Asus ROG PG279Q vs Acer Predator Z35

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ASUS PG348Q 34

Üçü arasından tabikide PG348Q tavsiye edilir. Özellikleri ve tasarımı bakımından daha zengin.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Benim mönitör bunların yanında tüplü kalır ya laa. ;)

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747

RasiMeraL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
acaba gtx 1080 sli yapsam, 3440 x 1440 çözünürlükte son çıkan oyunlarda ortalama kaç fps alırım. eğer 100fps yi geçecekse pg279q daha mantıklı olur gibime geliyor.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
acaba gtx 1080 sli yapsam, 3440 x 1440 çözünürlükte son çıkan oyunlarda ortalama kaç fps alırım. eğer 100fps yi geçecekse pg279q daha mantıklı olur gibime geliyor.
4K gereksiz 2k monitör alırsan daha uzun süre götürür seni he bende para var ileride Yen'i çıkan kart alırım dersen al ama 4k ileride sıkıntı olur.
Ben ilerisi için söylüyorum slı güzel olur yap

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Örnek veriyim 4K 60 fps alırken 2k 100fps görürsün

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bence bu monitörleri almak için profesyonel oyuncu olmak gerek.
Yoksa en geç 1.5 yıl sonra yeni bir teknoloji çıkar, bunlar eskir.
Ben olsam daha f/p ürünlerine bakarım, yeni bir teknoloji çıkınca monitörü değistiririm.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Bence bu monitörleri almak için profesyonel oyuncu olmak gerek.
Yoksa en geç 1.5 yıl sonra yeni bir teknoloji çıkar, bunlar eskir.
Ben olsam daha f/p ürünlerine bakarım, yeni bir teknoloji çıkınca monitörü değistiririm.
Bu monitörler son teknoloji daha iyisi çıkar ama çok büyük fark olmaz ben Asus pg279q 1 sene önce aldım fiyatı düşmesi gerekirken yükseldi

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Tabi fiyat konusu ayrı çünkü dolar bazında.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233

Asus ancak tek kart ile 144 veya + hz lere çıkamazsınız .

RasiMeraL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki şöyle sorsam 100fps ile 144fps arasındaki fark anlaşılırmı

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Teoride fark var.
Standart bir insan gözü ortalama 125 fps'ye kadar ayırt edebiliyor. (8 ms)
Eğitilmis Savas pilotları ise bu yeteneği ortalama 250 fps'ye kadar çıkartabiliyor. (4 ms)
Ama pratikte fark yok çünkü input delay, lag, stutter, dispatcher, thread, vertical sync gibi kavramlar devreye giriyor ve yüksek fps oranlarında diğer bilesenler ayak uydurmakta zorlanıp verim düstüğü için fark olusturmuyor.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Mouse hızında gözle görülür fark olur daha iyi aim yapılabilir multi oyunlarda butür monitörleri test eden gamerlar fark gördüklerini sölüyor heleki 60 dan 120 ye geçenler birdaha 60 a bakamadık diyorlar 144 de ınput lag değeride düşükse monitörün hareketli görüntüde netlik daha iyi bence fark hissedilir tabi oyunda önemli burda her oyun gerçek fps değerine sahip değildir mesela 60 fps alınan 2 oyunu yan yana kosak biri 30 fps gibi akıcılığa sahiptir bunların sebebide dip değerleri ölçen yazılımlar ile belli oluyor zaten net değerleri alabilmek için hayvani cihazlar lazım :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Mouse fps'si ayrı hocam, günümüzde oyunlar mouse'a ait inputları raw kanaldan alıyor artık. Mouse fps'sini artık sadece mouse yenileme hızı ve mouse kalitesi belirliyor.
Bir de internet olayı var, fps ne kadar yüksek olursa olsun, ping değeri belirler senin serverdaki fpsni.
Yani sen kendi monitöründe yine yağ gibi kayıyor görürsün ama ping seviyesinde servera aktarılır, kalanı linear interpolasyon yapılır.
Teknoloji zaten ilerliyor, birkaç yıl içinde sizin dediğiniz seviyeye gelecek ancak pratikte bugün henüz o seviyede olmadığını düsünüyorum.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Mouse hızında gözle görülür fark olur daha iyi aim yapılabilir multi oyunlarda butür monitörleri test eden gamerlar fark gördüklerini sölüyor heleki 60 dan 120 ye geçenler birdaha 60 a bakamadık diyorlar 144 de ınput lag değeride düşükse monitörün hareketli görüntüde netlik daha iyi bence fark hissedilir tabi oyunda önemli burda her oyun gerçek fps değerine sahip değildir mesela 60 fps alınan 2 oyunu yan yana kosak biri 30 fps gibi akıcılığa sahiptir bunların sebebide dip değerleri ölçen yazılımlar ile belli oluyor zaten net değerleri alabilmek için hayvani cihazlar lazım :)
Tek kart ile bu hz ulaşmak imkansız anca lol dota görürüz

