Asus Zenfone 2 Ayrıntılı İnceleme: 4 GB Ram, 5.5 inç ekran 13MP kamera ve dahası

Bu konuyu okuyanlar

turan3068

Öğrenci
Katılım
30 Ekim 2011
Mesajlar
65
Reaksiyon puanı
5
Puanları
8
Asus’ un yakın zamanda Türkiye’ de tanıtımını yapmayı planladığı Zenfone 2 modelini sizler için ayrıntılı olarak inceledim. Bazı dostlarım aracılığıyla bana ulaşan telefonu elimden geldiğince Birçok kullanıcı tarafından beklenen yeni model beraberinde birçok soruyu da getiriyor. Örneğin Türkiye satış fiyatı ne olacak gibi bir soru birçok kişi tarafından merak ediliyor. Türkiye’ de satışa sunulmadan önce elime ulaşan bu modeli sizler için detaylı şekilde inceledim. İncelemem boyunca tarafsız şekilde davranıp akıllı telefonun artı (+) ve eksilerini (-) açıklamaya çalıştım. Amacım kullanıcının telefonu almadan önce telefon hakkında fikir sahibi olmasıdır. İnceleme yazısını daha anlaşılır olması için başlıklar altında toplamaya çalıştım. İnceleme yazısını okuduktan sonra değerli yorumlarınızla bu incelemeyi zenginleştirebilirsiniz.
Kutu Açılışı
asus_zenfone_2_kutu_a_l_2_1024x683.jpg

asus_zenfone_2_kutu_a_l_3_1024x683.jpg
Ekli dosyayı görüntüle 11001
Ekli dosyayı görüntüle 11002

Tasarım

Asus Zenfone 2 önceki modeli olan Zenfone 5’ ten kalan tasarım felsefesini “birkaç değişiklik dışında” korumuş diyebiliriz. Önceki modelinin arka yüzeyi daha kavisli olduğunun altını çizmek isterim zira bu modelin arka yüzeyi daha düz duruyor. Arka yüzeyinin böyle olması önceki modele göre daha iyi bir tutuş deneyimi sağlıyor. Telefon birçok amiral gemiye göre daha ağır ve kalın olmasına rağmen birçok orta sınıf akıllı telefondan daha rahat ve kompakt bir tasarıma sahip. Bu tasarım ile elinizi yormadan kullanabilmenizi sağlıyor. Zenfone 2’nin ekran boyutu 5,5 inç olsa da rahat kullanımı sayesinde size bir phablet deneyimi yaşatmıyor. Bildiğiniz gibi üreticiler tablet ve telefon arasında bulunan phablet modelleri tasarlamıştı ve daha çok tablet havasına hâkimdi cihazlar. Ben phablet modelleri için “taşınamayan akıllı telefonlar” diyorum çünkü gerçekten taşınacak gibi değiller. Konuyu biraz dağıttım sanki! Dediğim gibi 5,5 inç ekran boyutuna rağmen sizlere iyi bir deneyim sunuyor.
SAM_4708_512x768.jpg


Telefon hala plastik olsa da çıkarılabilir arka kapağı ve fırçalanmış alüminyum görünüme sahip tasarım sizi ikna etmeye yetiyor. Arka kapağın çıkarılabilir olması avantaj olmakla beraber dileyen diğer üreticilerin ürettiği kapakları kullanabilir. Aslında fırçalanmış alüminyum görünümü yerine gerçek metalden üretilen arka kapaklar üretmek bir üretici için iyi bir kazanç olacaktır. Bu arada Zenfone 2 için özel olarak üretilen aksesuarların da olduğunu belirtmek isterim. Daha iyi bir ses deneyimi sunan kulaklıklar, taşınabilir güç kaynağı (birden fazla çeşit) gibi aksesuarlar bunlardan sadece birkaç tanesi.

Arka kapağı çıkardığınızda 2 adet sim yuvası ile SD kart yuvası karşılaşıyorsunuz. Zenfone 2, LTE bağlantısı ile 150 Mbps kadar veri iletimine olanak sağlıyor. Zenfone 2’nin SD kart yuvası 64 gb’ ta kadar kart desteği sağlıyor. Şu an ki model 32 gb dâhili depolama alanına sahip ve bu depolama alanının 25,53 gb depolama bölümü kullanılabiliyor. Arka kapağın çıkarılabilir olmasına rağmen pili maalesef çıkarılamıyor. (Önceki modelde de aynı şekilde idi)

