Asus laptopa RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Anakarta entegre 4 GB RAM var, bir de boş slot var. Yükseltme için RAM önerisi yapabilir misiniz?
CPU-Z:
CPU-Z:
Ekli dosyalar
Son düzenleyen moderatör:
wmic memorychip get speed, manufacturer, capacity, partnumber
En mantıklısı bu gibi geliyor hocam: Link
Ben bakındım bulamadım ama siz 12 GB DDR4 3200MHz SO-DIMM bulabilirseniz daha ekonomik olacaktır ve entegre ile birlikte 16GB edecektir. Kolay gelsin, sorunuz olursa buradayız.
İkisi de memory anlamında köklü markalar, samsung al istersen ama satıcıdan yana tereddütün olursa adatayı hepsiburada nın direk kendisi satıyor. İkisinden de çok sorun yaşayacağını sanmam.Adata mı samsung mu peki samsung daha bilinir gibi geliyor ama
Bilgi için teşekkürler hocam, öyleyse dediğiniz gibi 8GB almak uyumluluk ve fiyat açısından daha garanti olacaktır.Ekli dosyayı görüntüle 190463
Laptop'un 16gb ram desteği sadece 8gb onboard ram'i olduğu konfigürasyonlarda var görünüyor.
Yani bu spesifik model maksimum 12gb destekliyor gibi görünmekte
ASUS X515 - Tech Specs|Laptops For Home|ASUS Global
Detailed specification of ASUS X515 Tech Specs,Color:Slate Gray|Transparent Silver、Color:Slate Gray|Transparent Silver|Peacock Blue、Operating System:Windows 11 Home - ASUS recommends Windows 11 Pro for business|Windows 10 Home - ASUS recommends Windows 10 Pro for business|Free Upgrade to Windows...www.asus.com
Ne demek.Bilgi için teşekkürler hocam, öyleyse dediğiniz gibi 8GB almak uyumluluk ve fiyat açısından daha garanti olacaktır.
Gerçekten saçma görünüyor, ama maliyeti düşürmek içindir muhtemelen. Maliyet için değilse sıkıntıNe demek.
Desteğini çok saçma yapmışlar. 4gb onboard model maksimum 12 destekliyor. 8gb onboard model alırsan ancak 16 destekliyor. Yani her bir ram kanalı için maksimum desteği 8gb yapmışlar. Çok kırpmışlar ya.
Ekli dosyayı görüntüle 190465
Sebebi aslında belli. Anakartlarda ram vb. kontrolleri yapan chipset chipini olabildiğince küçük üretmek istiyorlar ki tek wafer da daha çok chip üretebilsinler. Alanı küçültmek için kırpıyorsun işte. Memory controller kısmını kırpıyorsun. Pci express slot sayısını kırpıyorsun, usb controller kısmını kırpıyorsun vs. Kırpa kırpa chip'in alanını küçültüyorsun böylece tek wafer da daha çok chip üretiyorsun ve maliyetin azalıyor buda fiyata yansıyor. Ama kırpılacak şey var, kırpılmayacak şey var. Bu biraz saçma olmuşGerçekten saçma görünüyor, ama maliyeti düşürmek içindir muhtemelen. Maliyet için değilse sıkıntı
Tam olarak bu sebepten dolayı "Satıcıya güveniyorsan" yazdım çünkü bu tarz ürünleri cihazdan çıkma gönderdikleri oluyor bazı "uyanık" satıcıların.Hocam samsung ram yorumlarına baktım biraz da çoğunlukla cihazdan çıkma olduğunu söylüyorlar 2. el yani sıkıntı olur mu
Ram uyumluluğu garanti değil malesef iste, herseyi kitaba uygun seçsen bile. Iade et diger markayı deneyin derim. Bilgisayarcının elinde hiç yok muymuş şaşırdım hazır elindeyken taksaymış başka markayı.Selamlar ben önerdiğiniz adata ram i aldım bilgisayarcıya götürüp takmasını istedim kendim beceremem diye ram uymadı bilgisayara çalışmadı