ASP.Net derleme sorunu

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kariyer video daki videolar ile asp.net i öğrenme yoluna girdim.fakat ikinci videonun sonunda derleme hatası verdi access provider ve fckeditor yukledim.web config değiştirildi ve şu hatayı veriyor.
-------------------------------
'/mevzuatbankasi' Uygulamasında Sunucu Hatası.

Derleme Hatası

Açıklama: Bu isteği yerine getirmek için gereken kaynak derlenirken bir hata oluştu. Lütfen aşağıdaki özel hata ayrıntılarını gözden geçirin ve kaynak kodunuzda gereken değişiklikleri yapın.

Derleyici Hata İletisi: CS0234: 'Linq' tür veya ad alanı adı 'System' ad alanında yok (bir derleme başvurunuz mu eksik?)

Kaynak Hatası:

Satır 1: using System;
Satır 2: using System.Collections.Generic;
Satır 3: using System.Linq;
Satır 4: using System.Web;
Satır 5: using System.Web.UI;

Kaynak Dosya: c:\Users\user\Documents\Visual Studio 2008\WebSites\mevzuatbankasi\Default.aspx.cs Satır: 3
-----------------
büyük ihtimal web config ile ilgili sorun ama napmam gerekli bilmiyorum.orada verilen webconfig ile değiştirmem söyleniyor yaptım fakat derlemiyor.lütfenn yardım bu hata için arkadaşlar

macit

Asistan
Reaksiyon puanı
0
using System.Linq;

satırını sil tekrar dene arkadaşım...

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya ozaman çalışttı denedeim ben onu dostum daa.bu kez de fckeditor ü görüyo fakat resim eklemeye girince bu kez yine hata veriyor "The server didn't reply with a proper XML data.." şeklinde hata bu.yani silsemde bunla karsılsaıyorum resim eklemey denediğimde fckeditor de.frmwork 3,5sp1 bile yuklu

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kullandığın fck editör linq sınıfına ihtiyaç duyuyor. projende linq ile ilgili kütüphanelerin register edildiğinden emin misin?

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kullandığın fck editör linq sınıfına ihtiyaç duyuyor. projende linq ile ilgili kütüphanelerin register edildiğinden emin misin?

bilmiyorumkı videoda anlatılanları harfıyen yaptım.fakat sorun cıktı.bundan emın olmak için ne yapmalıyım;)

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bilmiyorumkı videoda anlatılanları harfıyen yaptım.fakat sorun cıktı.bundan emın olmak için ne yapmalıyım;)

linq ya yabancıyım ama c# kod kısmına bakınca linq namespace i eklenmiş ve bu namespace e göre linq kütüphanesine ihtiyacın var...

macit

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linq sınıfına falan ihtiyaç duymuyor çünkü ben asp.net 2.0 da çalıştım fck editörle onda linq yok linq net framework 3.0la geldi... arkadaşım resim upload olayın serverdeki izinlerle alakalı olabilir yada dosyalarda birkaç ayar yapman gerekiyor onları yapmamışındır...

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linq sınıfına falan ihtiyaç duymuyor çünkü ben asp.net 2.0 da çalıştım fck editörle onda linq yok linq net framework 3.0la geldi... arkadaşım resim upload olayın serverdeki izinlerle alakalı olabilir yada dosyalarda birkaç ayar yapman gerekiyor onları yapmamışındır...

Biraz yardım edersen cok sevinirim.lütfen yardım?

mrcoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşım Hatanın Muhtemel Sorunu Şöyledir ;

Sen Siteni oluştururken

1 - .NetFramework olarak 3.0 yada 3.5 gibi bir seçim yapmışsındır. Sonra web.config dosyanda bir değişiklik yaparak 2.0 mimarisinde çalıştırmayı denemiş olabilirsin.

2 - Ya da tam tersi uygulamayı .Net Framework 2.0 ile oluşturmuşsundur ancak kodları okuduğun yada örnek aldığın sayfadaki gibi using linq eklemişsindir.

Son olarak yukarıdaki ne kadar açıklayıcı oldu bilemiyorum ancak sorunun kaynağı şöyleki

1 - FCK Editörü tamamen uygulamandan kaldır.
2 - web.config dosyanda "senin" yaptığın düzenlemeleri ayrı bir yere not al.
3 - Sonra projene yeni bir webform ekle ve onun cs dosyasına bak
4 - Ordaki using lere bak içlerinde Linq varsa siten 3.0 veya üzerinde seçilmiştir, Linq yoksa 2.0 veya daha az bir sürüm seçilmiştir.
5 - Şimdi sürümünün ne olduğunu anladığına göre projene web.config dosyası ekle tekrardan ve fckeditör hariç diğer işlemlerin için gereken değerleri tekrar düzenle.
6 - Uygulamana FCKeditör Dll ini tekrar import et import ettikten sonra web.config dosyana FCK editör değerleri girilmişmi diye bir kontrol et.
7 - Sayfaya FCK editörü tekrar ekle ve sonuçları gözlemle.

Şayet yine çalışmazsa burdan son durumu yaz ona göre cevap verelim. Ancak çalışmayacağını sanmıyorum.

ÖNEMLİ UYARI : Projen sadece FCKEditör için yaratılmışsa ve öğrenmek amacındaysan direk yeni bir proje oluştur ve 6. adımdan işe başla. Yada projen başka bir proje sadece içinde bir yerlere FCK editör koymak istiyorsan Web.config dosyanı uygulama kök dizininden bir kopyasını al başka bir yere koy ve orda kendi oluşturduğun değerleri yeni oluşturduğun web.config e gir. YEDEK ALMAN ÖNEMLİ !

Hürmetler
Volkan