Askerliği tecil ettirdiğimizde aöf önlisans üniversite okuyabilir miyim?

Ziya kara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba askerliği meslek lisesi mezunum diye tecil ettirdimi aöf yani açık öğretimden önlisans üniversite kazanırsam okuyabilir miyim yoksa tecilim var diye aöf kayıt yaptıramam mı önlisans okuyamam mı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler benim için çok önemli.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ama tecilimi iptal etmek zorunda kalıcam değilmi?
Hayır tecilinde bir şey olmayacak. Aöf ön lisansa kayıt olacağın zaman sana soracaklar tecili var mı diye, sende elindeki tecil evrağını gösterirsin şu tarihe kadar tecilliyim diye, ona göre işlem yapacaklar. Tecilin bozulmaz, tecilliyken okumaya devam edersin.

Ziya kara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır tecilinde bir şey olmayacak. Aöf ön lisansa kayıt olacağın zaman sana soracaklar tecili var mı diye, sende elindeki tecil evrağını gösterirsin şu tarihe kadar tecilliyim diye, ona göre işlem yapacaklar. Tecilin bozulmaz, tecilliyken okumaya devam edersin.
Ama benim tecilime kadar yine askere gitmeyeceğim değilmi yoksa önlisansa geçtiğim için tecil süresi değişir mi yani öğrenci tecil olarak mı geçecek yani iptal olmadan.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,727
Sana geçen açtığın diğer konuda bilgi vermiştim. Kayıt yapınca tecili iptal ettireceksin. Öğrenci olduğun sürece askerliğin ertelenecek mezun olduğunda ise önlisans durumunun izin verdiği sürece yeniden tecil yapacaksın.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Sana geçen açtığın diğer konuda bilgi vermiştim. Kayıt yapınca tecili iptal ettireceksin. Öğrenci olduğun sürece askerliğin ertelenecek mezun olduğunda ise önlisans durumunun izin verdiği sürece yeniden tecil yapacaksın.
Tecili neden iptal edecek? Yok öyle bir uygulama. Öğrenci kendi isteği ve tecil hakkı ile tecilini yapıp tecil iptal etmeden öğrencilik hayatına devam edebilir. Boşu boşuna çocuğun tecilini yaktırıp silah altına aldırma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama benim tecilime kadar yine askere gitmeyeceğim değilmi yoksa önlisansa geçtiğim için tecil süresi değişir mi yani öğrenci tecil olarak mı geçecek yani iptal olmadan.
Sen sakın tecilini iptal ettirme. Kimseyi dinleme, herkesin var bir klavyesi. Git askerlik şubeni ara nüfus cüzdanında yazan kütük dediğimiz yerin askerlik şubesini ara durumu anlat, kendim tecil yaptırdım şimdi tecilim varken ön lisans aöf okuyacağım bir mani olur mu diye sor ve hiçbir mani olmadığını öğren. Boşu boşuna tecilini iptal edip kendini ve hayatını plansız bir şekle sokma.

Ziya kara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tecili neden iptal edecek? Yok öyle bir uygulama. Öğrenci kendi isteği ve tecil hakkı ile tecilini yapıp tecil iptal etmeden öğrencilik hayatına devam edebilir. Boşu boşuna çocuğun tecilini yaktırıp silah altına aldırma.

Sen sakın tecilini iptal ettirme. Kimseyi dinleme, herkesin var bir klavyesi. Git askerlik şubeni ara nüfus cüzdanında yazan kütük dediğimiz yerin askerlik şubesini ara durumu anlat, kendim tecil yaptırdım şimdi tecilim varken ön lisans aöf okuyacağım bir mani olur mu diye sor ve hiçbir mani olmadığını öğren. Boşu boşuna tecilini iptal edip kendini ve hayatını plansız bir şekle sokma.
Yani tecilim varken aöf önlisans okurum değilmi hocam tecili iptal etmeme gerek yok kusura bakmayın çok soru sordum (:

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Yani tecilim varken aöf önlisans okurum değilmi hocam tecili iptal etmeme gerek yok kusura bakmayın çok soru sordum :)
Yahu okursun. Bir sakıncası yok. Tecilini iptal etme, iptal edersen tekrar vazgeçtim tecil yapayım diyemezsin hakkın yanar. Dediğim gibi kendini tecil ettirip aöf okuyan tanıdıklarım oldu. Bir sorun yaşanmadı. Aöf bürosunu ara sor kardeşim, burada her yazılana güvenme öyle, sonra başın yanar. Ben seni yönlendiriyorum, aöf yü ara sor zor değil. Ben askerliğimi tecil ettirdim şu tarihe kadar aöfye kayıt olacağım sorun olur mu diye sor bu kadar basit.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,727

@Lazzz askerlik yaptın mı sen ?

Tecil iptali dediğim şu oluyor tecili iptal ettirmiyorsun tecil hakkını kaybetmemiş oluyorsun öğrenci olduğunu ispatlayan bir belge teslim ediyorsun ki tecil hakkın yanmasın diye. Bu şekilde olduğunda üniversite bitene kadar tecil hakkın aynen kalıyor mezun olduğunda 2 yıl tecil tekrardan yapabiliyorsun. Bazı üniversiteler bunu sistemden hallederek tecil hakkını ötelerken bazılarında ise dediğim gibi şubeye öğrenci belgesi teslim edilmesi gerekebiliyor.

Aöf'e gitti tecil süresi içinde bitiremedi diyelim askerliğe çağrılacak okul bitmeden. Bizde askerlik yolundan geçtik bildiğimiz için yönlendiriyoruz arkadaşı. Önceki konuda da dediğim gibi askerlik şubesine git konuş. Eskiden aöfte okuyunca tecil hakkı olmuyordu çünkü devamlılık zorunluluğu olmadığı için ama artık yeni askerlik kanunu ile aöf okuyanlarda okuduğu süre ve mezuniyetten sonra tecil hakkına sahipler.