Zenfone 5’in ön yüzüne baktığımız zaman alt kısımda 3 adet kapasitif tuşun olduğunu görürsünüz bir alt modelinde olduğu gibi bu tuşlar karanlık ortamlarda kullanım zorluğuna yol açıyor. Gerçi telefona alıştığınız zaman artık sorun olmasa da yeni seride ışıklı olmasını bekliyorduk. (Zenfone 5’i ilk kullandığım zaman bu tuşlar neden ışıksız diye çok kafa yormuştum. Çözüm olarak tuşların neondan yapılmasını bulmuştum. Keşke Asus’ a iletseymişim:)Gezinti düğmelerinin kullanımı son derece kolay ve hassas.
SAM_4721_1024x683.jpg


SAM_4723_1024x683.jpg

SAM_4704_1024x683.jpg

Zenfone 5’te ilk göze çarpan en önemli detay şüphesiz ses tuşlarının arka tarafa alınmasıdır. (LG’nin G2 modelinde olduğu gibi) Zenfone 2’nin ses tuşları arkada olmasına rağmen LG’den daha kullanışlı geldi bana, çünkü LG’nin güç tuşu ses tuşları arasına sıkıştığı için kullanımı zorlaştırıyordu. Asus Zenfone 2’de güç tuşu cihazın en üstte orta tarafa konumlandırılmış. Telefonu tek elle kullanınca güç tuşuna ulaşmak zor geldi bana, Asus’ta bunun farkında olduğu için olsa gerek LG’de olduğu gibi ekranı açmak için çift dokunma özelliğini dâhil etmiş. Kulaklık girişi güç tuşunun hemen yanına konulmuş. USB girişi de cihazın alt kısmında orta tarafta bulunuyor.

Ekran
Zenfone 2 Full HD (1920x1080) çözünürlüğünde IPS LCD ekrana sahip. Bu ekran 403 ppi yoğunlukta. Ekran Corning Gorilla Glass 3 Clarity ile korunmaktadır. Oldukça iyi kontrasta sahip. Renk yoğunluğu sizi memnun edecektir. Ayrıca görüş açıları çok iyi denebilir. Ekrana uzun süre bakan bir kullanıcı iseniz size tavsiyem okuma modunu açarak kullanın telefonu. Uzun süre okuma modunda kullanınca gözlerimin diğer akıllı telefonlara nazaran fazla zarar görmediğini hissettim. Buradan sizlere bir ayrıntıdan bahsedeyim, bildiğiniz gibi Zenfone 2’de diğer alt modeli gibi birden fazla seçenek sunuyor. Full HD ekranlı modeli dışında HD ekranlı modeli de mevcuttur. Bütçenize uygun olanı seçip kullanırsınız. Ekranını Samsung’un EMOLED ekranları ile karşılaştıracak olursak renklerin EMOLED ekranlar kadar canlı olmadığını söyleyebiliriz. Şu an da piyasada 2K ve 4K ekran teknolojisine sahip akıllı telefonlar olsa da Full HD piyasaya göre orta derece bir çözünürlük diyebiliriz. Ekran hakkında söyleyeceklerim bu kadar sizlerin de farkına varacağı detaylar olacaktır elbet.
SAM_4711_1024x683.jpg

SAM_4709_1024x683.jpg


Kamera

Zenfone 2’nin kamera özellikleri üzeri üzerine biraz daha duracağım. Çünkü inceleme sonucunda dikkatimi çeken dikkat çekici ayrıntılara denk geldim. Yazım boyunca paylaşmaya çalışacağım. Asus Zenfone 2’nin arka kamera 13 megapiksel ve kameranın hemen altında flaş bulunmaktadır. Çektiğiniz görüntülerin renk tonları gerçeğe çok yakın diyebilirim.
Apple Iphone 6 ile çektiğim bir manzarayı Asus Zenfone 2 ile çekince aradaki farkı hemen görebildim. Zenfone 2’nin ortam ışıkları az olmasına rağmen çektiği fotoğraf Iphone 6’ya göre muazzamdı. Daha önceki Zenfone modelini kullanan arkadaşlar varsa PixelMaster teknolojisi hakkında bilgi sahibidirler. Bu teknoloji ile düşük ortam ışığında net fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu teknoloji ile fotoğraflar eşsiz bir özelliğe sahip oluyor. Bunu bizzat çektiğim fotoğrafta görünce bahsedildiği kadar varmış demeyi ihmal etmedim. Ön kamera 5 megapiksel çözünürlüğü sahip. Bu kamera ile özçekimlerinizi (Selfie) net yakalayabilirsiniz. Ön Kamera ile 4128x3096 çözünürlüğe sahip fotoğraflar yakalayabilir, Full HD (1080p) çözünürlükte video çekebilirsiniz.

