Askerlik ve Açıköğretim Hakkında Yardım?

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar durumumu şöyle özetleyeyim. AÖF 3.Sınıf İşletme okuyorum, bugün sonuçlar açıklanmış, maalesef 4 dersten kalmışım, pekte bi beklentim yoktu zaten. Şubat ayında askerlik için başvurmuştum, muayene falan oldum Ağustos ayının sonunda kısmet olursa askere gideceğim(şubedeki memur öyle söyledi), bari askerlik aradan çıksın dedim, okuldan fayda yok diye. Soruma gelecek olursak Eylül ayındaki bütünleme sınavlarına Askerde'yken girebilirmiyim? Aranızda şube'ye gidip sorabilirsin diyenler olabilir, askerlik şubesi olan ilçeye 40 km uzaklıkteyım bu saatte'de kapalıdır zaten, merakımı bari gidereyim, şimdiden teşekkürler...

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bildiğim kadarı ile girebiliyorsunuz henüz askere gitmiş değilim ama şu an takım liderim olan kişi 2 okul bitirdi askerdeyken :)

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
cevabınız için teşekkürler, daha ayrıntılı bi cevap olsa içim rahatlayacak aslında..
bildiğim kadarı ile girebiliyorsunuz henüz askere gitmiş değilim ama şu an takım liderim olan kişi 2 okul bitirdi askerdeyken :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Girebiliyorsun, hatta 4. sınıf olsaydın mezun olduğun an uzun dönem askerliğin kısa döneme çevrilirdi, eğer kısa dönemi tamamlamışsan hemen terhis edilirdin, tamamlamamışsan tamamladıktan sonra terhis edilirdin uzun dönem askerlik yapmazdın.

Gerçi bu senin için şimdi de geçerli, eğer askerdeyken derslerine çalışabilirsen, ve bu bütünlemede 4'e geçersen Haziran ayında da mezun olursan, Temmuz'da notlar açıklandığında askerliğin biter...

Yani askere gideceksen bu ihtimali düşün, bütünlemede mutlaka 4. sınıfa geçmeye ve gelecek dönem de mezun olmaya bak.