Asus Laptop Hoparlörden Ses Gelmemesi

UfuktanM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özet biçimde sorunun oluşumunu anlatıyorum. Laptopu sadece kapağını kapattım sonra belli bir süre sonra kapağını açıp bilgisayardaki işime devam edecektim ancak her 10 saniyede 1, 2 saniyelik donmalar oluyordu ve youtube'da açık olan bir videoda da ses ''dııııııt'' gibi geliyordu o birkaç saniyelik donmalarda. Sonra bilgisayarı yeniden başlattım donma olmuyordu ancak bu sefer hem hoparlörden hem de kulaklıktan ses gelmiyordu. Bu sefer kapattım 10 saniye sonra tekrar açtım. Hoparlörden inanılmaz az ses geliyordu ancak kulaklıktan önceki gibi gayet yüksek yani normal şekilde ses geliyordu. Ancak hoparlörden 100'e getirdiğim halde zor duyulur hale geldi. Birçok şeyi denedim ancak hoparlörden gelen sesi bir türlü arttıramadım. Ancak dediğim gibi kulaklığı taktığımda eskisi gibi normal şekilde ses geliyor. Sadece hoparlörden inanılmaz az ses geliyor.

Son olarak yaptığım işlemler şöyle;
Genel Ses Sürücüsü hatası aldıktan sonra aygıt yöneticisinden ''Realtek ... Audio'' yu seçip güncelleme kısmından kendim High De. Audio seçtim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Artık o hatayı almıyorum ancak bu sefer de hoparlörden ses yükselip alçalmasına rağmen ses gelmiyor. Kulaklıktan ses normal şekilde geliyor.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    30 KB · Görüntüleme: 266
  • Ses hatası.PNG
    Ses hatası.PNG
    16.2 KB · Görüntüleme: 191