ASELSAN'ı şoke eden ölüm

Reaksiyon puanı
10,327
[h=1]ASELSAN'ı şoke eden ölüm[/h]
aselsan-i-soke-eden-olum_220394.jpg

[h=3]Başkent Ankara'da kontrolden çıkan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.[/h]

Ölen kişinin ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mühendis olarak çalıştığı öğrenildi.

Kaza, öğle saatlerinde Güney Çevre Yolu 25. kilometrede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hakan Öksüz idaresindeki 06 GGR 85 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Eskişehir yolu kavşağında bariyerlere çarptı.

Bariyerleri parçalayan otomobil yön levhasına çarparak, yan yattı.

Kazada sürücü, feci şekilde hayatını kaybetti.

Otomobilin parçalarının metrelerce ileriye savrulduğu görüldü.

Ölen şahsın üzerini arayan polis ekipleri, kimlik çıkmayınca şahsın telefonuna bulmak için kaza yerinde arama yaptı.

Ekipler daha sonra araçtaki evraklardan sürücünün kimliğine ulaştı.

Şahsın ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mühendis olarak çalışan Hakan Öksüz olduğu anlaşıldı. Şahsın yakınlarına telefonla bilgi verildi.

Emniyet yetkilileri, Öksüz’ün ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mühendis olarak çalıştığını aktardı.

Öksüz’den geriye ise otomobilden çıkan ve çocuğuyla çekildiği tahmin edilen fotoğraflar çıktı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

kaynak

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
ALLAH rahmet eylesin ne üzerine çalışıyodu acaba kazamı cinayetmi bunu bilemiyecez sanırım

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Bu olayda da birilerinin parmağı var mı?? acaba.

Allah rahmet eylesin :(

Reaksiyon puanı
10,327
ben de ilk başta böyle bişey olabileceğini düşünmüştüm, haberi alıntılamamdaki amacım da buydu aslında ya, bilahare haberi bir daha tekrar tekrar okudum, sanırım normal bir kazaya benziyor. bi kere aselsan bu konuda mimlenmiş olduğu için mantığımız bizi bir komplo ihtimaline götürse de haberin muhtevasına bakarsanız normal gibi gözüküyor. ve inşaallah da öyle olsun. aksi halde ülkemiz buyük bir tehlike altında demektir.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Allah rahmet eylesin. Ölümü acı ama tesadüf değil. Eceli gelmiş tamam bu belli de.. .gerisi meçhul.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Allah Rahmet Eylesin.
İnşaallah sadece basit bir kazadır.

ssslytherin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet etsin. İnşaallah direksiyon hakimiyetini kaybetmiştir...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Ne olmuş da kontrolü kaybetmiş, böyle kontrol kaybedilerek kaza yapma olasılığı ya makas atarken olur ya da alkollüyken heralde.
O araba birden bire kontrolden çıkmaz diye düşündüğüm için diyorum.
Bence basit değil bu iş, akıllı adam direksiyon başında kontrolü kaybedecek işi yapmaz bence.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aselsandaki mühendisler de ne kadar çok seviyormuş kazaları... Hep onların başına geliyor... Bıraksınlar artık bu ayakları neler dönüyor kimbilir...

Reaksiyon puanı
10,327
[h=1]ASELSAN mühendisinin ölümünde derin şüphe[/h]
040602.jpg

2006-2007 yılında ASELSAN mühendislerinin üst üste intihar etmesinden sonra geçen hafta da Hakan Öksüz’ün trafik kazasında hayatını kaybetmesi soru işaretlerine yol açtı. Daha önce kaçırılarak öldürülesiye dövülüp köprü altına atılan Öksüz’ün, bir yıl önce de ‘siz zarar görmeyin’ diyerek çocuklarını memlekete gönderdiği ortaya çıktı. Aile, şüpheli gördüğü ölümle ilgili hukuki mücadeleye hazırlanıyor.

ASELSAN mühendisi Hakan Öksüz’ün geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmesi, yakınları tarafından ‘şüpheli ölüm’ olarak görülüyor. Uzun süredir ‘takip ediliyorum’ endişesi yaşadığı belirtilen Öksüz’ün eşi ve çocuğunu 1 yıl önce Kahramanmaraş’a göndermesi, kazanın suikast olabileceği yönünde kuşkulara yol açtı. Kaza yaptığı yerin evi ya da işyeri güzergahında olmaması da dikkat çekici. Aynı gün işyerine gittiği halde işyeri giriş kartı ve kimliğinin üzerinden çıkmaması ise bir başka soru işareti.

Mühendis Öksüz’ün, önceki yıllarda başından geçenler de şüpheleri artırıyor. Yakınlarının anlattıklarına göre, ASELSAN mühendislerinin üst üste intihar ettiği 2006-2007 yıllarında Öksüz de ölümden döndü. Keçiören’de bir marketten alışveriş yaptıktan sonra zorla kaçırılarak öldüresiye dövüldü ve boğazı kesilerek bir köprü altına atıldı. Sabah saatlerinde temizlik görevlilerinin ölü sandığı Öksüz, hastaneye kaldırıldı ve uzun süre tedavi gördü.

