüyorum mesajda HDD çıkarılmadan da m2 takilabilecegini söylemiyor mu?

Reaksiyon puanı
6,396
Şu videoya bı bakabilir misiniz benim PC ile aynı tamamen
Bu video yu bana gönderdiğiniz çok iyi oldu demekki m2 Ssd takılıyor ama bunu çoğu forumda sadece sata takılıyor dediği için benim fikrim yanlış heralde (Çok devrik cümle kurdum) neyse m2 Ssd taka bilirsiniz

Normal m2 üzerinde nvme filan yazmıyor

iyildiz58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu video yu bana gönderdiğiniz çok iyi oldu demekki m2 Ssd takılıyor ama bunu çoğu forumda sadece sata takılıyor dediği için benim fikrim yanlış heralde (Çok devrik cümle kurdum) neyse m2 Ssd taka bilirsiniz
Aslında kusura bakmayın ben PC yi bilgisayar ustasına götürdüm bunu söylemeyi unuttum açtığında içini gösterdi tamamen aynı videodaki ile ama PC ustası hangi modeli takacağina karar veremedi. Nvme M2 mi yoksa normal M2 mi kendisi parçayı getir takalım dedi ama bı turlu uygun olanı netleştirip siparişi veremedim bu yüzden burda bilen kişilere danışmak istedim.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim konu çözülmüştür.

Son düzenleme: