Zalkren
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 277
Öncelikle ben bir siyasi partiyi desteklemiyorum. Ama internette denk geldiğim bi videoyu izledikten sonra bu konuyu açmak istedim. Millete asgari ücret ne kadar olmalı diye sorunca halkta işte 5000 lira olmalı 3000 olmalı yok 10.000 olmalı diye salak saçma cevaplar vermiş. Kimse de dememiş ki daha düşük olmalı. Neden daha düşük diye olmalı diye sorarsanız eğer hemen cevap vereyim. Asgari ücretin 5000 lira olduğunu farz edelim. Ertesi gün ya ekmek 5 lira olacak ya da fırında çalışan adam işçi çıkarmak zorunda kalicak. 5000 lira olduğu zaman 50 işçi çalıştıran bi işveren nasıl 5000 lira versin her işçiye? mecbur işçi çıkarmamak için ürettiği ürünün fiyatini artıracak ya da iflas edip baticak. O yüzden asgari ücretin artmasını değil enflasyonun düşmesini istemeniz lazım. Enflasyon düşerse 50 işçi çalıştıran adam hem işçi çıkarmak zorunda kalmaz hem sattığı ürün ucuzlamis olur (böylece biz de ucuza alırız) yani diyeceğim o ki asgari ücret az diye ağlamayalım. Enflasyon çok yüksek diye ağlıyalim eğer enflasyon biraz daha yükselirse ki öyle olacak türkiyenin fazla bir geleceği olmadığını söylemek çok zor olmaz
--Tartışmaya açık bir konudur--
--Tartışmaya açık bir konudur--