Asus Notebook Isınma Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cecil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar
Asus N61JQ model notebook kullanıyorum. Son 5 gündür karşılaştığım bir problem; işlemci yanıyor :crying: örneğin şu an sadece firefox açık olmasına rağmen işlemci (core i7 720QM) sıcaklığı 70 derece. Dün tivibu izlerken 85i gördüm. 5 gün öncesine kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Önerileriniz nelerdir, sizce teknik servisin yolunu tutmam gerekir mi?

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
fan cıkışları dolmuş olabilir. temizlemen gerek.
yada fan arıza yaptı.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bilgisayarın arkasını açmam garantiyi etkiler mi?

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
tabıkı etkiler.
garantıye gönder en iyis.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
15 gün de bilgisayarsız nasıl geçecekse :S

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yok arıza felan aynı notebook bendede var. Güç kısmından powergear hybridden minimum p. state i %0 a alırsan ısınma problemi olmaz. MAdem internet kullanıyorsun Güç ayarını quite office e getir o zaman ısınmaz. Diğer türlü işlemciyi hep 2.8 civarında çalıştırdığı için ısınma problemi olur.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
minimum p. state'den kastın ne anlamadım kardeş. Şu an için sadece interneti kullanıyorum çünkü iş yerindeyim, ancak normalde oyun oynuyorum ve bu problem yaratmaya başladı, ama teşekkür ederim ilgin için.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Pil simgesine sağ tıkla powergearhybrid e gel oradan herhangi bir güç planı seç orada maximum vede minimum işlemci durumları var minimumu %0 al maks da %100 de olsun problemin hallolur.

Kendine göre pil durumlarını düzenle fn+ boşluk tuşuyla pil durumlarını değiştirebilirsin.
İnternet kullanıyorsan Quiet office diğer durumda oyun durumunda high performace a al
High performance ı da %100 yaparsan min ve maks state leri oyunlarda kasma olmaz.
Isınma bendede oluyor fana elini yaklaştıramıyorsun oyun oynarken :=)

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkür ederim emre, denedim bakalım sonuç nasıl olacak

quadcore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ürn bendede war ısınma sorunu nasıl oluyor sizde bedne yük deyken ısınma derecesi şu şekilde ne yapmam gerekiyor degin herseyyi yaptım en son sonuc bu yani bu laptapın ısınması normalmi?
8057.jpg

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
O zaman bu makinelerde genel olarak bir ısınma problemimi var başka yerlerdede araştırın bence genel bir hata olabilir derim ben.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
ürn bendede war ısınma sorunu nasıl oluyor sizde bedne yük deyken ısınma derecesi şu şekilde ne yapmam gerekiyor degin herseyyi yaptım en son sonuc bu yani bu laptapın ısınması normalmi?
8057.jpg

Bu değerler Normal!

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Bende Dell Studio 1557 laptop kulllanıyorum. İşlemcim core i7 720QM. bi ara bendede aynı sorun vardı sevisi aradım gelip soğutucusunu değiştirdiler sorunum çözüldü. Bence garantisi varsa dokunma servisi ara.

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bilgisayarın arkasını açmam garantiyi etkiler mi?
hayır etkilemez yani sadece temizlik yapacan yer açabilirsin sorun olmaz

---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:36 ----------

gayet normal ısınırlar yani işlemciler 60 grafikler ise 75 kadar gayet normal ama eğer merak ediyorsan aç ve temizle

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Pil simgesine sağ tıkla powergearhybrid e gel oradan herhangi bir güç planı seç orada maximum vede minimum işlemci durumları var minimumu %0 al maks da %100 de olsun problemin hallolur.

Kendine göre pil durumlarını düzenle fn+ boşluk tuşuyla pil durumlarını değiştirebilirsin.
İnternet kullanıyorsan Quiet office diğer durumda oyun durumunda high performace a al
High performance ı da %100 yaparsan min ve maks state leri oyunlarda kasma olmaz.
Isınma bendede oluyor fana elini yaklaştıramıyorsun oyun oynarken :=)

Bu ayarları yapma programı varmı yoksa asusa ait bir özellikmi bu ?

