Asus N56VZ S4400D 16GB Notebook oyunda ısınma problemi

arcarc85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus N56VZ S4400D- 16GB ram-İ7-3630QM -nvidia gt 650m 128bt 4gb paylaşımsız. özellikleri bu olan bilgisayarı 1 hafta önce aldım. aşağıdaki ısı değerleri oyunda çok fazla geldi. bu normal mi? özellikle sniper gw 2 oynarken ki sıcaklık bilgisayara zarar verir mi ? fan alsam bu sorunu çözebilir miyim? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

normal kullanımda sıcaklık cpu:55 grafik işlemcisi gpu:43 hgst( ne olduğunu bilmiyorum) :36

Sniper Ghost Warrior oynarken sıcaklık cpu:70 grafik işlemcisi gpu:65 hgst :36

Sniper Ghost Warrior 2 oynarken sıcaklık cpu:85 grafik işlemcisi gpu:75 hgst :36

oyunları full ayarlarda oynuyorum ve SGW 2 oynarken çok ısınıyor. bu özellikteki bilgisayarda bu tarz oyunları oynarken bu kadar ısınması normal midir? bilgisayara zarar verir mi?

erdi erk-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende asus n56vz s4431h model laptop var ve aynı sorun bende de var. en yakın zamanda bi soğtucu almayı dşünüyorum. ama sizce bu kadar çok ısınması normal mi?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Değerler normal, onu baştan söyleyeyim. Bunun dışında eğer kafanızı çok sıkıyorsa bu rakamlar, şöyle yapın;

• "Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle" ye ulaşın
  • "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" var pencerenin sol alt kısmında, tıklayın
  • Açılan pencereden "İşlemci güç yönetimi" ni bulun açın, "En yüksek işlemci durumu" nu göreceksiniz
  • Pilde ve prize takılı diye iki seçenek halinde sıralanmış olan bu yüzdelik ayarlamaları kademe kademe test ederek aşağı çekin.
  • Bu yöntemle örneğin %100' den %90' a çektiğiniz işlemci maksimum performans sınırı sebebiyle, atıyorum 5 - 6 FPS kaybedersiniz oyunda. Fakat sıcaklık olarak 5-10 derece aşağı yönde oynatırsınız değerleri. İşlemciniz performans işlemcisi olduğu için, diğer i5 orta seviye ve i3 giriş seviyesi CPU' lara göre daha yüksek enerji tüketimi yapar. Buna bağlı olarak daha fazla ısınır, yaz aylarını da hesaba katınca sıcaklık haliyle yukarı yönde seyredecektir.
Varsayılan olarak Windows işlemciye sınır koymaz, %100 maksimum değer standarttır. Fakat oyun oynarken işlemcinin tam performans çalışması yersizdir. Yalnız buradan şu sonucu çıkarmayın "Madem gereği yok 5 - 6 FPS daha fazla almak için işlemciyi kasmaya ne gerek var, çekeyim %50 ye maksimum değeri makine rahatlar."

Elbette makine soğuyacaktır, burası doğru. Fakat yüzdesel anlamda gereğinden fazla aşağı çekerseniz bu değeri, ekran kartınızın performansına negatif yönde etki yaparsınız. Yapacağınız şey en başında söylediğim gibi hareket etmek, kademe kademe yüzdelik dilimi aşağı çekerek performans ve ısı anlamında tatminkar bir düzeye ulaşmaktır. Kolay gelsin,,,