ASP.Net de site yapmak

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ASp.Net de site yapmak isttiyorum .hiç yapmadım daha önce ama visual basic.net ve dev c++ kullandım sanrım yeterli değil ama c# da öğrenmek istiyorum.ASP.net site yapmak için hangi yolları uygulamam gerekli.yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa mail adresimi verip oradan yardımcı olabilirler.photoshopla tema yapıp orada kullanmak istiyorum.Gerçekten yardımcı olursanız cok saolun şimdiden..

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
visual studio 2008 kur onda rahat c# kullanarak sıte yapabılırsın bazı dokumanlar var google de fılan var yada bana ulas yardımcı olurum ıstersen ozel mesaj da msn verebılırsın

Reaksiyon puanı
189
normal program yazmaktan farkı yok. eğer c# veya visual basic biliyorsan zorluk çekmezsin gayet kolaydır ASP.NET ile site yapmak...

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler arkadaşlar zaten vb biliyorum.ben php.nuke ile siteler yaptım yapıyorum da ama kendim üretmek istiyorum herşeyi.Php nuke bilirsiniz belki modül sistemi .ben tamamıyle kendim yapmak istiyorum anlıcanız.

mckenzie

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Localhostta Dreamweaver yada Notepad' la Başla İnternette Bir Sürü Döküman var Ayrıca Görsel Eğitim Setleri var Onlardanda İzleyebilirsin Çok Faydalı Oluyor..

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Localhostta Dreamweaver yada Notepad' la Başla İnternette Bir Sürü Döküman var Ayrıca Görsel Eğitim Setleri var Onlardanda İzleyebilirsin Çok Faydalı Oluyor..

dreamweaver da kullandım seneler önce şimdi bunları kullanmama gerek yok diye düşünüyorum.amacım asp.neti öğrenip birşeyler ortya cıkarmak .yoksa html de dreamweaver veya dedğin gibi en amatörü olan notepad i kullanmak için iyi bir hayal gücünün yanına html bilgilerini de ekleyip ortaya birşeyler cıkarabılırm.Ben asp.net öğrenip yawas yawas onlıne tıcaret sıstemını orenmek istiyorum.mesela onlıne kontur siteleri var .bunlar da cok iyi kazanç sağlanıyor.daha gecen sene benim bir cep telefoncu arkadaşım 6 bintl ye satın aldı siteyi..:mrgreen:

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu c# ın zorluk derecesi nedir arkadaslar.Vb gibi mi?kolay örenebilrmiyim acaba

Reaksiyon puanı
189
c# çok kolaydır. visual basic syntaxına çok benzer küçük farklar vardır ve visual basic'e göre daha keyifli bir dildir...

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saolun arkadaşlar yardım için.

benim bir sorunum var suan.photoshopla web teması yaptm.bunu slıce lar ile bölüp html olarak kaydettım.daha sonra tema ASP.Net de kullanmak için yeni bir website actım.orda add existing item den html i actım.fakat image içindekileri nasıl oraya yukleyebılırm.Yani devamında temayı kullanabilmem için neyapmalıyım?

mrcoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Değerli alıntıdaki arkadaşım senin söz ettiğin Asp 3.0 için bir pratik olabilir. Asp.Net i "ÖĞRENMEK" notepad gibi programCIKlarda "İŞKENCE" haline gelir.

Visual Studio Express Edition
yada
Visual Studio 2008

İndir ve gidip bir kitapçıdan Bir C# kitabı birde Asp.Net 2.0 yada üzerini anlatan 2 kitap al emin ol çok rahat ilerlersin.

Bir arkadaşım kolay demiş evet kolay ama C# ve asp.net içine daldıkça derinleşen okyanuslardır "Kitaplar Vurgun Yememen İçin Gereklidir"

Hürmetler
Volkan

mrcoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c# çok kolaydır. visual basic syntaxına çok benzer küçük farklar vardır ve visual basic'e göre daha keyifli bir dildir...

Değerli arkadaşım kusura bakma ama yuh yani nasıl C# ile VB birbirlerine benzer sözdiziminde olabilir :)

C : C++ : C# : Java bir ailedir ve bu diller birbirine benzer ancak başka hiçbir dil bu aileye benzemez.

Bilmeyen arkadaşlar için küçük bir dipnot

C : Yapısal Programlama Dili (Dede)
C ++ : Nesne Yönelimli Programlamanın Başarılı Olarak Kullanıldığı İlk Dil (Baba)
Java : C++ Örnek alınarak inşa edilmiş Nesne Yönelimli Platformdan Bağımsız Dil ( Kuzen )
C# : C ve C++ Mimarisinin en muhteşem yanlarının bir araye getirildiği dil. (Oğul )

Java ve C# Kuzendir. C++ Her İkisinin Atası C ise C++ ın Atasıdır.

Sonuç Olarak VB yada VB.net ile Bu ailedeki dillerin Söz dizimi asla birbirine benzemezler.

Hürmetler
Volkan

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saolun arkadaslar zaten visual studio kullanıyorum...

Reaksiyon puanı
189
@mrcoder dostum istersen vb.net ile c# kodlarını karşılaştır. genel kullanım ve söz dizminin birbirine ne kadar yakın olduğunu göreceksin. tüm yapı aynı değil elbette. sadece sözdizimi çok benzer biçimde.

zaten c# hakkında bir araştırma yaparsan altyapısında java, c++ ve Iron Python'ı esas aldığını syntax yapısında da VB.Net'in kolaylığının bulunduğunu göreceksin.

c# biraz toplama bir dil gibi ama diğerlerinde çok güçlü...

biltekesra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tebrikler arkadaşım sana iyi çalışmalar ben asp.nette daha yeniyim biz okulda görüyoruz.site yapmaya başlayacağız:)
idcelik ' e bu mesajım:)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ASP siteleri yoğunluğu genelde kaldıramıyor. Özellikle devlet siteleri. Sorumlusu Windows sunucuları mı?

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
tasarım ksımını dreamviewer da kodlama kısmını vs'de yapabilirsin.

ASP siteleri yoğunluğu genelde kaldıramıyor. Özellikle devlet siteleri. Sorumlusu Windows sunucuları mı?
windows sunucuları ve framework. suçlu bu ikisi.

Reaksiyon puanı
189
microsoft'u bazen anlamıyorum. sadece windows'da çalışacaksa neden framework yazarlar ki. madem framework yazıyosunuz multi-platform yapın.

sırf her yerde çalışabildiği ve her şeyi açık kaynak olarak bulunabildiği için bile PHP kullanılır ki kullanıyorum da tavsiye de ederim...