Soru Asıl gündem yıkık ekonominin konuşulmaması mı?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,705
Ülkede hergün bir facia yaşanıyor çok hızlı gündem değişiyor, şuan bu kadar gündem Rusya Ukrayna, İsrail Filistin Lübnanda bile değişmiyor ciddi bir savaş var ama sabit gündem var.

Ekonomi konuşulmaması için hergün farklı gündem oluyor bu haberler hiç bitmeyecek haberimiz olsun, ülkenin ekonomisi yerin 7 kat altında, enflasyon göğün 7 kat üstüne çıktı Tanrıya ulaştı.

Ben özellikle son 2 ayda yaşananların kasıtlı olduğuna inanıyorum.

Ülkede bir virüs var ve hergün mutasyona uğruyor belki günde 2-3 kere ve bu yüzden o virüs yok olmuyor.

Ekonomi bu saatten sonra asla düzelmez, bu hızlı gündeme mecburuz çünkü bu haberler olmazsa geriye sadece ekonomik kriz kalıyor, oda hükümetin ölümü demek.

Zafere giden yolda herşey mübahtır can önemli değil huzur önemli değil güvenlik önemli değil, önemli olan düzenin bozulmaması.

Bu acılar yalnızca kişiler öldükten sonra son bulacak yani asıl senaryo ebedi devam edecek.

Yada ülke değiştirebilirseniz o zaman son bulur.

Türkiye bu kardeşler değişmeyecek.

Ekonomi hiçbir zaman düzelmeyecek yapılan adımlar nafile, yiyiciler ve mülteciler son bulmadığı sürece ekonomi düzelmez ki Erdoğan hala mülteci ithal etmek istiyor :)

Bu kadarı olmaz dediğimiz herşey oluyor.

Türkiye beni çok yormaya başladı psikolojik olarak gerçekten çok yordu, yaşım 36 size yemin ederim Filistin den vatandaşlık alabilsem giderim zira Filistin de bile bu kadar acı facia yok sabit gündem var ya bomba yer ölürsün yada devam edersin o güne.

Bu arada Filistin in bile şuan ki durumu geçer ama Türkiyenin bu durumu geçmeyecek kıyamete kadar devam eder.

Yazacak çok şey varda bu kadarla kalsın.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,360
Ekonomi çok güzel. Maşallah sizdede bizdede bitane ucuz araba bulamazsın.

Arabayı geçtim, Pahalı otellerde, Kafelerde, Restorantlarda yer bulamayız, Yeni yeni evler dikiyorlar, daha dikilmeden önce alınıyorlar boş ev dahi yok.

Benim anladığım kadarıyla, ya ben çok safım para görünce aman başım belaya girmesin diyorum, yada millet çuval çuval parayı kürekle topluyor yollardan.

Yer biliyorsanız banada söyleyin bende bir kürek alıpta yollara düşeyim valla bıhtıh, billa bıhtıh

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,705
Ekonomi çok güzel. Maşallah sizdede bizdede bitane ucuz araba bulamazsın.

Arabayı geçtim, Pahalı otellerde, Kafelerde, Restorantlarda yer bulamayız, Yeni yeni evler dikiyorlar, daha dikilmeden önce alınıyorlar boş ev dahi yok.

Benim anladığım kadarıyla, ya ben çok safım para görünce aman başım belaya girmesin diyorum, yada millet çuval çuval parayı kürekle topluyor yollardan.

Yer biliyorsanız banada söyleyin bende bir kürek alıpta yollara düşeyim valla bıhtıh, billa bıhtıh
Zaur çok yorgunum kardeşim intihar etmek istiyorum ama inancım engel oluyor, olay sadece parada değil ülkede huzur yok yaşananlara bak bu haberler lut ad semud kavminde yoktu.

Ben burada tüm samimiyetimle söylüyorum aylık 400.000₺ maaşla Türkiye mi deseler yoksa asgari ücret ile Norveç Danimarka mı deseler asgari ücretle Norveç Danimarka seçerim, demek istediğimi anlatabiliyor muyum, olay sadece parada değil.

Çok yorgunum zaur

Bu kadar yaşadıklarımdan sonra her ülkede de yaşayamam, kusursuz ülke olmalı, Kanada Danimarka Norveç sessiz sakin ülke olmalı 😔
Mesaj otomatik birleştirildi:

Norveç Danimarka olsa eylül ekim ayında akşam üzeri işten çıkınca ahşap bara gidip bir kadeh viski içip yarım saat durup sonra kuzey denizini izlemek istiyorum, sonra evime gidip seccademi açıp 2 rekat namaz kılmak istiyorum 😔

Özgür huzurla sakin bir hayat 😔

Olay sadece para değil

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Her şey ekonomi için zaten. Neden savaşılıyor?
İsrail ülkesini genişletmek istiyor.
Batı Petrol sahalarını güvenceye almak istiyor.
Türkiye engel oluyor. Onlar da huzurumuzu bozmaya çalışıyor.
İnsanları uzaktan yönlendirmek kolay, akıllarını kapalı tuttukları sürece. Siyasetin işi bu, insanları yönlendirmek. Biz ama bu işin acemisiyiz. Kapitalizme geçtik, ayak oyunlarını bilmiyoruz. Bize İPhone dayatıyorlar, alıyoruz. Hamburger dayatıyorlar alıyoruz. Pizza dayatıyorlar alıyoruz.

Biz Tekstilimizi satmaya kalkınca kota koyuyorlar. Bak, sana da Norveç, Danimarka huzurludur dayatmışlar inanıyorsun. Oysa en yüksek İntihar oranları Norveç, Finlaniya, İsveç gibi ülkelerde.

Hatta o ülkelerin Nokia'sını, Saab'ını, Scania'sını, Volvo'sunu Amerika ele geçirdi ve bazılarını kapattırdı. İş yok, huzur hiç yok, umut da yok. Batık ülkeler artık oralar.