- Konuyu başlatan
yusufsan21
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 35
Soru yanlış![]()
Hayır soru doğru. Ayrıca kalkıp sıradan bir dilbilgisi soracak kadar genç değilim...
Soru yanlış![]()
Hayır soru doğru. Ayrıca kalkıp sıradan bir dilbilgisi soracak kadar küçük değilim...
Hepsi doğru bunları ya yanlış yazdın ya da soru yanlış. (sayısalcıyım)
Hepsi doğru bunları ya yanlış yazdın ya da soru yanlış. (sayısalcıyım)
Ama zorhak abicim ben o anlamda küçük demedim. Yaş olarak dedim.
Soru zaten dilbilgisi sorusu olarak hiçbir sınavda sorulamaz. Hem zeka, hem dilbilgisi sorusu olarak sorulabilir. İki aşamalı bir soru.
Şaka bir yana soruda hata da olsa iyi düşündün lastiğin gerilebileceğini..
Sizin kafanızda sorununuz mu var sayısalcıyım sözelden pek anlamam maksadıyla yazdım. Bu soru sayısal sorulsa sözelci biri cevap verse siz ne diyecektiniz sözelcisin diye bu sonuç doğru olmak zorunda mı? Sayısalcıların çoğu sözeli sevmezler sözelcilerin hepsi sayısalı sevmezlerneyse
Gelelim sorudaki mantık hatasına geri vermeyi siz çekmek anlamında kullandınız iade etmek anlamında olamaz mı soru bu nedenle yanlıştır. soruda çelişki var. bu sebepden soru kaliteli bir soru değildir.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken bir sözcük ayrı yazılmıştır?
a.) Her şeyini kaybetmişti gurbet ellerde.
b.) Birçok öğrenci bu konuyu anlamadı.
c.) Çocuk elindeki lastiği geri verdi.
d.) Hak etmediği için ödül almak ona zor geliyordu.
İyi düşünün. Hemen cevap vermeyin. Daha sonra cevabı editleyeceğim inşallah. Saygılar...
Hak etmek aynen böyle ayrı yazılır.Ayrıca Hak etmediği ayrı yazılmaz diye biliyorum..Yanlış mı biliyorum
Sayın Sivasspor kardeşim yanıılıyorsun. O dediğin yerlere virgül koysan da koymasan da anlam değişmiyor.
İyice bir oku bana hak vereceksin...![]()
Bunu soruda nerde belirttiniz arkadasim ben niye farkedemedim soru asagida oyle bile olsa yinede c secenegi cift anlamli oldugu icin cevap degeri tasimaz.Belli ki sen soruyu da anlamamışsın. Zaten diyoruz ki germek manasında olunca bitişik yazılmalı aksi halde yanlıştır.
[B]Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken bir sözcük ayrı yazılmıştır?[/B]
a.) [U]Her şeyini kaybetmişti gurbet ellerde.[/U]
b.) Birçok öğrenci bu konuyu anlamadı. ( bu cumlenin dogrusu; Bu konuyu bircok ogrenci anlamadi olmali. )
c.) Çocuk elindeki lastiği geri verdi.
d.) [U]Hak etmediği için ödül almak ona zor geliyordu[/U].