Asus overclock

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Meraba arkadaşlar formu uzun süredir takip ediyorum ama üye olmamıştım bu güne kısmetmiş neyse sorunum şu asus p5kpl a-se anakartım var,overclock yapmak istedim az çok bişeyler biliyorum ama içinden çıkamadım,bi kere anakartta cpu voltajını 1.3 den fazla arttıramıyosın bu biyere kadar sorun değil zannedersem bu yüzden fpsyi 247 kadar yükselttim fakat bundan sonra yükselttikçe açılmadı ,ramlara baktığımda 820 mhz'de çalışıyolardı fakat normal hali 667,acaba ramlar aşırı hızlandğı için mi bilgisayar açılmıyo,bu anakartla veya konuyla ilgili bilgisi olanlar bişeyler yazarsa çok sevinirim:)

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
öncelikle cpu modelini ramlerin markasını nein ne oldugunu yazarsan belki yardım edebiliriz;)

remlerin açılsada şişer haberin olsun..bnden sölemesi yapma...

neye dayanarak böle bir sey söledin merak ettim ramin acılması ne demek ramin şişmesi ne anlama gelio biraz daha acıklarmısın merakta bırakma lütfen bizi:D:D:D
nie yapmamasını sölüosun ki? insan bilmediği şeyden korkar:turned:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Sen önce bir şurayı oku. En azından ne yaptığını bil.:)
Daha sonra yine bir sıkıntı yaşarsan, yardımcı olacak birileri bulunacaktır.

trem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
o sayfaları ezberledim diyebilirim ama benim biostan olmadıkları için pek bi faydası yok neyse işlemci intel e2140,müthiş bişey deil ama overclockta default voltajla %100'ün üzerine çıkan bi işlemci ama yabancı sitelerde araştırdım ,bu anakartla overclock yapıcaksan raminin iyi olması lazım en az 1066 mhz olması lazım büyük bi ihtimal bundan dolayı açılmıyo.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ramlerin 1066mhz değil diye pc nin acılmaması söz konusu değildir 667mhz lik rami 820de kullanıosan muhtemelen ramlerin 820i kaldırmıyordur kaldırıoyasada voltaj az veriyosundur. önce daha düşük 700-750mhz civarlarında tut bi dene olmadı azcık voltajı arttır tekrar dene, şayet acılırsa stabilite testine sok gecerse daha yuksek degerleri denersin ancak yavas yavas artıra arttıra gidersen bir problem yasamazsın öle arkadasların dediği gibi yok işlemciyi yakarsın yok anakart patlar falan öle kolay şeyler değil baya ugrasmak lazım:D:D

bide cpu için +1.3v gercekten çok büyük ve tehlikeli bir rakam cpuya voltaj verirken +0.080 +0.1 +0.15 gbi değerler verilir biosun max +1.3v vermesi ztn bi sorun degil;)

benim suan kullandıgım sistemde def. degeri 1.276v cpu voltajı +0.1v ile i7 920 def@2.66 iken 3.8de stabil calısıyor

trem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
saol kardeşiim güzel anlatmışsın bende senin gibi düşünüyom ama ramlari sabitliyemiyom ,biostan 667 seçiyom ama durmuyo yerinde.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
by spd ile otomatik kendi arttırıodur ondan olabilr. durmuyo yerindeden kastettiğin sey nedir?