Asus z2 16 gb - 32 gb

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ASUS Zenfone 2 alıcam

16 GB mı almalıyım 32 mi almalıyım

16 GB olan 1.8 işlemci var
32 GB olan 2.30 işlemci var

hangisi almalıyım 16 bana yeter mi kaç gb boş yer kalır :turned:

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam 16 sana yeter ama şöyle bir sıkıntı var uzun kullanımda 1.8 seni yolda bırakabilir bende 2.33 olan versiyonu al eğer maddi anlamda sıkıntıya sokmayacaksa :)

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@SeeYouLater Aralarında 200 TL Fark var sen bana bir fikir verir misin bide suan xPeria z1 indirimde 1000 Tl olmuş o nasıl bir telefon

Hocam 16 sana yeter ama şöyle bir sıkıntı var uzun kullanımda 1.8 seni yolda bırakabilir bende 2.33 olan versiyonu al eğer maddi anlamda sıkıntıya sokmayacaksa :)

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@SeeYouLater Aralarında 200 TL Fark var sen bana bir fikir verir misin bide suan xPeria z1 indirimde 1000 Tl olmuş o nasıl bir telefon
Hocam zenfone 2 tasarım olarak biraz başarısız.Telefon alt segmentte tasarımsal olarak.Testlerde zenfone birinci çıkabilir s6 gibi cihazlarla karşılaştırabiliriz ama önemli olan telefonun ömrü çünkü bir telefon kullanılmaya başlandıktan sonra yavaş yavaş ölmeye başlar testlerde düşüklükler çıkmaya stabilite bozulmaya başlar. Zenfone 2 yeni çıktığı için pek yorum yapamayacağım ömrü konusunda yurtdışından alan ve 4-5 ay kullanan arkadaş varsa o yorum yapsa daha doğru olur.Bir telefonu alırken en önemli olan şey güncelleme ve servisi bana göre malesef asus bunu da başaramıyor zen UI a her 2-3 günde bir güncelleme atabilir ama android versiyon güncelleme konusundaki başarısızlığını zenfone 5 te gördük ne yazık ki.

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam zenfone 2 tasarım olarak biraz başarısız.Telefon alt segmentte tasarımsal olarak.Testlerde zenfone birinci çıkabilir s6 gibi cihazlarla karşılaştırabiliriz ama önemli olan telefonun ömrü çünkü bir telefon kullanılmaya başlandıktan sonra yavaş yavaş ölmeye başlar testlerde düşüklükler çıkmaya stabilite bozulmaya başlar. Zenfone 2 yeni çıktığı için pek yorum yapamayacağım ömrü konusunda yurtdışından alan ve 4-5 ay kullanan arkadaş varsa o yorum yapsa daha doğru olur.Bir telefonu alırken en önemli olan şey güncelleme ve servisi bana göre malesef asus bunu da başaramıyor zen UI a her 2-3 günde bir güncelleme atabilir ama android versiyon güncelleme konusundaki başarısızlığını zenfone 5 te gördük ne yazık ki.

Zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim önerilerini dikkate alacağım inşallah başka arkadaşlarda fikirlerini belirtir

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim önerilerini dikkate alacağım inşallah başka arkadaşlarda fikirlerini belirtir
BU arada hocam z1 demişsin ama z5 geliyor bana göre alınmaz z1 yarın bir gün keserler güncelleme desteğini, bir de Sony piyasadan çekilme ihtimalleri var pek Sony önermiyorum şuan çünkü laptopta ki gibi herkesi yüzüstü bırakabilir.

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BU arada hocam z1 demişsin ama z5 geliyor bana göre alınmaz z1 yarın bir gün keserler güncelleme desteğini, bir de Sony piyasadan çekilme ihtimalleri var pek Sony önermiyorum şuan çünkü laptopta ki gibi herkesi yüzüstü bırakabilir.

Değerli yorumların için çok teşekkürler dostum

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Dostum 1-2 yılda bir telefon alıyorsun bana göre 200 tl fazla koyup 32 gb ve 2.3 işlemci olanı al gerçekten çok büyük fark var aralarında aldın mı en iyisini al...

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
16 gb olan modeli tavsiye ederim ben grafik islemci desen ayni sadece cekirdek hizi farklı , hafıza sorun değilse 200 lira bosa vermeye gerek yok [MENTION=462628]MuratAdibelli[/MENTION] bu arada doldur net reklamlari icin seni şimdi mi banlayayim iftardan sonra mi?
Lütfen reklam yapmayalım

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
16 gb olan modeli tavsiye ederim ben grafik islemci desen ayni sadece cekirdek hizi farklı , hafıza sorun değilse 200 lira bosa vermeye gerek yok @MuratAdibelli bu arada doldur net reklamlari icin seni şimdi mi banlayayim iftardan sonra mi?
Lütfen reklam yapmayalım

Öncelikle önerin için teşekkürler ve forumda daha yeniyim böyle bir şeyin yasak olduğunu bilmiyordum çünkü site tanıtım kategorisi var...Bilgilendirdiğin için teşekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dostum 1-2 yılda bir telefon alıyorsun bana göre 200 tl fazla koyup 32 gb ve 2.3 işlemci olanı al gerçekten çok büyük fark var aralarında aldın mı en iyisini al...