Performans

Asus ve Intel arasında gerçekten sıkı sıkıya bir ilişki var. Asus’un akıllı telefonlarının gücünü aldığı işlemcilerin Intel tabanlı olması ortaya performans yönünden mükemmel sonuçlar çıkarmış. İncelediğim modelde Intel Atom Z3580 adlı işlemci bulunuyor. Bu işlemci 2,3 GHz hıza sahip. İşlemci aynı zamanda 64 bit mimariye sahip. Bu model 4 gb ram ile dünyada ilk olma özelliğinde. Zaten haberlere bu denli konu olmasında ki en önemli faktör 4 gb ram bulunduran ilk akıllı telefon olmasından dolayıydı. Her ne kadar 4 gb ram olsa da size tavsiyem dar gelirli bir ailede yaşıyorsanız Zenfone 2’nin 2 gb ramli modelini almak yine işinizi görecektir. 4 gb ram oyunlarda çok iyi sonuçlar veriyor, zaten kısa süre içinde çektiğim oyun videolarını yükleyip sizinle paylaşmaya çalışacağım. Performans yönünden eksiksiz diyebilirim. Geniş bir pil testine tabi tutmadım henüz, bataryası 3000 mAh ve size 1 gün yetebilir düzeyde. Daha fazla olacağını zannetmiyorum çünkü Full HD ekran, 4 gb ram ve İşlemci birleştiğinde tüketim doğal olarak yüksek olacaktır. Hatta bazı kullanıcılara bir gün bile yetmeyebilir.
asus_zenfone_2_performans_testi2_1024x576.jpg

asus_zenfone_2_performans_testi3_1024x576.jpg


Yazılım
Zenfone 2 Android 5.0 Lolipop işletim sistemine sahip olarak size ulaşıyor. Bu işletim sistemi Asus’un kendi arayüzü olan ZenUI ile çalışmaktadır. ZenUI arayüzü Google Play Market’te bulunan arayüz uygulamalarının sahip olduğu birçok özelliği barındırıyor. Bunlara simgeleri değiştirmek, yazı fontunu değiştirmek, kaydırma şeklini değiştirmek, klasör arayüzünü, araç çubuğu saydamlığını değiştirmek gibisinden örnek olarak verilebilir. Çocuk modu ile çocukların telefona erişimini kısıtlayabilirsiniz. Zenfone 2’nin ekranına çift tıklayıp açıp kapatabilirsiniz. Bu özellik güç tuşunun üstte ortada olmasından dolayı çok iyi düşünülmüş.
SAM_4717_1024x683.jpg

SAM_4715_1024x683.jpg


Görünüm ve Kılıf Özellikleri
Zenfone 2 tanıtıldığı zaman beraberinde yeni aksesuarlar da tanıtıldı. Bunlardan biri de yeni kılıfı, bu kılıf Asus’un uygulamaları ile birleştiği zaman ortaya işlevselliği arttıran özellikler çıkıyor. Bu kılıf ile size sunulan işlevleri şöyle sıralayabilirim:
· Hava Görünümü: mevcut hava koşulları görme
· Kamera Kontrolleri: Kapağını açmaya gerek kalmadan fotoğraf çekme
· Müzik Kontrolleri: Müzik oynatma
· Fener: El fenerini açma
· Değişim Modu: Uçak modu ve telefon modlarını değiştirmek, Titreşim Rahatsız Etmeyin ve Sessiz
· Bildirimleri kontrol etme
· Saat

Genel Sonuç
Ekli dosyayı görüntüle 11006
Asus, Zenfone 2 ile düşük maliyetli akıllı telefonların üst düzey akıllı telefonlara meydan okuyabileceğini kanıtladığını söyleyebilirim. Benim incelemesini yaptığım Zenfone 2 modeli serinin üst düzey modeli idi. Full HD ekran, ergonomik kullanım, oldukça iyi bir kamera uygun fiyat ile birleştiğinde kullanıcılara çok cazip bir model olacağını düşünüyorum. Zenfone 2’nin düşük bütçeye sahip insanlar için çok iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Özelliklerini ve fiyatını göz önüne aldığım Zenfone 2’nin alt modeli gibi satış rekorları kıracağını düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Zenfone 5’te de epey stok problemi yaşanmıştı. Dileriz ülkemizde uygun fiyat ile giriş yapar, fiyatı hakkında henüz bir bilgiye sahip değilim, dolarda yükseldiği için bunu tahmin etmek epey zor. İnceleme de sizlere Asus Zenfone 2’nin özelliklerini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Kafanıza takılan bir yer olursa ya da sormak istediğiniz bir konu olursa konuya yorum atabilirsiniz. Başka bir inceleme de görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.
Daha detaylı inceleme için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Teknordu
 