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Mouse fps'si ayrı hocam, günümüzde oyunlar mouse'a ait inputları raw kanaldan alıyor artık. Mouse fps'sini artık sadece mouse yenileme hızı ve mouse kalitesi belirliyor.
Bir de internet olayı var, fps ne kadar yüksek olursa olsun, ping değeri belirler senin serverdaki fpsni.
Yani sen kendi monitöründe yine yağ gibi kayıyor görürsün ama ping seviyesinde servera aktarılır, kalanı linear interpolasyon yapılır.
Teknoloji zaten ilerliyor, birkaç yıl içinde sizin dediğiniz seviyeye gelecek ancak pratikte henüz o seviyede olmadığını düsünüyorum.

O dediğin olay netcode dur çoğu oyundan önemli bir sorun ama normal single oynarken bile 60 fps sabit bir oyunda 3 bin dpi mouse ile odun gibi hissediyorsun ama vsync kapatıp 100 + çıkınca mouse un farkı ortaya çıkıyor bu arada youtube açık olsa netcode videosu atıcamda giremiyorum girebilenler videolar ile gecikmeleri görebilir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şuan kullandığımız modemlerle bu iş zaten mümkün değil. Böyle amiral gemilerine sahip olup da;

- Killer Ethernet E2400 ve üst modeli
- VDSL destekli ve Gigabit BaseT for LAN Ethernet destekli çipseti güçlü bir modem
- İnternet altyapısı sağlam bir bölgede ve fiber internet
- %100 bakır 3 metreyi geçmeyen CAT-6 kablo

Bunlara sahip değilseniz amiral gemisini almanın hiçbir anlamı yok. Wifili şekilde kullanacaksanız zaten 5 ghz olsa bile kurtarmaz.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Şuan kullandığımız modemlerle bu iş zaten mümkün değil. Böyle amiral gemilerine sahip olup da;

- Killer Ethernet E2400 ve üst modeli
- VDSL destekli ve Gigabit BaseT for LAN Ethernet destekli çipseti güçlü bir modem
- İnternet altyapısı sağlam bir bölgede ve fiber internet
- %100 bakır 3 metreyi geçmeyen CAT-6 kablo

Bunlara sahip değilseniz amiral gemisini almanın hiçbir anlamı yok. Wifili şekilde kullanacaksanız zaten 5 ghz olsa bile kurtarmaz.

Bu netcode olayı fiber hattada oluyor zaten genelde oyun serverlerinin dandikliğiden kaynaklıdır yani sen bu dediklerini kursan bile oyun serveri dandikse bir işe yaramaz .

Şöle açıklıyım ki başıma çok gelmiştir :)

Ben 5-6 senedir 3g ile oynarım oyunu ki rezalet mp için ama fps bende bile farkediyor daha iyi vurmamı sağlıyor zaten sana mp da önemli bir avantajı sağllıyor buda hız.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu netcode olayı fiber hattada oluyor zaten genelde oyun serverlerinin dandikliğiden kaynaklıdır yani sen bu dediklerini kursan bile oyun serveri dandikse bir işe yaramaz .

Şöle açıklıyım ki başıma çok gelmiştir :)

Ben 5-6 senedir 3g ile oynarım oyunu ki rezalet mp için ama fps bende bile farkediyor daha iyi vurmamı sağlıyor zaten sana mp da önemli bir avantajı sağllıyor buda hız.
Dediğin doğru ama server dandik olsa bile karşı taraftan daha avantajlıyız. Çünkü gerekli tüm azami faktörlere uyuyoruz :) İnan ki sw dandik olsa bile farkediyor.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Dediğin doğru ama server dandik olsa bile karşı taraftan daha avantajlıyız. Çünkü gerekli tüm azami faktörlere uyuyoruz :) İnan ki sw dandik olsa bile farkediyor.

