Aşırı Isınma...

Acer e5-571g 56x9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Laptopum çok fazla ısınmaya başladı canlı derste veya youtubede 720p video izlerken bile 70lere hatta üstüne bile çıkabiliyor. Bu arada güç modum 'güç tasarrufu' yani işlemci ortalama 1ghz de dolaşıyor. Termal macun değişecek (laptopu 2.elden aldım ve 2yıldır bende. Sanırım ilk sahibi termal macunu değiştirmemiş ,laptop 7-8 yıllık,)
termal macun değişmesi sıcaklığı ne kadar değiştir?
Ek sorularım:
Ayrıca pil eskisi kadar gitmiyor nedeni bu olabilir mi?
En iyi ihtimalle termal macunu yazın değiştirebilirim bu sürede fan hızını kontrol ederek sistemi soğuk tutsam olur mu?
Bir önceki sorum için fan hızı kontrol programı önerir misiniz?(notebook fan control kullandım ama işe yaramadı)

Sorular biraz fazla oldu kusuruma bakmayın.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Termal macun yenilet. Bir de SSD taktır. Bir süre daha götürür seni. Yalnız sakın ucuza kaçma macunda. Termal macun değişenece de güç yönetiminden en yüksek işlemci gücünü yüzde 90'a indirip kullan. Bir nebzede olsa sıcaklığı düşürür.

Acer e5-571g 56x9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
yazmayı unutmuşum ssd yok samsung 860 evo alacağım ramler ise 4gb onları önce 8 bir süre sonra 16 yapmayı düşünüyorum yanıtlar için teşekkürler fan hızı programı ve pil ömrü hakkında ne dersiniz?

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,301
termal macun değişmesi sıcaklığı ne kadar değiştir?
Önceden chrome da bile 103 derece olan bilgisayarım 60-70 derecelere düştü ve oyunlarda bile bu değerler oluyor yani bayağı bir etkisi oluyor.
Ayrıca pil eskisi kadar gitmiyor nedeni bu olabilir mi?
Eğer bilgisayarı hep şarjda kullanıyorsan batarya ölür ama ısı ile doğrudan bir etkisi olur mu bilemiyorum.
En iyi ihtimalle termal macunu yazın değiştirebilirim bu sürede fan hızını kontrol ederek sistemi soğuk tutsam olur mu?
Fan vs. ile yaza kadar idare edersin ama hiçbir değişiklik yapmadan sadece uygulama üzerinden kontrol ile o iş biraz zor.
Sorular biraz fazla oldu kusuruma bakmayın.
Zaten konular soru sorulmak içindir. Önemli değil. :D

Acer e5-571g 56x9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Önceden chrome da bile 103 derece olan bilgisayarım 60-70 derecelere düştü ve oyunlarda bile bu değerler oluyor yani bayağı bir etkisi oluyor.

Eğer bilgisayarı hep şarjda kullanıyorsan batarya ölür ama ısı ile doğrudan bir etkisi olur mu bilemiyorum.

Fan vs. ile yaza kadar idare edersin ama hiçbir değişiklik yapmadan sadece uygulama üzerinden kontrol ile o iş biraz zor.

Cevaplar için teşekkür ederim.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290

Chrome savaş açsan bu kadar ısınmaz pc. :D
N'aptın chrome'dan aynı anda bütün tarayıcıları mı indirdin.?

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,301
Bütün bilgisayarcılar aynı.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Kusura bakma agam.Ama benim bilgisayarcılara geçmişten gelen bir takıntım var.Bu takıntı haklıdır haksızdır kişiye göre değişir.Ama karşıma ''En iyi yürekli'' Bilgisayarcı da gelse tavrımdan taviz vermem.:)

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,301
Kusura bakma agam.Ama benim bilgisayarcılara geçmişten gelen bir takıntım var.Bu takıntı haklıdır haksızdır kişiye göre değişir.Ama karşıma ''En iyi yürekli'' Bilgisayarcı da gelse tavrımdan taviz vermem.:)
Olabilir ama bu sorunun bilgisayarcı ile alakası olur mu ki?

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Olabilir ama bu sorunun bilgisayarcı ile alakası olur mu ki?
Termal silikonları değiştirirken hoooppp diğer paraçalra da bakar.
''XXX kastırıyordu aldım kardeşim'' der.Ruhun bile duymaz.Zaten Senin bilgisayar dizüstü.
Bir parça alsa içine açıp bakıp kontrolde edemezsin.

Acer e5-571g 56x9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yeniden merhabalar,
Alarmlar ve Saatlerden kronometre tutuyordum sıcaklık 50 civarı idi. durduk yere işlemci 1.7ghz oldu ve %100 doluluk oranına ulaştı ve sıcaklık 65 70 dolaylarına kadar çıktı
Bunun sebebi ne olabilir?
not: core temp kullanıyorum görev çubuğundan doluluk oranı ve hız gibi verileri görebiliyorum.