HeroGaki

Doçent
Katılım
10 Aralık 2012
Mesajlar
620
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
Eline sağlık gerçekten iyi bir inceleme yaptın.Bikaç sorum ve isteğim olacak ;
1-64 bit işlemci olduğu için bazı uygulamalar uyumluluk sorunu yaşıyor ve çalışmıyor bu duruma rastladın mı ?
2-Ses performansı nasıl dışarıya net ve yüksek bir ses verior mu ?
3-Kamera performansı olarak biraz fotoğraf çekip atarsan iyi olur :)
 

turan3068

Öğrenci
Katılım
30 Ekim 2011
Mesajlar
65
Reaksiyon puanı
5
Puanları
8
Yüklediğim uygulamalarda uyumsuzluğu denk gelmedim.
[video]https://youtu.be/416yfNksR00[/video]
[video]https://youtu.be/PWIiox3xASE[/video]

Ses performansı iyi kendi kulaklığı ile daha güzel geliyor sesler.
Fotoğrafları eklemyi unuttum şimdi eklerim hocam iyi ki hatırlattınız.
 

HeroGaki

Doçent
Katılım
10 Aralık 2012
Mesajlar
620
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
Hocam son bir soru :)
G2 mi Yoksa Zenfone 2 mi 2 gb ram olan modeli iki telefonunda , hangisini almallıyım :)
 

pinterest

Müdavim
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
2,502
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Hocam son bir soru :)
G2 mi Yoksa Zenfone 2 mi 2 gb ram olan modeli iki telefonunda , hangisini almallıyım :)
Ben senin yerinde olsam ve bu ikisi arasında kalsam Zenfone 2 derim.

Zenfone 2, Note 4 (S805) ayarında performans verirken,

G2 ise Snapdragon 800'lü cihazlar arasında en iyi performansı gösteriyor zaman zaman Snapdragon 801'li cihazlarla kıyaslanıyor.

Zenfone 2, 64 bit işlemcili, G2 32 bit işlemcili.

Ve G2 hala en iyi cihazlardan da olsa eskidi. Zenfone 2 hala genç bir cihaz.
 

HeroGaki

Doçent
Katılım
10 Aralık 2012
Mesajlar
620
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
[MENTION=417926]pinterest[/MENTION]
Snapdragon 615 ayarında işlemcisi olan bir cihaz ve 64 bit olduğu için uygulamalarda uyumluluk sorunu yaşıyor açıkçası aklımı kurcalayan tek şey bu
 

pinterest

Müdavim
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
2,502
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
[MENTION=417926]pinterest[/MENTION]
Snapdragon 615 ayarında işlemcisi olan bir cihaz ve 64 bit olduğu için uygulamalarda uyumluluk sorunu yaşıyor açıkçası aklımı kurcalayan tek şey bu
Bu işlemcinin rakibi S615 olamaz. S615 orta seviyenin yüksek performanslı işlemcisi. Bu Zenfone 2 de bulunan işlemci intelin en üst seviye işlemcisi. S615'i gerisinde bırakıyor. ANTUTU da bunu kanıtlıyor. Snapdragon 808/810 kadar performans göstermediği için de bu cihaz S805/Exynos 5433 işlemcili cihazların rakibi olarak gösteriyor kendini.

64 bit uyumluluğu geleceğe yatırım.
Uygulamalar cihaz 64 bit işlemcili diye uyumsuzluk çıkarmaz. Ona baksan neden bütün üst seviye cihazlar 64 bit? Onlar da 32 bit olsalardı o zaman. Zaten seneye 32 bit işlemci kalmaz. Bu sene yine Snapdragon 200/400/801/805 işlemciler piyasadaydı. Onlar da tarihin tozlu sayfalarında yerlerini bulacaklar.

Bu cihazın uygulamalarla yaşayabileceği tek uyumsuzluk intel-android uygulamaları ilişkisi yüzünden olabilir ki olacağını da sanmıyorum. Zenfone 5/6 kullanıcıları büyükçe uygulama uyumsuzluğu problemleriyle karşı karşıya kalmadı. Samsung bile Exynos ile uyumluluk sorununu toparlayabildiyse intel haydi haydi toparlar.
 

engerex

Müdavim
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Eğer bir uyumsuzluk söz konusu olursa bu 32/64bit ten çok intel/ARM farkından olur.
 

