Aşkın Gözyaşları / Tebrizli Şems

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems Hz. Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah’a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır. Baş derviş engeller. Bırakın son nefesini versin. Sonra da en yakın bir kuyuya atın. Kıyafetine sarıp atın. Avluyu yıkayın. Sabah ile yola çıkarız. Şems hala son nefesini vermemiştir Sille taşının üzerindeki başını hafifçe göğe kaldırır ve : “Allah ne güzel sevgilidir. Rabbim sana aşığım. Ve bu canı sana hediye ediyorum.” Mevlana içeri girer, mendili koklar eli titreyerek açar. İçinden san kağıda yazılmış bir not çıkar: “Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim. Gör ki aşk için ölmek ne demekmiş.” Mevlana olduğu yere düşüp bayılmıştır. Geceden sonra doğan ve kalplerin çöllerini cennetlere çeviren bir gözyaşı bu. Çoraklaşmış ve çöle dönmüş kalpler; açın sadrınızı! Aşkın gözyaşları, serin serin, sağanak sağanak, üzerimize damlıyor; bakın gökyüzüne, nasılda aşk yağıyor...

Sinan Yağmur

KARATAY AKADEMİ YAYINLARI

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
alalı 6 ay oldu daha okuyamadım.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ben de dün aldım, tavsiye için hemen konusunu açtım. :)

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bizim evde var. Herkes ağlayarak okudu o yüzden okumadım :D

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Yazdım kenara okunacaklar listemde .
Teşekkürler

temppp

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben kitabı bitirdim. Kitap çok güzel. Ayrıca 2.serisinide bitirdim. İkisi de çok güzel. Şiddetle tavsiye ederim. Bazı yerleri o kadar duygu yüklü ki... :(

RqcTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
'Elif Şafak - Aşk'ın yerini tutamayacak seviyede olsa da okunabilir.

EmremYunus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tennure ve Ateş İsimli kitabında yazarıdır elimde mevcut olan Tennure ve Ateş elif şafak tarzında olmasada Mevlana ve Ahalisi için çok sığ bir kitap...son dönemde malum mevlana ve şems hazretleri üzerinden ciddi ilgi gördüler ama maalesef genede magazinel furyaya kurban gittiler...Hakiki Vechesiyle Mevlana ve Mesnevi adı altında ve Ömer Tuğrul İnançer hocanın akademik yayınlarını okumanızı bunların yerine tavsiye ederim...tabi bu şu demek değildir;bu kitaplar yani sinan yağmur,elif şafak vb. lerininki tamamen hayal yada magazinel vardır elbet doğrulukları da ancak işin esası yok meselede bu zaten,saygılar;)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Aşk'ın GözyaşLarı.İki kitabınıda aLdım,daha okumaya başLamadım : (

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kendisi lise öğretmenimdir. kitabın 3.süde yolda . bazı bölümleri bilgisayarda yazdım. ama okumadım kitapları elimde imzalı olarak mevcut =)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kitabı dün aldım. en kısa zamanda bitiricem.

ibrhma

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim okuyun çok harika kitap...

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
İkisi de çok güzeldi... 3.sünün yolunu gözlüyoruz...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ben hala bitiremedim. Zaten bitince takrar okuyacağım, derin manalı söyleşiler mevcut, bir kerede sindirilmiyor :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Dün gece yoğun çabalarım sonucu kitabı bitirdim. Tavsiye ederim. Daha uzun olsada okusam diyordum, anlatılmamış, açığa çıkmamış çok nokta var. Bir de Kimya Hatun çıktı seriye ilave olarak.