Askerlik hakkında

seftali80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
2 saat önce çevirmede yoklama kaçağı olduğumu öğrendim bundan tam 1 ay önce 19 yaşımı doldurdum askerlik şubesine basvurmami istediler tutanak tuttular şubeye başvurunca ne zaman muayene isterler ne zaman askere çağırırlar bilgisi olan abilerim yardım.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
2 saat önce çevirmede yoklama kaçağı olduğumu öğrendim bundan tam 1 ay önce 19 yaşımı doldurdum askerlik şubesine basvurmami istediler tutanak tuttular şubeye başvurunca ne zaman muayene isterler ne zaman askere çağırırlar bilgisi olan abilerim yardım.
Başvuru yapıldıktan sonra 3 gün içinde muaneye gitmek zorundasın
2 6 ay içinde de götürürler

İstersen 3 yıl tescil hakkın var

seftali80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Başvuru yapıldıktan sonra 3 gün içinde muaneye gitmek zorundasın
2 6 ay içinde de götürürler

İstersen 3 yıl tescil hakkın var
Ama 20 yaşımı doldurmadan götürme şansları yok diye biliyorum daha 20 dolmadı

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
E-Devlet üzerinden askerlik ile ilgili her türlü bilgiye ulaşılabiliyor artık. Ordan bilgilerini kontrol et.
Yaş olarak 20 den gün almışındır veya büyük ihtimal liseyi yarıda bıraktın ? Yoksa lise bitse bile 2 yıl otomatik tecilli oluyor askerlik üniversiteye gitmesende. Eğer askere gitme gibi bir düşüncen yoksa açıktan liseye yazıl. Eğer lise bittiyse açıktan açıköğretime yazıl askerliği tecil ettirmek için.

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,897
Şubeye gittiğin zaman, eğer tecil ettirmezsen, başvuru sonrası ilk celp döneminde alırlar. Bu yüzden eğer hemen gitmek istemiyor isen, şubeye tecil döneminden hemen sonra git, süre kazanmış olursun.

seftali80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Şubeye gittiğin zaman, eğer tecil ettirmezsen, başvuru sonrası ilk celp döneminde alırlar. Bu yüzden eğer hemen gitmek istemiyor isen, şubeye tecil döneminden hemen sonra git, süre kazanmış olursun.
Şubeye gittin Burda işin yok dedi kağıt verdi e devlet üzerinden bu talimatları yap dedi asal yoklama başvurusu yaptım sağlık ocağı kaldı Bi tek aile hekimim. 1 hafta olmadığı için 1 hafta sonra yapabilicem kağıtta bu işlemlerden sonra Askeri şubeye gitmeye gerek yoktur yazıyor erken gitmek istersem başvuru yapabilirim. Bundan sonra çevirmede Bi sorun olurmu?