Geçmişte yaşanan bu olayın da araştırılmadığını düşünen Öksüz’ün ailesi, şüpheli kazayla ilgili hukuki mücadele başlatmaya hazırlanıyor.

ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde görev yapan 42 yaşındaki Hakan Öksüz, 25 Ocak’ta Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmişti. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden dereceyle mezun olan ve yaklaşık 15 yıldan bu yana da ASELSAN’da önemli projelerde görev alan Öksüz’ün eşi ve çocuğunu 1 yıl önce Kahramanmaraş’a göndermesi, kazanın suikast olabileceği yönündeki şüpheleri artırdı. Ailesi ve yakın çevresinden alınan bilgilere göre, mühendis Öksüz, takip edildiğini düşünüyordu. Zaman zaman geldiği memleketinde ailesine, “Bana zarar verecekler. Siz zarar görmeyin. Psikolojik baskı altındayım.” diyordu.

Eşini ASELSAN’da çalıştığını kimseye söylememesi yönünde tembihlediği, sitedeki güvenlik görevlisinin bile Öksüz’ün işiyle ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmadığı belirtiliyor. Yaşadığı sıkıntılardan sonra ailesini Ankara’dan uzak tutmaya gayret ettiği söylenen Öksüz’ün, 3. çocuğunun doğumundan sonra 6 ay boyunca Kahramanmaraş’ta yaşadığı vurgulanıyor.

AİLESİ, YARGIYA GİDİYOR

Mühendisin kendisini ölüme götüren trafik kazası öncesinde yaşadığı olaylar da soru işaretleriyle dolu. Kaza öncesi 10 gün boyunca ailesiyle görüşmediği öğrenilen Öksüz’ün kazanın yaşandığı gün ASELSAN’a uğradığı ve imza atıp çıktığı kaydediliyor. Ancak, kazadan sonra üzerinde şirkete giriş kartı ile kimliğinin bulunmaması, kaza yerinin de şirket ile evinin güzergahında olmaması şüphelere yol açıyor. Öksüz’ün yakınları, kaza ve öncesinde yaşananlarla ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını söylüyor.

Mühendis Hakan Öksüz’ün, önceki yıllarda başından geçenler de kazanın derinlemesine araştırılması gerektiğini ortaya koyuyor. Yakınlarının anlattıklarına göre, ASELSAN mühendislerinin üst üste intihar ettiği 2006-2007 yıllarında Öksüz de ölümden döndü. Ankara Keçiören’de bir marketten alışveriş yaptıktan sonra önü, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilen Öksüz, zorla bir araca bindirildi. Banka kartları gasp edilerek zorla şifresi alındı. Kimliği belirsiz kişiler, aynı gün Öksüz’ün bütün hesabını kartından nakit para çekerek boşalttı. Boğazı kesilen Öksüz, bir köprü altına atıldı. Sabah saatlerinde temizlik görevlilerinin ölü bir ceset sandığı Öksüz, hastaneye kaldırıldı ve uzun süre tedavi gördü.

O dönem olayın üzerinin kapatıldığını düşünen yakınları, polisin de gerekli hassasiyeti göstermediğini, hatta tutulan tutanağa Öksüz’ün ‘olayı hatırlamadığının’ yazıldığını belirtiyor. Bu olaydan sonra psikolojisi bozulan Öksüz’ün çalıştığı uluslararası güvenlik projelerinden alınarak daha alt birimlerde görevlendirildiği vurgulanıyor.

2006 ve 2007 yılında peş peşe gelen şüpheli ölümlerin ilkinde ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen hayatını kaybetti. F16 uçaklarının yazılımı ve milli tank projesi üzerinde çalıştığı belirtilen Başbilen, 7 Ağustos 2006’da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde bulundu. Başbilen’den sonra aynı yerde çalışan mühendis Halim Ünal 17 Ocak 2007’de kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. Bundan dokuz gün sonra da 26 yaşındaki genç mühendis Evrim Yançeken, oturduğu binada altıncı kattan düşerek can verdi.

kaynak

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
''2006-2007 yılında ASELSAN mühendislerinin üst üste intihar etmesi''

​Komik olmayın !

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gizli ellerin ülkemizin yakasını bırakacak gibi bi hâli yok ne yazık ki. Korkarım ki bu tarz haberlere daha çok rastlayacağız. Aselsan mühendislerine özel bir koruma programı uygulanmalı.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ALLAH rahmet eylesin bu haber bana geçmişi hatırlattı arkadaş böle bir olay anlatmıştı bana mühendislerin öldüğü bir olay onlarda yeni bişeyler bulunca ölmüştü. Bence bu işte bir olay var ama yinede ALLAH bilir

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
''2006-2007 yılında ASELSAN mühendislerinin üst üste intihar etmesi''

​Komik olmayın !