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Uploaded with ImageShack.us

Buradada gördüğün gibi Durumlarını ayarlayabiliyorsun. Daha detaylı anlat isterim bir ara konu açarım :=)

quadcore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadşlar ürüne bazı arkdaşlar normal dio hatta oyunlardayken 7 saat içinde 92 gördüm bi arkdas baska forumda servis ona 100 den sonra normal deqilmiş zaten kapanırmıs ürünün garantiside war zaten bide fanlar ve petekler yeni temizlendi havalandırmalar acık adana gibi yerde yazın ne yapcam bu laptapla onu düşünemiyom :) dur zaten ürün ömür boyu garantili cok sevdigm abiden ürünü 1650 peşin paraya piyasa deger 2.100 tl aldım adam asus adana bölge müdürü oldgundan sorun yok yani cok şaslıym :):)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Laptop soğutucuları var. Stand şeklinde onlardan da kullanabilirsiniz :)

math1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar aynı laptopdan bendede var , oyun oynarken ısınma problemi çok fazla oluyor , burada bahsettiğinizden çok daha fazla , bazen kapanıyor laptop bu yuzden crysis 2 oynarken oyun başladıktan bir dk sonra kapanıyordu , soğutucu aldım laptop altı için olanlardan bu sefer yaklaşık bir saat kadar oynayabildim sonra tekrar kapandı, biraz detaylı inceledim , sıcaklığını ve hızını ölçecek programlar kullandım , oyun esnasında 2,3 dk içinde 100 dereceye çıkıyor işlemci ısısı, intelin belirlediği T[SUB]JUNCTION[/SUB] adı verilen bir değer var bu değere ulaşan işlemci ısınmayı durdurmak için performansını en aza indiriyor, bu model için bu değer 100 derece (intelin sitesinde model özelliklerinden görebilirsiniz) , oyunun başında 2100 mhz ye kadar çıkan işlemci 100 dereceyi gördükten sonra hızını 900 mhz ye düşürdü sıcaklık daha fazla artmadı 102,103 derece gibi oldu en fazla ama bu hızla nasıl bir performans elde edilebilir :) tabi bide bu sıcaklıkla yine kapacaktır pc.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bios ayarlarına girip bios sıfırla.sorun devam ederse bataryasını söküp kullanmayı dene genelde fanda problem yok ise batarya'nın yüksek elektrik akımı veya düşük elektrik akımından dolayı ısınma sorunu yaratır.işlemleri yaptıktan sonra sorun devam ederse bir kaç şey daha soracağım.ona göre seni yönlendiririm

math1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biosu sıfırladım , en güncel biosu kullanıyorum , bataryayı sökmüştüm bu ısınma durumundan dolayı zaten , tekrar denediğimde aynı sonuçlar oluştu.

tmcgarnett

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş internet kullanırken ve sonrasında bu problemi yaşıyor hmmm görev yöneticisiden işlemleri açın sol altta tüm kullancıı işlemlerini açın sonra cpu kullanma değerine tıklayın o size yüksekten düşüğe sıralar ve işlemciiyi en çok neyin kullandığına bakın eğer PİNG.exe ve scalhost gibi şeyler çıkarsa virüs vardır temizlemeye uğraşın baktınız olmuo oyun oynarken online deilse oyun internet bağlantınızı kesiniz sorun devam ederse ups kargoyu arayın ücretsiz olarak sizden alırlar asus servisine götürürler temizleyip gönderirler öyle 15 gün bekleme falan teknosa vatan vs ile gönderme yaşanır siz onları boşverin ups kargoyu arayın max 6-7 günde laptop elinizde olur...saygılar...

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Isinma problemi varsa ayriyetten notebook sogutucu almanizi tavsiye ederim. Dandiklerden almayin. Ise yariyor. 3 saat araliksiz cod oynamistim. Ablamin laptopuda cok isininca kendini kapatiyordu. Fan kullanmaya basladi. Hicbir sorun yok..

math1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopu mesajı yazdıktan 3,4 gün sonra asus servisine elden verdim ertesi gün fanı ve thermalleri değiştirip geri verdiler ,şimdi 75 derecenin üstüne çıkmıyor.

okatur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
power hybridi kurup söylenenleri yaptım hatta undan önce fanıda temizledim ama gene banaısın demedi şimdi derece 60 ile 68 arasında, daha kuvvetli bir fan taktırsam acaba çözüm olurmu bide termal macun koydursam 2 kere servise yollamıştım, yaptık deyip geri yolladılar, ama derece gine aynıydı garantiside bitti laptopun...

Kayi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bendede aynı sıkıntı var...pes2013 bile oynayamıyorum...maç ekranına gelene kadar ısı artıp kapanıyo...altta bi vidanın ağzı bozuldu açamıyorum makinenin fanını temizlik için..o vidayı cıkarmanın bi yolunu bilen arkadaşlar varsa söylesin sürekli 75 80 derecede makine...video izlerken 90 oluyo sıcaklık.bu arada bende de 2.5 yıllık n61jq var...