Asus B450M PLUS Fan kontrolü ve kasanın sıcaklık değerleri

eneserdogan1

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Selamlar beyler. İlk önce sıcaklık değerlerine değinmek istiyorum. İşlemcim 3500X, stok soğutucu var. Anlık olarak boşta 67 derecede, anakartım Asus B450M PLUS boşta 41 derecede işlem görüyor. Kasam Corsair Carbide serisi. İşlemci boşta çalışan için fazla ısınmıyor mu ve bu anakartın kasada ki fanlara kontrolü var mıdır? Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ek olarak beyler BIOS'ta Fan Profile kısmında bir fan N/A görünüyor fakat kasaya baktığımda çalışmayan fan görmüyorum. İşlemci fanı olabilir mi acaba?

----------------------------------------------

Beyler mesele Core Performance Boost imiş. Kapatınca 59-60'a sabitlendi.

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hiç iyi değil. Ryzenlerin 3000 serileri epey ısınıyor. Bi örnek daha.
Boşta ,67 derece ,çok aşırı. Core performance boost u kapatırsan,işlemcinin performansını epey düşürürsün.O zaman niye 3500X aldın. Ryzen 2600 alsaydın,mesela.

Anakartın biosundan bi bak. İşlemci voltajı kaç.Bi de aida 64 veya HW monitör gibi bi programla,cpu fan devrini kontrol et.Dönmemesi çok zayıf bi ihtimal fakat yine de bi bak.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Screenshot_8.png

Screenshot_9.png

Baya Eski Bir Sisteme sahip olmama Ragmen ve Bir cok Fan Icınde olmasına Ragmen Max Rakamlar Yukarda zaten Havaların sıcaklıgı ve Ortamları varsayarsak Bu sekılde normal Tam yuk altında bile 38 den yukarı cıkmıyorum senınkı de normal Yanlız Fan ve Bios ınce ayarı yapmak gerekebılır bılmıyorsan Yardım alabılırsın bılmeden yapmak Anakartını kullanılmaz duruma getırebılır..

eneserdogan1

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Hiç iyi değil. Ryzenlerin 3000 serileri epey ısınıyor. Bi örnek daha.
Boşta ,67 derece ,çok aşırı. Core performance boost u kapatırsan,işlemcinin performansını epey düşürürsün.O zaman niye 3500X aldın. Ryzen 2600 alsaydın,mesela.

Anakartın biosundan bi bak. İşlemci voltajı kaç.Bi de aida 64 veya HW monitör gibi bi programla,cpu fan devrini kontrol et.Dönmemesi çok zayıf bi ihtimal fakat yine de bi bak.
CPU fanı çalışıyor dostum onda sıkıntı yok. Core Performance Boost meselesi yani işlemciyi yoran bir şey. Haklısın da bu sorunun Intel'de de hatta Intel'de 80'lere çıktığını söyleyen var. Yapacak bir şey yok. İşlemci voltajı 1.100'lerde gidip geliyor. Şu anlık internetim yok, geldiği anda tüm ayarları yapacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 110497
Ekli dosyayı görüntüle 110498

Baya Eski Bir Sisteme sahip olmama Ragmen ve Bir cok Fan Icınde olmasına Ragmen Max Rakamlar Yukarda zaten Havaların sıcaklıgı ve Ortamları varsayarsak Bu sekılde normal Tam yuk altında bile 38 den yukarı cıkmıyorum senınkı de normal Yanlız Fan ve Bios ınce ayarı yapmak gerekebılır bılmıyorsan Yardım alabılırsın bılmeden yapmak Anakartını kullanılmaz duruma getırebılır..
Valla Core Performance Boost dışında PBO'u da kapatmamı söylediler. Böylece 52-53 derece olabilirmiş fakat Asus BIOS'unda PBO'u bulamadım.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
core performance boost ,zaten tüm intel Ve AMD işlemcilerde yıllardır olan bi özellik.PBO ise AMD nin üzerine ilave ettiği bi tık daha üzeri. Bu özellikler olmadan işlemci hiç bi işe yaramaz.Yani ,çok düşük performans alırsın.İNTelde ,yeni nesil10.nesilde , ve diğer önceki nesilerinde bu orta seviye işlemcilerinde sıcaklık sorunu olmadı.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Valla Core Performance Boost dışında PBO'u da kapatmamı söylediler. Böylece 52-53 derece olabilirmiş fakat Asus BIOS'unda PBO'u bulamadım.

Su Bölüme bakarsan var, OVERDrive olarak geciyor..

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
PBO ,işlemcinin o anki güç ihtiyacına göre ,çekirdekleri bi miktar daha overclock yapan bi özellik. Core boost ise zaten olmazsa olmazı, işlemcinin.PBO ,zaten precision boost overdrive nin kısaltılmışı.

Demem o ki,onu kapat, bunu kapat diyenlere ,gitsinler düşük güçte bi işlemci alsınlar. Ben elimdeki işlemcinin boğazını sıkıp,onun gücünü kısıtladıktan sonra ,o işlemciyi hiç almam. Öyle kullanmak, zaten beni anormal derecede rahatsız eder.:)

Biraz voltajı düşürmeyi deneyin ve ilk fırsatta da ,bi soğutucu alın. Ryzenlerin default soğutucuları bu işlemcileri ,kesmiyor. Fazla abarttılar zamanında bu soğutucuları.