Aşk-ı Memnu tez konusu oldu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Türk ve Arap sosyal bilimcileri Ankara’da bir araya getiren “I. Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi”nde Türkiye’nin ardından Arap ülkelerinde de geniş izleyici kitlesi bulan Aşk-ı Memnu dizisiyle ilgili olarak bilimsel bir inceleme sunuldu.
ask-i-memnu-uluslararasi-kongrede-1082701.Jpeg

Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Emel Güler Yılmaz ve iletişim uzmanı Yalçın Yılmaz tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Ortadoğu’da, Türk dizilerine duyulan yoğun ilginin ticari alana da yansıdığı ve çeşitli sektörlerdeki iş potansiyelini artırdığı vurgulanarak, “Aşk-ı Memnu dizisinin anlatı formatında, izleyen herkesin kendisine göre bir şeyler bulabileceğinin vaat edildiği görülür. Bu da geniş bir oyuncu kadrosu ile gerçekleştirilmeye çalışılmıştır” denildi.

Çalışmada, son dönemdeki dizilerin Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasındaki yakınlaşmanın önemli bir aracı olduğu da vurgulanırken, bu kültürel yakınlamanın beraberinde ekonomik yakınlaşmayı da getirdiği belirtildi. Araplara ev satışlarının artması, dizi film karakterlerinin giydiği giysilere dayalı olarak artan tekstil ürünleri talebi, ev tekstili satışlarındaki artışlar bu yakınlaşmaya örnek olarak gösterildi.

Milliyet

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Güzel diziydi e hakkı var yani :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şöför, aşçı, uşak, bahçıvan olayının neresi güzel yahu? :D

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Soluksuz izlendi ki güzeldi :) Raiting rekorlarını alt üst etti aynı gün ve saatte KV Pusu olmasına rağmen ... :)

Ben şahsen aşk-ı memnu bittikten sonra hiç bi diziyi doğru dürüst takip etmiyorum rast geldikçe bakınıyorum öyle :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Saçmalık..:D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben de gayet severek takip ettim. bittiğini de üzüldüm