Elusive

Müdavim
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
Telefon gayet güzel. Normalde Snap harici işlemcilere güvenmem fakat intel'e o kadar ön yargılı yaklaşmıyorum neticede intel. 4 gb ram çok büyük bir artı. Fekaat bu telefon 1200'den fazla gelirse o iş olmaz. Dolar yüksek ama ben agresif bir fiyat politikası izlemesini bekliyorum asustan. Bakalım hayırlısı.
 

CorvoAttano

Müdavim
Katılım
1 Ekim 2014
Mesajlar
2,263
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
Cihaz çok güzel. Başarılı inceleme için ayrıca teşekkürler.
Sizden ricam antutu testindeki 3D grafik skorunu paylaşabilir misiniz?
Toplam puanın detaylarında yer alıyor.
 

turan3068

Öğrenci
Katılım
30 Ekim 2011
Mesajlar
65
Reaksiyon puanı
5
Puanları
8
G2 geride kaldı hocam zenfone 2 yi tavsiye ederim
 

turan3068

Öğrenci
Katılım
30 Ekim 2011
Mesajlar
65
Reaksiyon puanı
5
Puanları
8

Fiyat için 16 haziranı beklemek gerekiyor. Asus lansman tarihinde açıklayacak

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 11038
P_20150608_144119_1024x576.jpg
P_20150609_111153_1024x576-e1433850401298.jpg
P_20150609_111311_1024x576-e1433850415478.jpg


- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 11038
P_20150608_144119_1024x576.jpg
P_20150609_111153_1024x576-e1433850401298.jpg
P_20150609_111311_1024x576-e1433850415478.jpg


- - - Mesaj Güncellendi - - -

Eline sağlık gerçekten iyi bir inceleme yaptın.Bikaç sorum ve isteğim olacak ;
1-64 bit işlemci olduğu için bazı uygulamalar uyumluluk sorunu yaşıyor ve çalışmıyor bu duruma rastladın mı ?
2-Ses performansı nasıl dışarıya net ve yüksek bir ses verior mu ?
3-Kamera performansı olarak biraz fotoğraf çekip atarsan iyi olur :)

Birkaç fotoğraf örneği ekledim hocam konuya
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
Fotolar tekrar eklenmiş aynıları,düzeltin lütfen. Gördüğüm kadarıyla renkleri gerçekçi yansıtmış.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yakınlaştırma yapıp öyle foto çeker misin yakını ve uzağı? Önce normal oranla çek sonra yakınlaştırıp çek lütfen.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Batarya çıkmaması kötü,sırf çıkar diye bekliyordum almayı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

z2 ile bunun arasındayım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dışarı ses verme netliği nasıl ? Mesela bass lı şarkılarda ? Z2 de olan stamina bunda farklı şekilde var mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekran çerçeveleri çok kötü gözüküyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Konuşurken ses netliği nasıl,sende ve karşıda ? Konuşurken dışarıdaki sesleri de karşıya iletiyor mu?
 

HeroGaki

Doçent
Katılım
10 Aralık 2012
Mesajlar
620
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
Bende Z2 ile bunun arasındayım eğer bu telefon 4gb olan modeli 1200 tl den aşağı bir fiyatla piyasa girerse bunu almayı düşünüyorum ama daha yukarı bir fiyatla gelirse Z2 kesinlikle bundan daha iyi bir tercih olur...
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
En azında o su geçirmiyor genelde.
 

CorvoAttano

Müdavim
Katılım
1 Ekim 2014
Mesajlar
2,263
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
Fotolar tekrar eklenmiş aynıları,düzeltin lütfen. Gördüğüm kadarıyla renkleri gerçekçi yansıtmış.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yakınlaştırma yapıp öyle foto çeker misin yakını ve uzağı? Önce normal oranla çek sonra yakınlaştırıp çek lütfen.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Batarya çıkmaması kötü,sırf çıkar diye bekliyordum almayı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

z2 ile bunun arasındayım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dışarı ses verme netliği nasıl ? Mesela bass lı şarkılarda ? Z2 de olan stamina bunda farklı şekilde var mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekran çerçeveleri çok kötü gözüküyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Konuşurken ses netliği nasıl,sende ve karşıda ? Konuşurken dışarıdaki sesleri de karşıya iletiyor mu?
Kardeşim telefon bu, uzay gemisi değil.
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
Söylediklerim uzay gemisinde bulunur mu bilmem ama telefonu alacaksam iyi bilmeliyim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sorduklarımda anormal değil,yakın fotoda ne kadar bir kayıp var onu merak ettim.
 

Strake

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2012
Mesajlar
3,229
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Bu telefonda bir çıkamadı yahu :huh: sanırım android 5.0 ile geliyor asus tabletlerinde yaptığı gibi hemen güncelleme desteğini kesmez umarım.
 
Üst