Asus WL 520GU Sorun :(

1 2 3 4 5 6 7 8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTnet in verdiği modemi değiştirdim.. daha fazla verim alabileyim diye.. Asus WL 520GU markalı modemi aldım ve modemin ayarlarını yaptıktan sonra internete bagladım..çom ağır internet bazen 15 20 dk da gidiyor.
Sanırım firmware güncellemesi yapmam gerekiyormuş suanki sürüm 00.04 yeni çıkan sürüm ise 3.8 falan. Asus'un kendi sitesinden indirdiğim yazılımın içinde .trx uzantılı bir dosya çıkıyor fakat modemin istediği update uzantısı .bin dosyası.Ve update edemiyorumm. ne işe yarar bu .trx :S
Şimdi nasıl update edebilirim yardımcı olabilirseniz çok makul geçicek teşekkürler..:crying:

1 2 3 4 5 6 7 8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğiniz sayfadaki ni indirip yaptım file to big yazdı update etmedi

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/others/tornado/Windows-TFTP/tftp.exe

Şu dosyayı indir.

Şimdi modem üzerinde "Hard Reset" denilen bir şey yapman gerekiyor. Nasıl olduğunu anlatayım.

Modemin açıkken 30 saniye boyunca reset tuşuna bas. Ardından parmağını reset tuşundan hiç çekmeden güç kablosunu çek. 30 saniye bekle, güç kablosunu tekrar tak ve bir 30 saniye daha bekle. Toplamda 90 saniye bekleyeceksin ve parmağın sürekli reset tuşuna basılı kalacak.

Bu işlemi bir kere daha yap. Fakat bu sefer (anladığım kadarıyla) güç kablusunu çıkarmayacaksın hiç. Bu, modemi dinlenme moduna sokacak. Bundan sonra bilgisayar ile modem bağlantısını yapacaksın ama bilgisayarında hiçbir antivirüs yazılımı veya Wireless bağlantısı açık olmayacak. Ayrıca bilgisayara ve modeme başka hiçbir şeyin bağlı olmaması lazım.

Bilgisayarının statik IP adresini 192.168.1.7, subnet mask'ini ise 255.255.255.0 olarak ayarlayacaksın.

İndirdiğin tftp.exe dosyasını çalıştır. Sunucuyu 192.168.1.1 olarak ayarlayacaksın, şifre kısmını boş bırakacaksın. Programı bilmediğim için anlamadım ama bir şeyi de 20'ye ayarlayacaksın orada. Sonra indirdiğin trx dosyasını seçeceksin. Upgrade'e tıklayacaksın.

Yükseltme işleminden sonra ışıkların yanması için bekleyecekmişsin. Önce LAN ışığı yanarmış, diğer ışıklar yanmazmış.

İşin bittiğinde, modemi yeniden başlat.

192.168.1.1 adresine git ve arayüz görüntülenene kadar sayfayı yenile.

Modemi yeniden başlat.

Sayfa görüntülendiğinde tekrar "Hard Reset" yap.

Kullanıcı adı ve şifreni girip arayüze ulaşabiliyor olman lazım şimdi.

Ardından şunu indir: ftp://dd-wrt.com/others/eko/V24_TNG/svn12548/dd-wrt.v24-12548_NEWD_mini_usb.bin

Administration/Firmware Upgrade sekmesine git.

"Reset to default configuration" seçeneğine tıkla ve indirdiğin bin dosyasını seç.

Upgrade'e tıkla. 5 dakika bekle.

Sonra kullanıcı adın ve şifreni tekrar girdikten sonra bir "Hard Reset" daha yapacaksın. (Önce modemi yeniden başlat.)

Tekrar o arayüze gir bunlardan sonra. Modem ayarlarını yap.

En başta ayarladığın IP düzenlemelerini eski haline getir.

Oyh... Nefret ediyorum şu çeviri işinden. :) Umarım arada kaçırdığım bir şey yoktur. Sorunun olursa olduğu anda yaz. Sakın fazla yüklenme modeme. Pek sağlıklı bir işlem gibi durmuyor.

1 2 3 4 5 6 7 8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Jeaq Modem gümmmmmm galiba bir yerde yanlış çevirdin
yanık kokukuları geldi elektrik gelmior modeme

1 2 3 4 5 6 7 8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 kac dk dan sonra tekrar elektirik geldi normal bir şekilde taktım yine eskisi gibi tesekkürler ilgilendigin icn yha tek care o bin dosyasını bulmak . Senin yazıda belirrtigin dosyayı ben direk frimware menüsünden güncelle dedigimde "file to big " yani büyük dosya diyor. Bu da demektir ki o onun dosyası degil ben birazdaha arastırayım..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
1 kac dk dan sonra tekrar elektirik geldi normal bir şekilde taktım yine eskisi gibi tesekkürler ilgilendigin icn yha tek care o bin dosyasını bulmak . Senin yazıda belirrtigin dosyayı ben direk frimware menüsünden güncelle dedigimde "file to big " yani büyük dosya diyor. Bu da demektir ki o onun dosyası degil ben birazdaha arastırayım..

Tamam bakalım. Zaten yazdığım işlemlerde en önemli şey "beklemek". Sakın beklemeden hareket etme. :)

Kolay gelsin tekrardan.