Ziya kara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Lazzz askerlik yaptın mı sen ?

Tecil iptali dediğim şu oluyor tecili iptal ettirmiyorsun tecil hakkını kaybetmemiş oluyorsun öğrenci olduğunu ispatlayan bir belge teslim ediyorsun ki tecil hakkın yanmasın diye. Bu şekilde olduğunda üniversite bitene kadar tecil hakkın aynen kalıyor mezun olduğunda 2 yıl tecil tekrardan yapabiliyorsun. Bazı üniversiteler bunu sistemden hallederek tecil hakkını ötelerken bazılarında ise dediğim gibi şubeye öğrenci belgesi teslim edilmesi gerekebiliyor.

Aöf'e gitti tecil süresi içinde bitiremedi diyelim askerliğe çağrılacak okul bitmeden. Bizde askerlik yolundan geçtik bildiğimiz için yönlendiriyoruz arkadaşı. Önceki konuda da dediğim gibi askerlik şubesine git konuş. Eskiden aöfte okuyunca tecil hakkı olmuyordu çünkü devamlılık zorunluluğu olmadığı için ama artık yeni askerlik kanunu ile aöf okuyanlarda okuduğu süre ve mezuniyetten sonra tecil hakkına sahipler.
Yani hocam tecilliyken aöf okumaya başladımı öğrenci tecil olarak mı oluyor yani?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Bu dediğin sadece lise sonrasında tecil hakkını kullanmamış kişiler için geçerlidir. Lise sondasında tecil etmiş ve sonrasında tecil iptali isterse tecil edemez ve sistem üzerinde öğrencilik gözükmezse yoklama kaçağı sayılır. 3 gün de askere gönderilmesi bile söz konusuydu. Yukarıda bahsettiğim gibi tecil iptaline gerek yoktur, tecil iptal demek askerlik tecilini yani bozmak yani askere gideceğim yoklamaya gireceğim manasına gelir. Şubeye gidip sorabilirsin.

yukarıda açık açık 4-5 defa yazdığım gibi. Tecil bozulmasına gerek yok, tecili bozup boşuna riske girmesine de gerek yok. Tecili varken AÖF okuyabilir, bir sakıncası yoktur. Sen zaten tecilin mantığınI bilsen Tecil iptali diye tutturmazdın.
Konu sahibine diyorum tecilini herkese uyup iptal etme başın yanar. Tecilin varken okul okuyabilirsin. Tecil kelimesini araştır olayın mantığını anlarsın.

Son olarak bana askerliğini yaptın mı demişsin ya, çok oldu ben yapalı.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,727
Öğrenci olduğunu belgelediğinde öğrenciliğin süresince askerlik erteleniyor. Bu durumda tecil hakkın yanmamış oluyor benim dediğim iptal değil de tecil hakkını erteleme oluyor.

Bende bu arkadaşa lise sonrasında tecil yaptırdıysa diye konuşuyorum zaten.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Yani hocam tecilliyken aöf okumaya başladımı öğrenci tecil olarak mı oluyor yani?
Tecil demek sözlük anlamı ertelemedir güzel kardeşim, tecilin yoksa kork. Tecilin varsa kafan rahattır. Tecilin varken AÖF ön lisans okursun hiçbir mani olmaz, tecilinin bitmesine yakın öğrenciliğin devam ederse AÖF den öğrenci belgesi alır askerlik şubesine götürürsün tecilini okulun bitene kader uzatırlar. Tabi burada belirli bir yaş ve okuma yılı şartları var.

Öğrenci olduğunu belgelediğinde öğrenciliğin süresince askerlik erteleniyor. Bu durumda tecil hakkın yanmamış oluyor benim dediğim iptal değil de tecil hakkını erteleme oluyor.

Bende bu arkadaşa lise sonrasında tecil yaptırdıysa diye konuşuyorum zaten.
Lise sonrasında tecil yaptırdıysa iptali halinde 2. Bir tecil hakkını kazanması için lisans bitirmedi gerekir. Aksi halde tecil halkı kazanamaz. Dostum sen olayı çok farklı anlamışsın. Olaylar öyle gelişmiyor. Git askerlik şubeni ara öğren.

Ziya kara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani lise mezunu olduğum için askerlik tecil ettirdim ve tecil süracimde aöf önlisans okuyabilir ve aöf okuyanın tecil süresi ne kadarsa o kadar tecil ettirebilirim bu kadar yani değilmi hocalarım rahatsız ettiysem af ola

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,727
Askerlik şubesine gidip konuş. Buradan gelen cevaplara bakma sen.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Yani lise mezunu olduğum için askerlik tecil ettirdim ve tecil süracimde aöf önlisans okuyabilir ve aöf okuyanın tecil süresi ne kadarsa o kadar tecil ettirebilirim bu kadar yani değilmi hocalarım rahatsız ettiysem af ola
Tecilli olmak hiçbirşey engel değildir, aksine iyidir. Teciliyle AÖF ön lisans okursun bir zararı olmaz. AÖF bürosunu ara dediğimi söyleyecek.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Tecilini bozdurmana gerek yok aöf'e kayıt yaptırdıktan sonra mevcut tecil hakkın bitine kadar tecilin devam eder bittikten sonra aöf'te hala okuyorsan her sene aöf bürosundan okuduğuna dair belge alıp askerlik şubesine götürürsün okuduğun sürece 29 yaşına kadar tecil hakkın var..