ASUS Laptop Başlatılıyordan Sonra Siyah Ekran !!!

mustafaoymak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim sorunum şudur windows başlatılıyor diyor sonra ekran ful siyah ses geliyor ne fare imleçi oluyor nede bi görüntü siyah sade ses var görüntü yok yani. Format atma cdsi var elimde atım kaç kere bana göre bu sorun ccc kaynaklı bu Amd sitesinden ccc kuruyorum sorun yok yeniden başlatıyorum hep aynı dert ccc kurmam lazım içinden bir ayar yapmak istiyorum yani güvenli moddada sıkıntı yok ordan açıyorum aygıt yöneticisinden bu görüntü bağdaştıçısını devre dışı bırakıyorum yeniden başlatıyorum sıkıntı yok sade ccc felan açılmıyor ama ccc açmam şart yanlış yüklendiğinide sanmıyor hepsi doğru kuruluyor amd sitesinden catlys ögesinden kuruyorum bi el atında yardım edin beyler.

Laptop Asus
Ekran kartı:Amd hd radeon 5000 series

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
sana durumu şöyle özetleyeyim. bu durumda ekran kartı chipsetinden kaynaklanıyorda olabilir. yanlış kurduğun bi driverdan'da kaynaklanıyor olabilir. aklıma takılan mevzuu şu sadece birde düşük çözünürlüklü vga modunda açmayı deneyebilir misin notebook'u ? aksi durumda farklı bir çözümle devam edelim

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Sorun ekran kartı driverlarından kaynaklanıyor olabilir. Usbnize slax kurup ondan açmayı deneyebilirsiniz.

PartyPancakes

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar! Bu konuyla ilgili çok şikayet var. Hatta bugün bu durumu bende yaşadım. Size nasıl çözdüğümü anlatayım.
Siyah ekran karşına geldikten sonra:
1-) CTRL+ALT+DELETE yapınız.
2-)Görev yöneticisini açtıktan sonra herhangi bir dosya seçiniz ve dosya konumunu açınız (çünkü dosya gezginine giriş ancak böyle mümkün).
3-)Masaüstü bölümüne geliniz ve denetim masasını seçiniz.(eğer masaüstünde denetim masası mevcut değilse, Bu bilgisayar bölümüne geliniz ve denetim masasını aratınız)
4-)Denetim masasını açtıktan sonra sistem ve güvenlik bölümüne giriyoruz.
5-)İşlem Merkezi bölümünü seçiyoruz.
6-)Kurtar bölümünü seçiyoruz.
7-)En son olarak ise 2. seçeneği yani 'sistem geri yüklemeyi aç' bölümüne tıklıyoruz
8-)Ardından bilgisayarınız size geri yükleme tarihi vericektir ama siz tarihi değiştirerek o zamandan bu zamana kadar yaptığınız tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz. Tarihi değiştirmek için 'Farklı bir geri yükleme noktası' kutucuğunu seçmeniz gerekecektir.

Geri yükleme süresi 10-15 dakikadır(Ben sadece 2 gün öncesini geri yükledim zaman uzadıkça geri yükleme süreside uzuyor olabilir.)

Evet arkadaşlar ben bu işlemi kendim denedim ve sonuç aldım denemenizi tavsiye ediyorum. Ben windows 8 kullanıyorum ama windows 7'de de yapacağınız işlem aynıdır

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhabalar! Bu konuyla ilgili çok şikayet var. Hatta bugün bu durumu bende yaşadım. Size nasıl çözdüğümü anlatayım.
Siyah ekran karşına geldikten sonra:
1-) CTRL+ALT+DELETE yapınız.
2-)Görev yöneticisini açtıktan sonra herhangi bir dosya seçiniz ve dosya konumunu açınız (çünkü dosya gezginine giriş ancak böyle mümkün).
3-)Masaüstü bölümüne geliniz ve denetim masasını seçiniz.(eğer masaüstünde denetim masası mevcut değilse, Bu bilgisayar bölümüne geliniz ve denetim masasını aratınız)
4-)Denetim masasını açtıktan sonra sistem ve güvenlik bölümüne giriyoruz.
5-)İşlem Merkezi bölümünü seçiyoruz.
6-)Kurtar bölümünü seçiyoruz.
7-)En son olarak ise 2. seçeneği yani 'sistem geri yüklemeyi aç' bölümüne tıklıyoruz
8-)Ardından bilgisayarınız size geri yükleme tarihi vericektir ama siz tarihi değiştirerek o zamandan bu zamana kadar yaptığınız tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz. Tarihi değiştirmek için 'Farklı bir geri yükleme noktası' kutucuğunu seçmeniz gerekecektir.

Geri yükleme süresi 10-15 dakikadır(Ben sadece 2 gün öncesini geri yükledim zaman uzadıkça geri yükleme süreside uzuyor olabilir.)

Evet arkadaşlar ben bu işlemi kendim denedim ve sonuç aldım denemenizi tavsiye ediyorum. Ben windows 8 kullanıyorum ama windows 7'de de yapacağınız işlem aynıdır

mustafaoymak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
apotampkin vga açtığımdada devam ediyor f8 yoluyla açtığımda başlatılıyorda hoşgeldiniz gelmeden ekran gidiyor siyah devam ediyor yani.
Sansar667 driver olaçağını sanmıyorum amd driver sitesinden indirdim elimle indirdim farketmedi sonuç aynı

PartyPancakes zaten ccc kaldırdığımda sıkıntı kalmıyor ama ccc açmam lazım dedimya yani geri yükleme yapıp ccc kurulu olmadığı zamana aldımmı sıkıntı kalmıyor önemli olan ccc siyah ekran gelmemesi

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
apotampkin vga açtığımdada devam ediyor f8 yoluyla açtığımda başlatılıyorda hoşgeldiniz gelmeden ekran gidiyor siyah devam ediyor yani.
Sansar667 driver olaçağını sanmıyorum amd driver sitesinden indirdim elimle indirdim farketmedi sonuç aynı

PartyPancakes zaten ccc kaldırdığımda sıkıntı kalmıyor ama ccc açmam lazım dedimya yani geri yükleme yapıp ccc kurulu olmadığı zamana aldımmı sıkıntı kalmıyor önemli olan ccc siyah ekran gelmemesi

hiç sevmem böyle teşhis koymayı ama biraz uzun olacak umarım okursun.

chipset bilgisayarın açılışında iki ekran kartınıda denetler iki ekran kartı denetleme merkezi chipsete (anakart chipseti, ekran değil) kendini denetledikten sonra denetleme sonuçlarını true veya false olarak ana kart chipsetine bildirir. büyük ihtimalle anakartın üzerinde iki adet ekran kartı var. biri intel diğeri ati olması gerekiyor. bazı modellerde ati kendine ait düşük özellikli ufak bir ekran kartıda koyabiliyor. açılışta düşük grafik kartın ile yani intel ile açılışı sağladıktan sonra ekran kartını aşabilecek durum oldğunda anakart chipseti diğer ekran kartını devreye sokar. seninkide böyle bir durum. harici ekran kartın bga işlemi istiyor olabilir.

ama bu çok kasap işi bir tespit olur. bence profesyonel bir servisten yardım almalısın. çünkü aldığın hatanın inan bana yüzlerce sebebi var. bunun sebebi harddisk bile olabilir. belki çok alakasız gelecek işlemci den bile kaynaklanıyor olabilir. dediğim gibi arıza havuzumuz geniş bir arıza tespit yapmak gerek.