Asp.Net (Visual Basic) Include komutu yok mu ?

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Arkadaşlar delireceğim bu asp.net teki include olayı yüzünden. Php mi asp mi derlerdi, tartışırlardı artık kesinlikle eminim php nin web konusunda üstün olduğundan. Sonuç olarak tamam asp de windows programı dahi yapabiliyorsun, web dede çok üstün sayfalar yapabiliyorsundur ancak php de 2 satırda yaptığım herşeyi asp.net te paragraflarla yapar olduk :)

<?php
include("sayfa.php");
?>

bunun kadar basit bir komut yok mudur asp.net te veya visiual basic te ? Ascx sayfalar kullanacaksınız diyor çoğu yerde ancak onun içinde satırlarca şey yazmak gerekiyor, yok runat server yok response :)

Biri açıklasın 1 haftadır ugrasıyorum gerçekten..

Asp.net 3.5 ve visual studio 2008 kullanıyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler...

istanbultelekom

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hocam ben "c#" cıyım vb bilemem ama c# nasıl oldunu yazım belki vb dede aynıdır :)

using System;
using System.Configuration;
using System.Data;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Web.Security;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.HtmlControls;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
using System.Xml.Linq;

public partial class _Default : System.Web.UI.Page
{
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
Server.Execute("Default2.aspx"); // Başka bir Default2.aspx sayfamızı Default.aspx gibi gösterdik :)
}
}

xanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ascx icin sayfalarca veri yazmana gerek yok, sonuc itibari ile include edecegin sayfaya ait kodlari zaten yazacaksin, ote yandan en kisa, en ufak anlatimi ile ascx sayfani olustur, Default.aspx sayfan icinde bir div olustur, tut bu ascx sayfasini, surukle bu div'in icine, iste yapmak istedigin sey.

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Çok ilginç ya :D İşte Phpnin üstünlüğü :P Bende bu yüzden phpciyim aspde bi mail göndermede bir sürü satır ike php de tek satır :)

Reaksiyon puanı
189
include yapacağın sayfanın load event'ına aşağıdaki kodu yazman yeterli olur...

Server.Execute(
"deneme.aspx")

ben de php'ciyim ama ASP.Net de sanıldığı kadar aciz bir dil değil. aksine aşırı kuvvetli bir dil. ama gel gör ki php + mysql ikilisi her zaman daha hızlı çalışıyo :D

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Çok ilginç ya :D İşte Phpnin üstünlüğü :P Bende bu yüzden phpciyim aspde bi mail göndermede bir sürü satır ike php de tek satır :)

sorma ya vallahi öyle.. Php'nin ne kadar kıymetli bir dil olduğunu anladım Asp.net sayesinde, c# başlamak istiyorum php den sonra kısmetse umarım vb.net e benzemiyordur, dua ediyorum :turned:

Asp.net (vb.net) ile uğraşıyorda bi tanıdık ona yardımcı olmak için soruyorum...

Bir soru daha sormak istiyorum php den örnek vereceğim cunku php ciyim, daha dogrusu bi php bilirim :)

Şimdi biz php de include yaparken bir sayfayı mesela ürünler.php yi include edeceksem diyelim

index.php?Git=urunler yapardım

$Git = $_GET['Git'];

switch ($Git) {
case "urunler" :
include("urunler.php");
break;
}

yapardım. Php kodunda yanlış olabilir 1-2 ay ugrastım php ile sonra vize, final fln derken ara verdim, haftaya finallerden sonra kısmetse devam :D

Anlatabildim sanırım derdimi. Asp.net (vb.net) ile bunu nasıl yapacağım ?

Bu arada server.execute denedim ama mesela a = server.execute gibi tanım veremiyorum, yani server.execute ile yapabilmem mumkun değil sanırım bu işlemi.

Yukarıda arkadaşın verdiği gibi sürükle-bırak işlemi güzel, onla yapabiliyorsam oda olur :)