Tabiki farkeder hocam almanyada arkadaş var 120 mb internet var ben ateş edene kadar 30 mermiyide sallıyor bana ben gariban 3g bağlantı tabi :D ama bazı pozisyonlarda aynısı onunda basına geliyor rainbowda video aldı mesela tarıyor görünüyür adamı ama bizim killcamde ateş bile etmemiş multi oyunların en büyük sorunu bu zaten bf1 de baya üstüne düştüler azaltıldı .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tabiki farkeder hocam almanyada arkadaş var 120 mb internet var ben ateş edene kadar 30 mermiyide sallıyor bana ben gariban 3g bağlantı tabi :D
Yahu o değilde bizim şu donanımla netle ve altyapıyla cs go falan oynamaya çalışıyoruz karşı tarafta kim bilir neler var :D Playerlik falan hikaye kalıyor.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
netcode denen sey aradaki iletisimi sağlayan kodların bütünü.
yani network gibi çok genel bir tanım.
sizin bahsettiğiniz kısım tickrate, fps, ping arasındaki bağlantı.
mesela battlefield 4 serverlarının çoğunun tickrate'i 100'dür.
bunun anlamı su.
sizin ping'iniz 10 ms ise yüzde yüz snyc olur.
pinginiz 10 ms'den yüksekse iki ping arası kalan frameler linear interpole olur.
pinginiz 10 ms'den düşükse oyun motoruna göre değisir, ya artık datalar atılır ya da downsample olur.
fps ise surada devreye girer.
sizin fps'niz tickrate yani 100 ile esitse sync olursunuz. (pinginiz de 10 olması gerekir)
sizin fps'niz 100'den düsükse iki fps arası kalan tickler linear interpole olur.
sizin fps'niz 100'den yüksekse zaman dilimi içerisindeki en yakın fps'ye ait değerler gönderilir.
bu arada linear interpole yerine logaritmik, üssel veya s tipi interpole olabilir ama yapan hatırlamıyorum. ea genelde bu tür saçma ama sırf karmasık ve cool gözüken yenilikleri sever, böyle birseyler eklemis olabilir.
uzun konu vesselam. :D

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
netcode denen sey aradaki iletisimi sağlayan kodların bütünü.
yani network gibi çok genel bir tanım.
sizin bahsettiğiniz kısım tickrate, fps, ping arasındaki bağlantı.
mesela battlefield 4 serverlarının çoğunun tickrate'i 100'dür.
bunun anlamı su.
sizin ping'iniz 10 ms ise yüzde yüz snyc olur.
pinginiz 10 ms'den yüksekse iki ping arası kalan frameler linear interpole olur.
pinginiz 10 ms'den düşükse oyun motoruna göre değisir, ya artık datalar atılır ya da downsample olur.
fps ise surada devreye girer.
sizin fps'niz tickrate yani 100 ile esitse sync olursunuz. (pinginiz de 10 olması gerekir)
sizin fps'niz 100'den düsükse iki fps arası kalan tickler linear interpole olur.
sizin fps'niz 100'den yüksekse zaman dilimi içerisindeki en yakın fps'ye ait değerler gönderilir.
bu arada linear interpole yerine logaritmik, üssel veya u tipi interpole olabilir ama yapan hatırlamıyorum. ea genelde bu tür saçma ama sırf karmasık ve cool gözüken yenilikleri sever, böyle birseyler eklemis olabilir.
uzun konu vesselam. :D

Bf1 de 120 hz serverler var genelde sağda habire internetin patates uyarısı çıkıyor bende :D ama yinede vuruşlar fena değil 3g olmasına rağmen bende ama modem çok farkediyor wifi tarzı modemi usb bağlasamda mermiler geç gidiyor vın usb modem taktığımda durum daha iyi.

RasiMeraL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Asus ancak tek kart ile 144 veya + hz lere çıkamazsınız .
benim anlamadığım nokta şu internetten bir kaç video izledim mesela gta5 de gtx 1080 sli 3440 x 1440 çözünürlükte ultra ayaralarda 80-90 fps arası veriyor. iki tane 1080 ile bu fpslere ancak çıkılabiliyorken. bu millet nasıl 144hz lik monitör alıpta 144fps ye yakın civarlarda oyun oynayabiliyor. acaba bu 144 fps yi bulanlar hep 1920 x 1080 çözünürlüğündemi oynuyorlar oyunları

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
benim anlamadığım nokta şu internetten bir kaç video izledim mesela gta5 de gtx 1080 sli 3440 x 1440 çözünürlükte ultra ayaralarda 80-90 fps arası veriyor. iki tane 1080 ile bu fpslere ancak çıkılabiliyorken. bu millet nasıl 144hz lik monitör alıpta 144fps ye yakın civarlarda oyun oynayabiliyor. acaba bu 144 fps yi bulanlar hep 1920 x 1080 çözünürlüğündemi oynuyorlar oyunları

Çıkamıyorlarki dostum kullanamıyacakları özelliğe para vermiş oluyorlar .