Asus R7 ile Amd a8 7600 uyumlumu

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Uyumda sıkıntı yok. Sizin dikkat etmeniz gereken olay işlemcinin ekran kartını besleme konusunda sıkıntı çıkarmaması olmalı. İşlemciniz ekran kartını rahatlıkla besleyecek güçte. Siz anakartın işlemci ile uyumuna dikkat edin.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Uyumluluk derken Dual Graphics olayını sormak istedin herhalde.
Uyumludur (R7 240 ve R7 250 destekliyor sadece) ama Dual Graphics sorunlu bir sistem -CrossFire'dan bile daha sorunlu. Ama Dual Graphics için değil de sırf ekran kartı diye alıyorsan bu gereksiz bir iş çünkü A8-7600'ün entegre ekran kartı R7 240'a yakın. Çok daha güçlü kartları A8-7600 kaldıramaz; en fazla R7 250X ya da GTX 750 (Ti değil) kaldırır.. yani darboğaz etmeden.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartı almana gerek yok. Gereksiz çünkü işlemcinin içinde ekran kartı var zaten ve benzer güçteler. Daha iyi bir şey istiyorsan R7 250 ya da R7 260X al (ya da daha sistemi almadıysan baştan bir sistem toplayalım).

mehmetali_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim saol :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir şey daha sorucam işlemciyi degiştirince bilgisayardaki ekran kartını cıkarmama gerek varmı

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
'işlemciyi değiştirince'
Anakartının modeli nedir? Öyle her işlemciyi her anakarta takamıyorsun da. Eğer anakartın uyumsuzsa takamazsın.
Bir de şimdiki ekran kartın nedir? Çıkarmana büyük bir ihtimalle gerek yok ama çıkarırsan işler daha kolay olabilir.

mehmetali_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu bilmiyorum işte nasıl ögrenebilirim

Lütfen yardım edin yha :(

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şu anki işlemcin ne? Eğer bilmiyorsan Çalıştır'a (Windows tuşu+R) dxdiag yazıp 'Sistem' bölümünden öğrenebilirsin.

mehmetali_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2CPUs) işlemcim bu uyarmı lutfen cevap bekliyorum

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayır, uyumsuz. Bu alacağın işlemciyi bu anakarta takamazsın. Alacağın işlemciyi kullanabilmek istiyorsan bir de anakart ve ram alman gerekiyor. Fakat bu (alacağın ve şimdiki) işlemcilerle zaten çok bir şey yapamazsın. Bu nedenle eğer elinde en azından 1000 lira civarı bir para varsa bütün sistemi komple yenilemeni öneririm. Yoksa en azından bir 1000 lira olana kadar bekle. Eğer bekleyemeyeceksen sadece R7 240 al gitsin.
Ek olarak o anakartla uyumlu sıfır satılan bir işlemci yok artık. İkinci elden Core 2 Quad Q9400 falan takabilirsin en fazla.

mehmetali_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdiki ramleimi kullanamammı ve hangi anakartı öneisin 300 ile 500 tl arası

Lütfen Cevap Verin ???

Abi cevap ver lutfen şimdiki ramleimi kullanamammı ve hangi anakartı öneisin 300 ile 500 tl arası

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2

mehmetali_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi bide birşey sorcam bunla için gerekli kurulumları nasıl yapıcam illa bilgisayarcıyamı götürmem lazım

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kendin yapamayacaksan vatan bilgisayarda yapıyorlar. Fakat bu sadece baştan toplama bilgisayar alındığında mı yapıyorlar yoksa böyle parça değiştirmede de mi yapıyorlar bilmiyorum. Kendin de yapabilirsin, kolay bir iş ama statik elektriğe dikkat et. Yine de belli bir sebepten dolayı kendine güvenemiyorsan ya da yapamayacaksan (ve vatanda yapamıyorlarsa) bilgisayarcıya götürmen gerek.
Ve dediğim gibi eğer işlemciyi daha almadıysan ikinci bölümdekileri (G3258 işlemci+GTX 750 Ti ya da GT 740 ekran kartı olan bölümdekileri) al. Çok daha fazla performans alırsın (a8-7600'e göre).

mehmetali_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi o ikincideki işlemci iş görürmü

yani iyi bir işlemcimi

Daha İşlemciyi almadım aaştırmak istedim