Tamam teşekkür ederim

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar ASUS Zenfone 2 alıcam

16 GB mı almalıyım 32 mi almalıyım

16 GB olan 1.8 işlemci var
32 GB olan 2.30 işlemci var

hangisi almalıyım 16 bana yeter mi kaç gb boş yer kalır :turned:
ben olsam 16 gb versiyonu alırım. işlemci aynı ama tek farkı frekansı. ama son kullanıcı olarak aradaki performans farkını anlamayacaksın. sonuçta telefonda render almayacaksın. grafik yongası zaten aynı, yani oyun performansı birebir aynı olacak. ama 1.8 işlemci daha az batarya tüketecektir. bu durum da zaten iyi olan batarya süresini daha da iyi yapacak. kaldı ki snapdragon 400 işlemciler bile yağ gibi çalışıyorken bu işlemci hayli hayli süper çalışacaktır. ancak karar vermen gereken nokta depolama. harici microsd kart taktıktan sonra 16gb hafızanın yetmemesi gibi bir durum sözkonusu olmayacaktır. zaten en çok yer kaplayan video müzik ve fotoğraflar harici kartta kalacak. dahili hafıza da sana yetecektir. bende 32 gb g3 var sd kartımda 14gb veri varken dahili depolamada sadece 6 gb dolu

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben olsam 16 gb versiyonu alırım. işlemci aynı ama tek farkı frekansı. ama son kullanıcı olarak aradaki performans farkını anlamayacaksın. sonuçta telefonda render almayacaksın. grafik yongası zaten aynı, yani oyun performansı birebir aynı olacak. ama 1.8 işlemci daha az batarya tüketecektir. bu durum da zaten iyi olan batarya süresini daha da iyi yapacak. kaldı ki snapdragon 400 işlemciler bile yağ gibi çalışıyorken bu işlemci hayli hayli süper çalışacaktır. ancak karar vermen gereken nokta depolama. harici microsd kart taktıktan sonra 16gb hafızanın yetmemesi gibi bir durum sözkonusu olmayacaktır. zaten en çok yer kaplayan video müzik ve fotoğraflar harici kartta kalacak. dahili hafıza da sana yetecektir. bende 32 gb g3 var sd kartımda 14gb veri varken dahili depolamada sadece 6 gb dolu

Çok Çok Teşekkür ederim cevabın için ben sadece işlemci konusunda kararsız kaldım 1.8 de her türlü uygulamayı sorunsuz açar sanırım oyunlarda kasma yapmaz?Hem hafıza yetmezse sonradan sd kart takarım teşekkürler cevabın için tekrardan.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Çok Çok Teşekkür ederim cevabın için ben sadece işlemci konusunda kararsız kaldım 1.8 de her türlü uygulamayı sorunsuz açar sanırım oyunlarda kasma yapmaz?Hem hafıza yetmezse sonradan sd kart takarım teşekkürler cevabın için tekrardan.
bu işlemci fazlasıyla yeterli bir işlemci. zaten oyun performansı için grafik işlemcisi önemli ve grafik işlemcisi tüm zenfone 2 modellerinde aynı. gönül rahatlığıyla alabilirsin hiçbir kasma takılma yapmayacaktır.

MuratAdibelli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu işlemci fazlasıyla yeterli bir işlemci. zaten oyun performansı için grafik işlemcisi önemli ve grafik işlemcisi tüm zenfone 2 modellerinde aynı. gönül rahatlığıyla alabilirsin hiçbir kasma takılma yapmayacaktır.

Çok sağol kardeşim

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
1.8 işlemci 16gb ile 2.3 işlemci 32gb arasındaki, işlemci saat hızı ile depolama alanı dışındaki tek fark hızlı şarj adaptörü.

1.8 işlemcili modelde bu özellik var, ancak kutudan çıkan adaptörde bu özellik yok. Normal şarj ediyor.

2.3 işlemcili modelin kutusundan çıkan hızlı şarj özelliği olan adaptör, 1.8 işlemcili modelde de sorunsuz çalışıyor.

Depolama sorun değil ise, iki telefon arasındaki işlemci hızı farkı, pek hissedilecek boyutta değil.

RuiCosta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beğenmediğimiz Casper'in tasarımları bile daha güzel Asus tasarım konusunda kendini çokk ama çook geliştirmeli..

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Çok kaba yapıyor Asus telefonu. Onu inceltip sanal tuş eklemeli. Arayüz tasarımını değiştirebilir

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Artık Asus Zenfone2 16GB ve 32GB telefonlar arasındaki farklara birde ekranı ekleyebiliriz. Farklı ekranlar kullanılıyormuş telefonlarda.

Telefonlarla ilgili kimi kullanıcılar veya almayı düşünenler ekran parlaklığının çok az olduğunu söylerken, kimileri de öve öve bitiremiyordu. Sebebi buymuş demek ki. Asus'un bu yaptığı cidden ayıp.

Bir diğer bilgi ise gizli kapaklı değil ama yeni öğrendim. Çift simli olmasına rağmen istediğiniz hat üzerinden internete girememe konusu. Sadece sim1 3G ve 4G destekliymiş. Sim2 sadece 2g destekliyormuş. Bilginize...