"Komik olmayın !" derken ? Sen bu mühendislerin gerçekten intihar ettiğine mi inanıyorsun ?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
"Komik olmayın !" derken ? Sen bu mühendislerin gerçekten intihar ettiğine mi inanıyorsun ?

Kimsenin inanıp inanmaması birşeyi değiştirmez.
Azıcık cesur ve akıllı hakimin, savcın olsaydı çok şey değişirdi.
Bu ülke artık iflah olmaz.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1

komik olmayın derken intihar olmadığını söylemek istedim arkadaşım 2006-2007 de ki mühendisler öldürülmesedi şuanda herşeyimizi kendimiz yapıyor ve askeri cihazlarda amerkanın eline bakıyor olmazdık o adamlar uçaklar ve helikopterler için kendi yazılımızı geliştiriyorlardı nerde laptoplar nerde o adamlar ?.. intihar meselesi tamamen komedi benim için
[MENTION=195265]Ben Kenobi[/MENTION] sonuna kadar haklısın sonuçta onlarda onların elemanı bir yerde

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
var bunda bir hikmet hep kaza diye yutturmaya çalışıyorlar

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
öldüre öldüre mühendis bırakmadılar aselsanda kazaymış peh, şahsen kaza olduguna inanmıyorum.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bazı teknolojiler sadece "bazı ülkelerde" olmalı. Bunun için o "bazı ülkelerin" ve o "bazı ülkelere çalışan hainlerin" yapamayacakları şey yoktur.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
komik olmayın derken intihar olmadığını söylemek istedim arkadaşım 2006-2007 de ki mühendisler öldürülmesedi şuanda herşeyimizi kendimiz yapıyor ve askeri cihazlarda amerkanın eline bakıyor olmazdık o adamlar uçaklar ve helikopterler için kendi yazılımızı geliştiriyorlardı nerde laptoplar nerde o adamlar ?.. intihar meselesi tamamen komedi benim için
@Ben Kenobi sonuna kadar haklısın sonuçta onlarda onların elemanı bir yerde

Kusura bakma ben yanlış anlamışım. Tamamen doğrusun. İşin garip tarafı bunu "tiye" alıp, "inanıyor musunuz bunlara" diye dalga geçenler olunca çıldırıyor insan.

@Ben Kenobi sonuna kadar haklısın sonuçta onlarda onların elemanı bir yerde

Kusura bakma ben yanlış anlamışım. Tamamen doğrusun. İşin garip tarafı bunu "tiye" alıp, "inanıyor musunuz bunlara" diye dalga geçenler olunca çıldırıyor insan.

Ayrıca çoğu kişi bu insanların neden öldürüldüklerini bile bilmiyor. Bizim F-16 lardaki radar sisteminde Amerika, İsrail, Yunanistan ve birkaç ülke dost olarak görünüyordu. Yani füzeyle vurmak istesen vuramıyorsun, savaş olsa havada elin kolun bağlı kalıyorsun. Dost olarak göründüğü için kitlenemiyordu hedefe. Bunu çok şükür değiştirdik zor da olsa.

saltooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah Rahmet Etsin hepsine
Kurtlar vadisine gelse inanma

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ahh ahh ne biliyorlardı da gencecik zehir gibi beyinlerimiz öldürülmekte...

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Ayrıca çoğu kişi bu insanların neden öldürüldüklerini bile bilmiyor. Bizim F-16 lardaki radar sisteminde Amerika, İsrail, Yunanistan ve birkaç ülke dost olarak görünüyordu. Yani füzeyle vurmak istesen vuramıyorsun, savaş olsa havada elin kolun bağlı kalıyorsun. Dost olarak göründüğü için kitlenemiyordu hedefe. Bunu çok şükür değiştirdik zor da olsa.

aynen öyle şuan bize abd'nin yandaşı bir ülke saldırsa elimiz kolumuz bağlı oturcaz saldırmalarını bekliyeceğiz uçakların kalkabileceğini sanmıyorum malesef

numantekinay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne zaman biri bu ülkeye faydalı olmaya çalışırsa hemen indiriyorlar. ne olacak bu ülkenin sonu? Allah sonumuzu hayır etsin.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Önce bir hatırlatmayla başlayalım istedik.
Rabbimiz teala ve tekaddes hazretleri Zatına Allah[cc]diye hitap eden siz mü'min kardeşlerimizi tarif ederken
estauzubillah bismillah
Bakara/156
156- Onlar başlarına bir musibet geldiği zaman: "Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz." derler.
yani önce inna lillahi ve inna ileyhi raciu deyiniz.ve ism-i azamı anarken[cc]yi unutmayınız
Aselsanda birileri canları bahasına birşeyler üretmeye ülkemizi mandalıktan çıkarmaya uğraşırken bazı vatan hainleride yabancı ülkeler lehine onları katlediyor veya bu işe teşne oluyor.Aselsanı dikkatle takip ediyoruz
inna lillahi ve inna ileyhi raciun Allah[cc]rahmet eylesin ameliyle değil rahmetiyle mukabele etsin